Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Melekleri Biz Neden Göremiyoruz (1 Kullanıcı)

hayrunissa86

Kayıtlı Kullanıcı
Hacı Bayram veli hazretlerinin geliboluda yaşayan iki kardeş öğrencisi varmış.Bu iki kardeş çok mubarek zatlarmış.Camilerde insanlara vaaz veriyorlarmış.Bir gün küçük kardeş geliboluda büyük bir camide vaaz verirken caminin kapısında abisinin onu tebessüm ederek dinlediğini görmüş.Fakat abisi vaaz bitene kadar kapıda kardeşini tebessüm ederek dinlemiş.İçeri girmemiş.Sohbet bitincede gitmiş.Vaaz veren küçük kardeş koşarak annesinin yanına gitmiş.

---Anne abim camide ben vaaz verirken kapıda beni tebessüm ederek dinledi içeri girmedi.İçeri neden girmediğini ağabeyimden öğrenirmisin acaba bir kusur mu işledim.---

Annesi bunun üzerine büyük oğlunun evine gider.Büyük oğluna olanları anlatır ve neden camiden içeri girmediğini sorar.Oğlu olanları şöyle izah eder.

---Ben kardeşimin mubarek sözlerini dinlemek için camiye gittim.Fakat içeri tam gireceğimde baktım ki caminin içerisinde melekler kanatlarını yaymışlar kardeşimi dinliyorlar.Ben bu manzara karşısında ne yapacağımı şaşırdım.içerisi meleklerle doluydu tıklım tıklım dı.Meleklerin kanatlarına basmamak için içeri girmedim kardeşimi kapıdan dinledim.---

Bunun üzerine Anne olanları küçük oğluna aktarır.Fakat küçük oğlu çok üzülmüştür.Annesi sevinmen gerekirken sen üzülüyosun oğlum neden diye sorar.Küçük oğlu

---Anne abim melekleri gördüğü halde ben neden göremiyorum.bunun cevabı sende anne iyi düşün der---

Anne bir hayli düşündükten sonra cevabını bulmuştur.hemen oğluna anlatır.

----Oğlum sen küçüktün süt emiyodun.Bir gün namaza durdum tam osırada sen ağlamaya başladın.Komşumuz bizde misafirdi seni emzirmeye başladı.Hemen namazdan çıktım Komşuya abdestli olup olmadığını sordum.Abdesti yokmuş.sen bu sütten birkaç yudum içtin.Bense sizi hiç abdestsiz emzirmedim.---
Şimdi anlamıştı küçük kardeş melekleri neden göremediğini.Abdestsiz süt
EVET KARDEŞLERİM SİZCE BİZ NEDEN MELEKLERİ GÖREMİYORUZ BİR DÜŞÜNÜN.?

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Ağzina Yüreğine Sağlik Evet Hiç Düşünmemiştim.acaba Evlatlarin Hayirsiz Olmasinin Bir Sebebide Bu Olabilirmi

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun çok Güzel Bir Paylaşim......hayrunnisa Kardeşim şehitlerimiz Için Hatim Başlattim,katkilarini Bekliyorum.allaha Emanet Ol.dua Ile.

Rüyam3

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Ben kızımı 6 ay emzirebildim sonra kendiliğinden bıraktı ama benim bundan hiç haberim yoktu çevremdede hiç böyle bişey duymadım duysaydım yapardım ama şuda var ilk aylar lohusalık döneminde alınan abdestler geçerli olur mu? Buda kafamı karıştırdı çevrem çok hamile tanıdıklarım var onlara söylesem mi acaba?:!

hayrunissa86

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Ben kızımı 6 ay emzirebildim sonra kendiliğinden bıraktı ama benim bundan hiç haberim yoktu çevremdede hiç böyle bişey duymadım duysaydım yapardım ama şuda var ilk aylar lohusalık döneminde alınan abdestler geçerli olur mu? Buda kafamı karıştırdı çevrem çok hamile tanıdıklarım var onlara söylesem mi acaba?:!

a.s bence hocalarımızdan ve dını kıtaplarımızdan bakarsan senın için hayırlı olur kardesim

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
sa evet bu kıssayı biliyorum..daha öncede duymuştum..abdestsiz çocuk emzirmek...eğer buna dikkat etsek melekleri göremeyiz belki ama suç işleyen bireyler yetişmemiş oluruz bence...

aeol

eminn_

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun paylaşımın için ibretlik bi hikaye...

kbraa

Kayıtlı Kullanıcı
cok güzel bır konu Allah razı olsun emın kardeşiminnn dediği gibi ibretlık bir hıkaye.........

eminn_

Kayıtlı Kullanıcı
benim gönderdiğim yazılarıda okursan sevinirim bu arada:)

tevhiteri

Kayıtlı Kullanıcı
neden düşünmüyorsunuz.meleklerin kanadı oldugunu kim çıkardı varsa KAÇ KANATLILAR HALA DAHA MÜSLÜMANLAR NELERLE UĞRAŞIYOR ŞAŞIRIYORUM VE ÜZÜLÜYORUM.İHLASINIZDAN ZERRE ŞÜPHEM YOK AMA ÇOK İLİMSİZSİNİZ

hayrunissa86

Kayıtlı Kullanıcı
neden düşünmüyorsunuz.meleklerin kanadı oldugunu kim çıkardı varsa KAÇ KANATLILAR HALA DAHA MÜSLÜMANLAR NELERLE UĞRAŞIYOR ŞAŞIRIYORUM VE ÜZÜLÜYORUM.İHLASINIZDAN ZERRE ŞÜPHEM YOK AMA ÇOK İLİMSİZSİNİZ

meleklerin bırer nur parcası oldugunu herkes bılır kardesim ama sen ona takıldıysam üzüldüm senın adına çünkü benım bunu yazı yapıştırma sebebım herseyın basının abdest ve besmele olmasıydı inci fikir inşallah anlamışsın selam ve dua ıle

berra34

Kayıtlı Kullanıcı
BEN BURADAKİ İNCE FIKRI DAHA ÖNCEDENDE BİLİYORDUM VE NEKADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU BU KISSASLA VURGULADIĞIN İÇİN SAĞOL.ALLAH RAZI OLSUN.çok

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt