Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Malcolm X anılıyor! (1 Kullanıcı)

zunnun_u_misri

Kayıtlı Kullanıcı
malcolmx4hm.jpg

Amerikalı Müslümanların 1960'lı yıllardaki öncülerinden Malcolm X (Malik El Şahbaz) ölümünün yıldönümünde sevenleri tarafından unutulmadı.

Siyasetçi, mücahid ve insan hakları savunucusu olan Malcolm X 1925 yılında ABD'nin Omaha şehrinde doğdu. 1952'de Siyah Müslümanlar hareketine dahil olarak, 1964 yılına kadar Elijah Muhammed'in yolunu izledi. Ancak daha sonra yolları ayrıldı.

Zor yıllardan sonra...

Çok zor bir çocukluk ve gençlik dönemi geçiren Malcolm, Harlem'e geldiğinde başı dertten kurtulmadı ve hapse girdi. Hapishane yılları için "bir insanın düşünmeye ihtiyacı varsa, gidebileceği en iyi yer, bana sorulursa, üniversiteden sonra hapishanedir" diyerek, hiç kimsenin çaresiz ve çözümsüz olmadığını vurgular.

Hapisten önce bir sokak serserisiyken, hürriyetine kavuştuktan sonra Amerika'da büyük bir hızla gelişen İslam'ın etkili ve ateşli bir temsilcisi olan Malcolm, Little olan soyadını X olarak değiştirir. Siyah Müslümanlar hareketinin lideri Elijah Muhammed'in başkurmayı olan Malcolm, gerçek İslam'ı öğrenmek ister. Elijah'ın yaptığı yanlışlara karşı çıkan Malcolm 1964 senesinde Hicaz'a giderek, hacı olur.

Suikaste kurban gitti

Bir zamanlar en yakını olan Elijah'ın düşmanlığını kazanan Malcolm X, hacdan dönüşünde gerçek İslamiyet'i çevresindekilere anlatmaya başlar. Bunun üzerine güç kaybına uğrayan Elijah ile Malcolm X büyük bir savaşa girişirler. 21 Şubat 1965 günü, bir toplantı esnasında silahlı saldırıya uğrayan Malcolm X olay yerinde hayatını kaybeder.

1964 yılında gittiği Mekke'den Harlem'de bulunan arkadaşlarına uzun bir mektup yazan Malcolm X'in (Malik El Şahbaz) satırlarından kısa bir bölüm şöyledir:

"Dünyanın dört bucağından onbinlerce hacı ile ile birlikteydim. Mavi gözlü sarışınlardan siyah derili Afrikalıya kadar bütün renkler kaynaşmıştı. Fakat hepsi insanların birlikteliğini, tek bir ruh halinin ibadeti içinde idiler. Bu benim Amerika'da siyah ile beyaz arasında göremediğim, fakat görülmesi kaçınılmaz olan ve mümkün olan bir manzaraydı.

Amerika, İslâm'ı tanımalı, anlamalı ve bilmelidir. Çünkü sadece bu din toplumdaki ırk, renk, insanlar arasındaki ayırımı kökten reddetmektedir. İslâm ülkelerine yaptığım gezilerde konuştuğum insanlar ve hatta beraber yemek yediğim beyaz Amerikalılar
kafalarındaki beyaz ayırımcılığın İslâm ile tanıştıktan sonra yok olduğunu söylediler."

MEHBUL

Kayıtlı Kullanıcı
Birlik çağrisi Yapabilmek Için Güzel Bir örnekti Hatirlattiğiniz Için Allah Razi Olsun.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
yıllar once sınemada fılmıne gıtmıştım
anılması guzel bır onculuk
ALLAHA EMANET OLUN

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı
Selemu alaykum, bu değerli şehit[inşallah]kardeşimizi bizlere hatırlattığınız için Allah c.c sizden razı olsun.Allah c.c emanet olun,hayırlı günler...

X’TEN

“Bir insanın düşünmeye ihtiyacı varsa, gidebileceği en iyi yer, bana sorulursa, üniversiteden sonra, hapishanedir.”

“İşleri tıkırında giden dışarıdaki o ‘namusu-bütünler’ içeri girip çıkmış birisine burun kıvırıp geçerler. Ama o ‘namusu-bütünler’ bir bataklığa saplansalar, içeri girip çıkmış birisi onlara daha onurlu davranır.”

“Özgürlüğe inanan bir dine inanıyorum. Halkım için mücadele etmeyi men eden bir dini kabul etmek zorunda olsaydım, o dinin canı cehenneme derdim.”

“Amerika, İslam’ı anlamaya muhtaç. Çünkü bu din, ırk sorununu söküp atan dindir.”

“İnsan bir şeyler elde etmeyi kafasına koyduğu zaman, bir parça şamata yapmaktan da geri durmamalıdır.”

“İnsanı bir Müslüman’a karşı gene başka bir Müslüman ancak koruyabilir, ya da hiç değilse Müslümanlar tarafından eğitilmiş ve onların taktiklerini bilen birisi.”

“Bunu söylerken üzülüyorum ama ne yapayım işte, en sevmediğim ders matematikti. Bunun nedeni üzerinde çok düşünmüşümdür. Bunun nedeni, olsa olsa matematiğin tartışmaya hiç mahal bırakmamasıydı, başka bir neden gelmiyor aklıma. Bir yerde yanlış yapmışsanız, orada artık her şey bitiyordu.”

“Kitaplar bir tür zihin vitaminidir.”

“Barışçıl olun, kibar olun, kurallara itaat edin, herkese saygılı olun; fakat biri size dokunacak olursa onu mezara gönderin.”

“Beni ‘Amerika’daki en öfkeli Zenci’ diye anıyorlar. Bu ithamı inkar edecek değilim.”

“Kimse size özgürlüğü veremez. Kimse size eşitlik, adalet ya da başka bir şey veremez. Erkekseniz gidin ve kendiniz alın.”

“Özgürlüğü elde etmenin tek yolu dünyadaki diğer tüm ezilmiş halkları tanımaktan geçer: Brezilya, Venezüella, Haiti, Küba ve evet Küba halkının kan kardeşleriyiz bizler...

alıntı

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
s.a allah gani gani rahmet eylesin.şefaatine nail eylesin inşallah.onun gibi insanlara şimdilerde çok ihtiyacımız var.aeolunuz.emeğinize sağlık kardeşim

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt