Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

meleklerin yıkadığı sahabenin oglu (1 Kullanıcı)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı

Abdullah bin Hanzala hazretleri, Eshâb-i kirâmdan, şehâdeti ile meşhûrdur. Babası da, Eshâbdan olup, (Gasîl-ül-melâike) Meleklerin yıkadığı Sahâbî lakabıyla tanınmıştır. Annesi Cemile binti Abdullah’tır.
Babası Hanzala, Uhud vak’ası gecesi evlenmiş, ertesi gün Uhud’da şehîd olmuştur. Hz. Abdullah, Peygamber efendimizin vefâtında yedi yaşında idi ve Peygamberimizi görüp, gönüllere şifâ olan sohbetine kavuşmuştur.

Rü’yâda gördüm

Hz. Abdullah, 682 senesinde, Hara savaşında Zilhiccenin bitmesine üç gün kala, perşembe günü şehîd olmuştur.

Önce sekiz oğlunu, birer birer savaş meydanına çıkarıp, hepsi şehîd olduktan sonra, kılıcının kınını kırarak askerlerin içine dalmış, şehîd oluncaya kadar mücâdele etmiştir.

Abdullah bin Ebî Süfyân anlatır:

"Ben babamı şöyle derken işittim: Abdullah bin Hanzala’yı şehîd edildikten sonra rü’yâda çok güzel bir şekilde gördüm. Kendisine sordum:

- Ey Ebû Abdurrahmân, sen öldürülmedin mi?

- Evet, fakat öldürülünce, Rabbim beni Cennetine koydu. Ben burada serbestçe dolaşıyor ve Cennet ni’metlerinden istifade ediyorum.

- Ya senin eshâbın, arkadaşların? Onlara ne oldu?

- Onlar benim sancağım etrafındadırlar. Ki, sen bunu görüyorsun.Aramızda olan bu konuşmalardan sonra, uykumdan uyandım. Gördüğüm rü’yânın Hz. Abdullah bin Hanzala için hayırlı olduğunu anladım."

Süfyân bin Selim’in rivâyetine göre, Iblis, Hz. Abdullah bin Hanzala’ya göründü ve ona dedi ki:

- Dinle sana birşey öğreteyim.

Hz. Abdullah da cevap verdi:

- Senden birşey öğrenmeye ihtiyacım yoktur.

Baskasından birşey isteme!

Şeytan tekrar dedi ki:

- Dinle de, istersen alır, istemezsen almazsın.

Şeytan, sonra sözlerine şöyle devam etti:

- Ey Hanzala’nın oğlu, Allahtan başkasından birşey isteme! Her istediğini Allahü teâlâdan iste! Kızdığında, nasıl bir hâl aldığına bir bak!

Sen kızdığın zaman, ben sana hakim olurum.

Abdullah bin Hanzala hazretleri, ziyâret için, arkadaşları ile beraber, Sa’d bin Ubâde hazretlerinin oğlunun evine gitmişti.

Namaz vakti gelince ev sahibine, imâm olmasını teklif ettiler. O da misâfirlerden birinin imâm olmasını istedi. Hz. Abdullah şöyle rivâyette bulundu:

- Resûlullah efendimiz, "Bir kimsenin kendi yatağında yatması, hayvanına binmesi ve evinde imâmlık etmesi evlâdır" buyurdu

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim allh razı olsun bende meleklerin yıkadığı sahabeyi paylaşmıştım sende oğlunu a.e.o ayrıca paylaşım çok güzel

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
SELAMÜN ALEYKÜM, emeğine sağlık güzel kardeşim, çok güzel bir paylaşım..Rabbimiz c.c bizlere de böyle bir yaşantı ve ölüm nasip eylesin inşallah..Rabbimiz bizleri o mübareklerle haşreylesin, cennette birlikte olmayı nasip etsin.Allah c.c razı olsun senden daimen güzel kardeşim. Rabbimize emanetsin..SELAM VE DUA İLE.B)B)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM, emeğine sağlık güzel kardeşim, çok güzel bir paylaşım..Rabbimiz c.c bizlere de böyle bir yaşantı ve ölüm nasip eylesin inşallah..Rabbimiz bizleri o mübareklerle haşreylesin, cennette birlikte olmayı nasip etsin.Allah c.c razı olsun senden daimen güzel kardeşim. Rabbimize emanetsin..SELAM VE DUA İLE.B)

