Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Meleklere iman (1 Kullanıcı)

muratlion

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba,

Ben meleklere iman konusunda hep tereddüt yaşıyorum. Daha önce kayıtsız inanaırdım fakat şuanda melekler nasıl yaratıklardır mahiyetleri nedir onların varlığına nasıl inanabilrim diye sürekli terddütler yaşıyorum. Çünki onları ne görebiliyoruz, ne duyabiliyoruz, ne de hissedebiliyoruz. Aynı şekilde cinler ve şeytan içinde aynı şeyler geçerli. Ben bu konuda kendimi nasıl telkin edebilirim. Ruhun varlığı konusunda da tereddütlerim var ruhun varlığına nasıl inanabilirim. Yada mantığıma bunu nasıl anlatabilirim. Nolur bu konuda bilgisi olana arkadaşlar bana yardımcı olsun. Şimdiden çok teşekkürler.

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba,

Ben meleklere iman konusunda hep tereddüt yaşıyorum. Daha önce kayıtsız inanaırdım fakat şuanda melekler nasıl yaratıklardır mahiyetleri nedir onların varlığına nasıl inanabilrim diye sürekli terddütler yaşıyorum. Çünki onları ne görebiliyoruz, ne duyabiliyoruz, ne de hissedebiliyoruz. Aynı şekilde cinler ve şeytan içinde aynı şeyler geçerli. Ben bu konuda kendimi nasıl telkin edebilirim. Ruhun varlığı konusunda da tereddütlerim var ruhun varlığına nasıl inanabilirim. Yada mantığıma bunu nasıl anlatabilirim. Nolur bu konuda bilgisi olana arkadaşlar bana yardımcı olsun. Şimdiden çok teşekkürler.

Selamun Aleykum
Muhterem kardeşim; önce ruhdan başlayalım Ruh Allah'ın c.c Nurundan hepimizin bedenine üflenmiş bir parça dır,eğer bir bedende ruh olmazsa o beden ölüdür yani cesetdir cesedi yürüten ruhdur yani candır,Allah c.c takdir ettiği gün ve saat gelince bedenden kendine ait ruhu geri alır ve işte ölüm dediğimiz olay gerçekleşir. Melekler de Allah'ın nurundan yaratılmış canlı kullardır,cinlerde dumansız bir ateşten yaratılmış kullardır,Şeytanda ateşten yaratılmıştır,ve lanet e uğramıştır insanın en büyük düşmanıdır,şu anda sizide iman zafiyetine düşüren o lain dir.Muhterem kardeşim Allah'ın c.c Kudretine ilmine sizin mantığınız ermez hiç kimsenin ermez Allah c.c mantıklara akıllara sığmaz O ne emretti ise tereddütsüz ve sorgulamadan aynen inanacaksınız işte iman budur.Siz görmediğime nasıl inanırım diyorsunuz o halde bir elektrik kablosunu tutun ceryanda gözle gözükmez ama siz bir tutun bakalım varmı yokmu anlayın.
Muhterem kardeşim bu vesveseleri bırakın tevbe edin ve Allah c.c Ku'ran'ı Kerim de bize imanın şartlarını bildirmiş açın ve okuyun Bakara suresinin son âyetlerinde ki halk arasında âmene Resûlü diye de bilinen âyetleri okuyun..Aynen inanacaksınız,Yoksa sonuç hüsran olur felaket olur,görünen şeye herkes inanır önemli olan görmeden inanmak Allah'ın c.c söylediklerine inanmıyormusunuz,gayb olan her şeye kayıtsız ve şartsız inanınız.kimse ye sormanıza gerek yok Ku'ran'ı kerim'i açın ve oradan Rabbimizden öğrenin orada muhtaç olduğunuz her bilgi var.

Selam ve selametle kalınız.

muratlion

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum
Muhterem kardeşim; önce ruhdan başlayalım Ruh Allah'ın c.c Nurundan hepimizin bedenine üflenmiş bir parça dır,eğer bir bedende ruh olmazsa o beden ölüdür yani cesetdir cesedi yürüten ruhdur yani candır,Allah c.c takdir ettiği gün ve saat gelince bedenden kendine ait ruhu geri alır ve işte ölüm dediğimiz olay gerçekleşir. Melekler de Allah'ın nurundan yaratılmış canlı kullardır,cinlerde dumansız bir ateşten yaratılmış kullardır,Şeytanda ateşten yaratılmıştır,ve lanet e uğramıştır insanın en büyük düşmanıdır,şu anda sizide iman zafiyetine düşüren o lain dir.Muhterem kardeşim Allah'ın c.c Kudretine ilmine sizin mantığınız ermez hiç kimsenin ermez Allah c.c mantıklara akıllara sığmaz O ne emretti ise tereddütsüz ve sorgulamadan aynen inanacaksınız işte iman budur.Siz görmediğime nasıl inanırım diyorsunuz o halde bir elektrik kablosunu tutun ceryanda gözle gözükmez ama siz bir tutun bakalım varmı yokmu anlayın.
Muhterem kardeşim bu vesveseleri bırakın tevbe edin ve Allah c.c Ku'ran'ı Kerim de bize imanın şartlarını bildirmiş açın ve okuyun Bakara suresinin son âyetlerinde ki halk arasında âmene Resûlü diye de bilinen âyetleri okuyun..Aynen inanacaksınız,Yoksa sonuç hüsran olur felaket olur,görünen şeye herkes inanır önemli olan görmeden inanmak Allah'ın c.c söylediklerine inanmıyormusunuz,gayb olan her şeye kayıtsız ve şartsız inanınız.kimse ye sormanıza gerek yok Ku'ran'ı kerim'i açın ve oradan Rabbimizden öğrenin orada muhtaç olduğunuz her bilgi var.

Selam ve selametle kalınız.

cok teşekkür ederim

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Ruh Allah C.C. tarafından yine kendilerine ait olan ve ilk İNSAN yaratımı Esnasında ''Adem A.S. '' lütfedilen bir NEFES 'tir...Yani Allah C.C. na ait bir nefestir...
O ilk nefes Allah C.C. ait olup izzeti keremi ile Adem A.S. dan itibaren bir maya gibi insandan insana ''Allah C.C. nun OL emri gereği'' aktarılmakta ve CAN olarak mükemmel insan o sonsuz Ebedi RUH ile doğmaktadır...
Can çıkması veya ömrün bitmesi yani canın tamamlanması sonucunda; ''O''... Allah C.C. na ait olan ULVİ nefes yine kendilerinin OL emri gereği insandan ayrılıp yine kendilerine döner...

Tüm yaratılanlar dada durum aynıdır...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Melekler...; yine Allah C.C. nun ULVİ olan NUR'unun tekamülü yine kendilerinin dilemesi ve OL emri sonucu... Mukaddes ''Kelimelerinden'' doğarak Kelimeler zuhur ettikçe oluşan ve yine Allah C.C. na intikal ile tekamülü tamamlanacak bir Ol emri tezahürüdür...

Melekler ...;AllahC.C. diler ise görülebilir...Gör emri ile veya izin verdiği kişiler görürler veya kendileri Allah C.C. izin verirse görülürler...Gerek NUR gerekse Kılığa girmiş olarak...

Görmek için layık lık şarttır...
Ömür bitince perde kalkınca görülecektir ler...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
CİN 'ler de Allah C.C. tarafından NUR 'un ...NAR ' teşkilinden yaratılmıştır...Görülmeleri Melekler gibi dir...Normal şartlarda insan lar tarafından görme izni verilmemiştir ...yoktur... Temas adı verilen karşılaşma veya çatışma lar olabilmekte ancak tavsiye edilmemektedir...
Bunlarla ilgili bilgimiz fazla yoktur...Ancak...; Şeytan Lain de bu sınıftan olup İNSAN 'a en büyük düşmandır...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Allah C.C. ' nun izni ile gören gözü olan hepsini görebilir...
Şimdilik açıklamalar yeterli sanırım..
Selamlar...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Ne yardımı istiyorsun? Görünmeyenleri sana göstermemizi mi? yoksa inanmak istemediğin şeylere seni inandırmamızı mı??
Öyle birşey yok! Ya inanırsın, ya inanmazsın... araştı düşün, acele etme, sonsuzluk var önünde deymez mi düşünmeye???

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Merhaba,

Geldim geldim heyecanlanma ...İşte buradayım ne yardımı istiyorsun?...
Melekler var ve gören görmekte...Duyanda duymakta...tereddüd etme ...bilmeden yazmıyoruz...
Cin ve Şeytan Lainler ...Onlarda var bak medyumcular her gün görüşüyor...
Biz onlarla görüşmek istemeyiz onlar ateşten biz topraktan ...Düşman olanla niye görüşelim...
Onlar temasla etki ederler korunmak için daima sığın Allah C.C. na ...Ezan oku içinden sık sık...Sığın Rabb 'imize...C.C.
Bunu da bilerek yazıyoruz ...duyma değil yaşayarak biliyoruz...
Ruh ise en kolayı git bak ruhu giden ne halde ''Mezarlığa''...Sinek bile kovamazsın...

muratlion

Kayıtlı Kullanıcı
Geldim geldim heyecanlanma ...İşte buradayım ne yardımı istiyorsun?...
Melekler var ve gören görmekte...Duyanda duymakta...tereddüd etme ...bilmeden yazmıyoruz...
Cin ve Şeytan Lainler ...Onlarda var bak medyumcular her gün görüşüyor...
Biz onlarla görüşmek istemeyiz onlar ateşten biz topraktan ...Düşman olanla niye görüşelim...
Onlar temasla etki ederler korunmak için daima sığın Allah C.C. na ...Ezan oku içinden sık sık...Sığın Rabb 'imize...C.C.
Bunu da bilerek yazıyoruz ...duyma değil yaşayarak biliyoruz...
Ruh ise en kolayı git bak ruhu giden ne halde ''Mezarlığa''...Sinek bile kovamazsın...

sana cok ama cok tesekkur ederim. Fakat tum bu anlatılanlara rağmen içim tatmin olmuyor. Neden böyle oluyor acaba, nasıl tatmin olabilirim. Hiçbir şekilde aklım mantığım almıyor.

selimoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Hiçbir şekilde aklım mantığım almıyor.

Almaz...Çünkü;
İnsanın bilgi edinmesinde beş duyu önemli yer tutar... Eşyadan gelen bilgilerimizin ham maddesini teşkil eden ilk verileri ''beş

duyu''organımızla temin ederiz..Fakat beş duyu organlarımızında alt ve üst sınırı vardır..Yani bütün olayları ve varlık

tezahürlerini kavrayamazlar.İşte bu noktada bizi etkileyen ''beş duyu'' ve ''akıl'' kadar üçüncü bir bilgi kaynağı daha

vardır..Bunlar Sezgi-vahiy ve ilham..Bunlar beş duyu ve aklı aşan bir duygu,..Açıklaması zor bir psikolojik hal olarak bizi bir

anda gerçeklerle yüzyüze getirir..

Akıl her zaman gerçeği bulamaz bizi aldatır...Taki vahyin aydınlığını kılavuz edene dek.

Mevlana diyor ki;

''Melek melekliği ile hayvan hayvanlığı ile kurtuldu..İnsan ikisinin arasında gidip geliyor''

nemire(MERHUM)

Kayıtlı Kullanıcı
sana cok ama cok tesekkur ederim. Fakat tum bu anlatılanlara rağmen içim tatmin olmuyor. Neden böyle oluyor acaba, nasıl tatmin olabilirim. Hiçbir şekilde aklım mantığım almıyor.

Selâmun âleykum

Bütün anlatılanlara rağmen içiniz tatmin olmuyor çünkü imanınızda zafiyet var. Allah'ın c.c mübarek ayetlerine rağmen içiniz tatmin olmazsa size burada ne anlatılabilir'ki âyet mucize demektir mücize ise akıllar üstü olay demektir ,sizn veyahutta bizim akıllarımız Rabbimiz'in ilmini kavrıyamaz O'nun kudretini kavrıyamaz neden halâ israrla tatmin olmuyorum diyorsunuz.Merak etmeyiniz bir gün o çok merak ettiğiniz ve bir türlü mantığınızın kabul etmediği melekleri kendi gözlerinizle göreceksiniz fakat ozaman iş işten geçmiş olacak ve o zaman iman etmenizin hiç bir faydası olmayacak.Allah c.c size hidayet nasip etsin

yakais

Yasaklı Kullanıcı

Meleklerle ilgili ayetleri okumanı tavsiye ederim...

melissa26

Kayıtlı Kullanıcı
Niye?? neden??? bu yardım?? herkes görünmeyeni görseydi inanmak kolay olurdu...
İman zaten bir imtihan! bırak inanan inansın, inanmayan yansın! çok mu acımasız oldum???
Araya , araya, buldum yana , yana kavruldum haksızlık olmayacak mı şimdi? tepsiyle sunacaksın ne olacak şimdi???
' Gökleri açsan, melekleri yeryüzüne saçsan, yine de inanan inanacak, inanmayan acaba diye bakacak!...
İnanmak isteyene Yaratan yetmez mi? ölüm ibret olarak yetmez mi???

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt