MELEĞİN İSMİ
BİR ZAMANLAR, doğmak üzere olan bir çocuk, dünyaya gideceği gün ALLAH’a sormus
“ALLAH’ım! bu kadar küçük ve korunmasız olduğum halde dünyada nasıl yasayacağım?”
ALLAH:
“Meleklerimin arasından birini senin için seçtim, o seni bekliyor olacak ve seni hep koruyacak.” demiş
“ALLAHım ama lütfen söyle bana” demiş çocuk.”burada, cennette hicbir sey yapmadan güzel ezgiler söylüyor ve gülümsüyorum.Ben böyle cok mutluyum.”
“senin meleğinde sana güzel ezgiler söyleyecek ve sana hergün gülecek..sende o meleğin sevgisini hissedeceksin ve mutlu olacaksın.”demiş ALLAH.
COCUK:
“Peki,insanlar benimle konustuklarında ben onları nasıl anlayacağım.Ben onların dilini bilmiyorum ki?”demiş.
ALLAH:
“Meleğin sana dünyadaki sözlerin en güzelini ve en tatlısını söyleyecek ve sana konusmayı ögretecek”demiş.
COCUK:
“Peki seninle konusmak istediğim zaman ne yapmam gerekecek? diye sormus.
ALLAH
“Meleğin ellerini kaldırıp bana dua etmeyide sana öğretecek”demiş.
COCUK
“Ama duydum ki dünyada kötü insanlar varmıs, beni kim koruyacak?”
ALLAH:
“Merak etme. meleğin seni ne pahasına olursa olsun koruyacak.”
COCUK:
“Ama ben seni göremeyeceğim için cok mutsuz olacagım”
ALLAH:
“Meleğin sürekli sana benden bahsedecek ve sana , bana nasıl tekrar ulasabilecğini anlatacak.hem, sen beni göremesende ben hep senin yanında olacağım.”demiş
tam o sırada cennetteki huzur ortamına dünyanın homurtuları karışmaya baslamıs.dünyaya gitmek üzere olduğunu anlayan cocuk, aceleyle son sorusunu sormus:
“Peki Allah ‘ım! simdi gitmek üzereyim , lütfen bana o meleğin ismini söylermisin?”
“meleğin ismi cok önemli değil”demiş Allah.. çünkü; sen ona “ANNE” diyeceksin.
BİR ZAMANLAR, doğmak üzere olan bir çocuk, dünyaya gideceği gün ALLAH’a sormus
“ALLAH’ım! bu kadar küçük ve korunmasız olduğum halde dünyada nasıl yasayacağım?”
ALLAH:
“Meleklerimin arasından birini senin için seçtim, o seni bekliyor olacak ve seni hep koruyacak.” demiş
“ALLAHım ama lütfen söyle bana” demiş çocuk.”burada, cennette hicbir sey yapmadan güzel ezgiler söylüyor ve gülümsüyorum.Ben böyle cok mutluyum.”
“senin meleğinde sana güzel ezgiler söyleyecek ve sana hergün gülecek..sende o meleğin sevgisini hissedeceksin ve mutlu olacaksın.”demiş ALLAH.
COCUK:
“Peki,insanlar benimle konustuklarında ben onları nasıl anlayacağım.Ben onların dilini bilmiyorum ki?”demiş.
ALLAH:
“Meleğin sana dünyadaki sözlerin en güzelini ve en tatlısını söyleyecek ve sana konusmayı ögretecek”demiş.
COCUK:
“Peki seninle konusmak istediğim zaman ne yapmam gerekecek? diye sormus.
ALLAH
“Meleğin ellerini kaldırıp bana dua etmeyide sana öğretecek”demiş.
COCUK
“Ama duydum ki dünyada kötü insanlar varmıs, beni kim koruyacak?”
ALLAH:
“Merak etme. meleğin seni ne pahasına olursa olsun koruyacak.”
COCUK:
“Ama ben seni göremeyeceğim için cok mutsuz olacagım”
ALLAH:
“Meleğin sürekli sana benden bahsedecek ve sana , bana nasıl tekrar ulasabilecğini anlatacak.hem, sen beni göremesende ben hep senin yanında olacağım.”demiş
tam o sırada cennetteki huzur ortamına dünyanın homurtuları karışmaya baslamıs.dünyaya gitmek üzere olduğunu anlayan cocuk, aceleyle son sorusunu sormus:
“Peki Allah ‘ım! simdi gitmek üzereyim , lütfen bana o meleğin ismini söylermisin?”
“meleğin ismi cok önemli değil”demiş Allah.. çünkü; sen ona “ANNE” diyeceksin.