ALEYKUM SELAM GÜL KARDEŞİM
amin inşallah biraz önce kuzenimi şeyma'yı üye yaptık imamhatipte okuyor benim anlattıklarımı duyunca dersleri için iyi olcağını düşündü bende senin mesaj yazdığını görünce kendim girdim...:)
rabbimize emanetsin...
selam ,dua ve muhabbetle... B)B)

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
s.a kardeşim allh razı olsun bende meleklerin yıkadığı sahabeyi paylaşmıştım sende oğlunu a.e.o ayrıca paylaşım çok güzel

evet kardeşim sahabeler bölümüne bakıyordum önceki mesajları okuyordum senin yazdığını gördüm bende oglunu yazıyım dedim...
rabbim senden de razı olsun
rabbimize emanetsiniz

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
ALEYKUM SELAM GÜL KARDEŞİM
amin inşallah biraz önce kuzenimi şeyma'yı üye yaptık imamhatipte okuyor benim anlattıklarımı duyunca dersleri için iyi olcağını düşündü bende senin mesaj yazdığını görünce kendim girdim...:)
rabbimize emanetsin...
selam ,dua ve muhabbetle... B)

Güzel kardeşim benim, Şeyma kardeşimiz senin kuzenin mi? Memnun olduk. Maşallah, ne güzel bir bölümde okuyor. Rabbimiz c.c zihin açıklığı versin, Muvaffak etsin inşallah derslerinde..Senin de inşallah Damla kardeşim..Rabbimiz muvaffak eylesin inşallah her daim..Hoşgelmiş kardeşimiz..Muhakkak faydalı olacaktır ona inşallah..Daim olmanız duasıyla.Rabbim istifadelendirsin sizleri..Allah c.c razı olsun kardeşim..Rabbimiz c.c'ye emanet olun inşallah..Selam ve dualar ile ;) B)

gonulturker

Kayıtlı Kullanıcı
esselamun aleykum guzel kardesim...cok guzeldi masaAllah Rabbim bizlerede boyle olumler ve yasanti nasip etsin aminnnn......insaAllah cennete girmekte nasip olur bizlere....emegine saglik yuregine saglik...selam ve dua ile...

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel kardeşim benim, Şeyma kardeşimiz senin kuzenin mi? Memnun olduk. Maşallah, ne güzel bir bölümde okuyor. Rabbimiz c.c zihin açıklığı versin, Muvaffak etsin inşallah derslerinde..Senin de inşallah Damla kardeşim..Rabbimiz muvaffak eylesin inşallah her daim..Hoşgelmiş kardeşimiz..Muhakkak faydalı olacaktır ona inşallah..Daim olmanız duasıyla.Rabbim istifadelendirsin sizleri..Allah c.c razı olsun kardeşim..Rabbimiz c.c'ye emanet olun inşallah..Selam ve dualar ile ;) B)

amin inşallah...
ben dersleri için yaralı olcagına eminim inşallah okuldan zaman buldukça o da girecek burayı çok sevdi çok güzel bilgiler veriliyor...
sende rabbime emanetsin inşallah canım kardeşimB)B)

turk_s

Kayıtlı Kullanıcı
muhteşem
biz iki rekat namaz kıldık mı başımız göğe varıyor!!!

sahabe ye bakarmısınız!!!!!!

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
esselamun aleykum guzel kardesim...cok guzeldi masaAllah Rabbim bizlerede boyle olumler ve yasanti nasip etsin aminnnn......insaAllah cennete girmekte nasip olur bizlere....emegine saglik yuregine saglik...selam ve dua ile...

aleykum selam kardeşim
amin inşallah nasıl yaşarsak öyle ölürüz inşallah bu hayatta nefsimize yenilmeden yaşarız cennete girmekte nasip olur
rabbimize emanetsin

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
muhteşem
biz iki rekat namaz kıldık mı başımız göğe varıyor!!!

sahabe ye bakarmısınız!!!!!!

öncelikle hoşgeldin kardeşim yeni üyesin galiba üyeliğin daim olur inşallah
onlar yıldızlar...
rabbimize emanetsiniz

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt