Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Melekler Dlnliyor... (2 Kullanıcı)

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
useyd b.hudayr .ın çok güzel bir sesi vardı onun bu güzel sesi ve tatlı edasıyla okuduğu kur'anı kerim'i dinlemek peygamberimizin hoşuna giderdi

hatta bir gün mescitte kur'an okuduğunu duyan resul'i Ekrem : şu useyd ne güzel adamdır buyurmuştu: useyd diyorki :

bir gece bakara süresini okuyordum atımıda yanıma bağlamıştım kur.an okurken birden at hırçınlaşmaya başladı sustum o zaman at da sakinleşti tekrar okumaya başladım .at yine hırçınlaşmaya şahlanmaya başladı yine sustum atın hırçınlığı geçti bir daha okumaya başlayınca at yine hırçınlaşmaya başladı bunun üzerine bende okumaktan vazgeçtim

Oğlum yahya ise ata yakın bir yerde yatıyordu Atın çocuğa zarar vermesinden korkarak çocuğu geri çektim : bu sırada başımı kaldırıp göğe baktığımda beyaz bulut gölgesine benzer bir sis içinde kandiller gibi bir takım cisimlerin parladığını gördüm

sabahleyin bu olayı peygamber efebdimize arz ettim Resul'i ekrem.de oku ey useyd oku ey useyd ! diyerek o zaman okumaya devam edilmesi gerektiğini bildirdi useyd sözlerine şöyle devam ediyor,ya Resulullah dedim; atın yahyayı çiğnemesinden endişelendim çünkü ata yakın bir yerde yatıyordu

Onun için okumayı kestim o sırada başımı göğe kaldırınca gökyüzündeki bulut gölgesi gibi bir beyazlık içinde kandillere benzeyen .cisimlerin parlamakta olduğunu gördüm sonra bu beyaz gölge tabakası içinde parıltılarla göğe doğru çekilip gitti ve gözden kayboldu

Bunun üzerine resul'i ekrem buyurduki : Ey useyd! O senin gördüklerin meleklerdi .Okuduğun kur.an.ı kerim.i duyup gelmişler

Eğer okumaya devam etseydin .sabaha kadar seni dinlerlerdi herkeste onları görürdü halkın gözünden gizlenmezlerdi

Selam ve dua ile

minoug

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm ve Rahmetullah okadar güzel paylaşım ki.
Allah(C.C)razı olsun senden abi Selam ve Dua ile.

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın aleyküm RESUL KARDEŞ..

Ellerine sağlık...Çok güzel bir olayı nakletmişsiniz...

Rabbimiz bizlere okumayı ve anladığını hayata tatbik noktasında

feraset ve güç versin...

Selametle kalasınız
....

meltem

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
sonsuznurr.blogcu.com
Esselamunaleyküm Değerli abimiz...
Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım...
Rabbim Kuran-ı Kerimi güzel okumayı ve anlamayı nasip etsin...

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
Selamın aleyküm RESUL KARDEŞ..

Ellerine sağlık...Çok güzel bir olayı nakletmişsiniz...

Rabbimiz bizlere okumayı ve anladığını hayata tatbik noktasında

feraset ve güç versin...

Selametle kalasınız....

Aleyküm Selam Kardeşim
Amin ecmain inşaallah
Allah'a Emanet Olunuz
Selam ve dua ile

incinur

Kayıtlı Kullanıcı
sa abi.ayy çok güzel.bide melekler sabah ve ikindi namazında gökyüzüne inerlermiş.eve girincede besmele çekersen bide selamün aleyküm dersen şeytanlar gidermiş.bide mesela sabah ben kuran kursuna gidiyorum ya melekler de benimle gelirlermiş.

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm emeyine sağlık kardeşim çok güzel bir paylaşımdı RABBİMİN CC selamı üzerlerinde olsun

K

kırıkkalp

useyd b.hudayr .ın çok güzel bir sesi vardı onun bu güzel sesi ve tatlı edasıyla okuduğu kur'anı kerim'i dinlemek peygamberimizin hoşuna giderdi

hatta bir gün mescitte kur'an okuduğunu duyan resul'i ekrem : şu useyd ne güzel adamdır buyurmuştu: Useyd diyorki :

bir gece bakara süresini okuyordum atımıda yanıma bağlamıştım kur.an okurken birden at hırçınlaşmaya başladı sustum o zaman at da sakinleşti tekrar okumaya başladım .at yine hırçınlaşmaya şahlanmaya başladı yine sustum atın hırçınlığı geçti bir daha okumaya başlayınca at yine hırçınlaşmaya başladı bunun üzerine bende okumaktan vazgeçtim

oğlum yahya ise ata yakın bir yerde yatıyordu atın çocuğa zarar vermesinden korkarak çocuğu geri çektim : Bu sırada başımı kaldırıp göğe baktığımda beyaz bulut gölgesine benzer bir sis içinde kandiller gibi bir takım cisimlerin parladığını gördüm

sabahleyin bu olayı peygamber efebdimize arz ettim resul'i ekrem.de oku ey useyd oku ey useyd ! Diyerek o zaman okumaya devam edilmesi gerektiğini bildirdi useyd sözlerine şöyle devam ediyor,ya resulullah dedim; atın yahyayı çiğnemesinden endişelendim çünkü ata yakın bir yerde yatıyordu

onun için okumayı kestim o sırada başımı göğe kaldırınca gökyüzündeki bulut gölgesi gibi bir beyazlık içinde kandillere benzeyen .cisimlerin parlamakta olduğunu gördüm sonra bu beyaz gölge tabakası içinde parıltılarla göğe doğru çekilip gitti ve gözden kayboldu

bunun üzerine resul'i ekrem buyurduki : Ey useyd! O senin gördüklerin meleklerdi .okuduğun kur.an.ı kerim.i duyup gelmişler

eğer okumaya devam etseydin .sabaha kadar seni dinlerlerdi herkeste onları görürdü halkın gözünden gizlenmezlerdi

selam ve dua ile

ALLAH RAZI OLSUN evet KURANI KERİM okunduğunda melekler yeryüzüne inermiş okuyanın ayakları altına kanatlarını sererlermiş bide çok güzel okursak iyice yaklaşırlarmış o yüzden KURANI KERİM okuyacağımız zaman dişlerimizi fırçalayalım güzel kokular sürelim demi:a16::a16::a16: selametle......

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH RAZI OLSUN evet KURANI KERİM okunduğunda melekler yeryüzüne inermiş okuyanın ayakları altına kanatlarını sererlermiş bide çok güzel okursak iyice yaklaşırlarmış o yüzden KURANI KERİM okuyacağımız zaman dişlerimizi fırçalayalım güzel kokular sürelim demi:a16::a16:selametle......

Selamün AleykümB)B)

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
selamun aleykum degerli abimiz rabbim razı olsun...anlayıp idrrak edebilenlerden olma duası ile
baki selamlar

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt