Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Medresemizde Defile Yapacak. (1 Kullanıcı)

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
MEDRESEDE DEFİLE YAPACAK !

images

Cemil İpekçi'nin Mardin'de yapacağı defile kenti ikiye böldü. Din adamları ve sivil toplum örgütleri kapıştı. İpekçi ise vazgeçmedi.

Cemil İpekçi'nin Mardin'de yapacağı defile kenti ikiye böldü. Din adamları ve sivil toplum örgütleri kapıştı. İpekçi ise vazgeçmedi.

Mardin'de Kasimiye Medresesi'nde Cemil İpekçi'nin 25 Eylül'de yapacağı defile kenti ikiye böldü. Din adamları ve sivil toplum örgütleri, 'İçinde 2 mescit var, defile doğru olmaz' derken, Kültür ve Turizm İl Müdürü Davut Beliktay defile yapılmasında sakınca bulunmadığını söyledi. Cemil İpekçi ise defileyi iptale yanaşmadı.

Gazete Habertürk'ün haberine göre, Modacı Cemil İpekçi’nin, Mardin Valiliği’nin desteğiyle tarihi Kasimiye Medresesi’nde ünlümankenlerin katılımıyla yapacağı defile polemik yarattı.

Bazı din adamları ve sivil toplumörgütü temsilcileri, içerisinde 2 mescit ile 1 türbenin bulunduğu ve müzeye çevrilerek turizme açılacak medresede defile yapılmasının doğru olmayacağını ifade ederken Mardin Kültür ve Turizm İl Müdürü Davut Beliktay medresenin geçmişte bilim yuvası olarak kullanıldığını, defile yapılmasında sakınca bulmadıklarını söyledi.

Kenti ikiye bölen tepkiler şöyle:

Mardin Kırklar Kilisesi Papazı Gabriel Akyüz:

Defilenin medresede yapılmaması gerekir. Eğer sahipleri müsaade ediyorsa benim için birmahsuru yoktur. Ama bir insan dini mekânlara ne kadar saygı gösterirse o kadar iyidir.

Mardin Sanayi Odası Başkanı M.Ali Tutaşı:

Defilede içki ikramı yoktur. Burada defile yapılmasında bir sakınca görmüyorum. BuradaMardin’in tarihi kültürel yapısını ortaya çıkardığı için yapılıyor.

Mardin İl Müftüsü Mehmet Kızılkaya:

Medrese Kültür ve TurizmBakanlığı’na bağlı bir tarihimekândır, bu nedenle bizi ilgilendirmez.

Mardin Kültür ve Turizm İl Müdürü Davut Beliktay:

Kasimiye Medresesi bilimsel bir müzedir. Toplumsal kurallara ters düşmeyecek bir şekilde yapılan bir defiledir. Ayrıca bu konu ile ilgili olarak Mardin Valiliği izin vermiştir. Bu tür etkinliklerin yapılmasında bir sakınca yoktur.

Eğitim Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Hasan Ekinci:

Burası içinde 2 tanemescit bulunan; biri Hanifi, biri Şafiimezhebi tarafındanmedrese olarak kullanılmış ve yüzyıllarca dini eğitimyapılmıştır. Böyle bir etkinlik içinmabedin seçilmesi; Allah’ın evinin seçilmesi bir talihsizliktir. Buna tepki gösteriyoruz.

Müstakil İşadamları Derneği Mardin Şube Başkanı Kazım Aksoy:

Medresenin asli görevi neyse o şekilde kullanılmasından yanayız. İbadethane olarak kullanılan yerde biz defile yapılması taraftarı değiliz. Başka yerde yapılsın.

Memur-Sen Şube Başkanı Mustafa Aydın:

Tarihi ve dinimekânların amacı dışında kullanılması, içinde iki tanemescit ve bir türbe bulunan tarihi Kasimiye Medresesi’nde defile düzenlenmesini Mardin turizmi açısından da kötü bir olay olarak değerlendiriyoruz.

PROVOKASYON YAPILIYOR BİR KAÇ ÇATLAK SES BENİ ETKİLEMEZ

Modacı Cemil İpekçi NTV'ye yaptığı açıklamada, Kültür Bakanlığı ile "aramızda hiçbir sorun yok. Bakanlığın himayesinde yapılıyor bu defile. Sayın Kültür Bakanımızla da görüştük. Defile yapılacak, iptali söz konusu değil" dedi.

F

FiSeBiLiLLaH

[/B]Modacı Cemil İpekçi NTV'ye yaptığı açıklamada, Kültür Bakanlığı ile "aramızda hiçbir sorun yok. Bakanlığın himayesinde yapılıyor bu defile. Sayın Kültür Bakanımızla da görüştük. Defile yapılacak, iptali söz konusu değil" dedi.

Mürmüdük kardeş ben yorum yazmak istemiyorum biliyorsun sonra ne oluyor ))

kurt26

Yasaklı Kullanıcı
gazetede okumuştum oaradakiler izin vereceğini zannetmem.
camileri düğün yerine çevirenleride gördüm türkiyede.

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
Skandal defileye tepki yağıyor

images

İçerisinde iki türbe ve bir mescit bulunan Mardindeki 450 yıllık tarihi Kasımiye Medresesi;nde düzenlenmesi düşünülen defileye tepkiler sürüyor.
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, defileyi yapmakta ısrarlı olan modacı Cemil İpekçi’yi kınarken, Kültür Bakanlığı’nın olaya sessiz kalmasını da eleştirdi. Kültür Bakanlığı’nın hoşgörü için Sümela ve Akdamar’da ayine izin verirken, Kasımiye Medresesi söz konusu olunca en büyük hoşgörüsüzlüğü gösterdiğini belirten Yazgan, “Kültür Bakanlığı değerlerimize hakaret bakanlığı olamaz, olmamalıdır” dedi. Mardin Metropoliti dışında toplumdan yeterli duyarlılığın gösterilmediğini de belirten Yazgan, “Yüzde 99,9’u Müslüman olan Türkiye bir Metropolit olamadı” tepkisinde bulundu. Yazgan, ayrıca defile ile İslam’a ve inançlarımıza hakaret edildiğini vurguladı.

VALİDEN GERİ ADIM YOK

Vali ise defilede ısrarlı. Mardin Valisi Hasan Duruer, Cemil İpekçi’nin Mardin’in 700 yıllık Kasımiye Medresesi’nde düzenleyeceği defile ile ilgili üst düzeyde güvenlik tedbirlerinin alınacağını söyledi. Davetiyesi olmayanların medreseye alınmayacağını ifade eden Duruer, Kasımiye Medresesini Hollanda’dan gelecek bir firmanın ışıklandırmaya başladığını ifade etti. Duruer, Cemil İpekçi defilesinin tamamen tarihi kenti tanıtmaya dönük bir proje olduğunu söyledi.
Dünyanın dört bir tarafından yabancı gazeteci ve konukların da gideceği Mardin’de yapılacak olan sezon sonu defilesi görkemli bir açılışa sahne olacak. Başta ABD, Hollanda, Almanya gibi ülkelerden birçok yabancı basının katılacağı Anadolu motifli giysi defilesinde, lazerli animasyonun yanında STK’lardan gelen tepkiler üzerine defilede ilahilerin yanında Türkçe, Kürtçe ve Arapça ezgiler de seslendirilecek.

kurt26

Yasaklı Kullanıcı
ALLAH belalarını versin ne diyim.
Vali ise defilede ısrarlı. Mardin Valisi Hasan Duruerin kafasına taş düşsün.
Cemil İpekçi o zaten belasını bulmuş ne olduğu belli değil.

kurt26

Yasaklı Kullanıcı
yine hristiyanlara ,yahudilere zafer kazandırmayın.

melikepkz

Kayıtlı Kullanıcı
izin verenlerin hepsinin ALLAH yardımcıları, olsun şehri ikiye bölmek- şeytan ın hilelerinden başka bir şey değil ,

-seleme-

Kayıtlı Kullanıcı
vali vazgeçmiyor çünkü mardin başka şekilde dikkat çekmez bu defile sayesinde hem para kazanıcak hemde şehrin reklamanı yapıcak daha ne olsun o tabikide geri adım atmaz hepsini allaha havale ediyoruz

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
su adamin sanatta bir ibadettir dmesi yok mu konu icin sagol murmuduk abi

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt