Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Mahmud Efendi'nin 29. Dersinden (1 Kullanıcı)

nturan

Kayıtlı Kullanıcı
"Artık bizim için ne şefaatçi var, ne de yakın bir dost."

Bu ayet-i celilenin tefsirinde Ruhu'l- Beyan'da şöyle buyuruluyor:"Bir kul kıyamet gününde hesaba çekilir, iyilikleri ve kötülükleri müsavi gelir. Bir tek sevaba ihtiyacı olur. Allah'u Teala Hazretleri:"Ey kulum! cennete girebilmen için bir hasenen daha olması gerek, insanlara bir bak ve onlardan bu bir haseneyi talep et, belki onlardan biri sana bu bir sevabı verir."
Kul gider babasından, annesinden, kardeşlerinden kendisine lazım olan bu bir sevabı ister. Fakat onlardan hiçbiri icabet etmez. Hatta derlerki:"Bizim de bir haseneye ihtiyacımız var." Kul eski yerine döner.
Mevla Teala sorar:"Ne ile geldin?" Kul der ki:"Ya rabbi! hiç kimse hasenelerinden bir hasene vermedi. Mevla buyurur: "Kulum! senin, benim yolumda bir dostun yokmu?" Kul böyle bir dostu olduğunu hatırlar. Ona gider ve bir sevap ondan ister. O zaman arkadaşı: Ben da senin gibiyim. Ama ikimizde cehenneme gitmektense sana bir sevap vereyim de hiç olmazsa sen cennete git" der.
Böylece o kişi dönüp Mevla'ya vaziyeti anlatır. Mevla Teala sorar:" Onun sevabı çokmuydu ki sana verdi?" o kişi:"yok Ya Rabbi! o da benim gibi çok fakirdi bana acıdı ve senin hatırın için verdi." Mevla Teala buyurur:"O fakir olduğu halde benim için verdi. Ya ben bu kadar zenginliğimle onu nasıl cehenneme sokarım, ikinizde cennetime girin."

Onun için size tenbih ediyorum.Bir mümin kardeşinize kızdığınız, kırıldığınız, incindiğiniz zaman hemen ondan uzaklaşmayın.Ne malum yarın ahirette onun sizin elinizden tutup cehennemden kurtarmayacağı.Bu sebeple istisnasız hak yolunda onları seveceğiz.
Ama sizler kolay kolay kimseyi beğenmezsiniz.Aynanın karşısına geçer, kendinize bakar ''benim gibi yok'' dersiniz. Vaz geçin bunlardan.

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm
Allah ne muradınız varsa versin,razı olsun,çok faydalıydı...

-Burcu-

Kayıtlı Kullanıcı
Gerçekten cok guzel bir paylaşımdı Rabbim sizden razı olsun

islamoglu

Kayıtlı Kullanıcı
Efendi babam boş laf etmez.Eline sağlık kardeşim...

hafiz mehmet

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim rabbim razi olsun inşallah selam ve dua ile

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum.allah razı olsun elbetteki iyi bir dostun dünyada olduğu kadar ahiretede faydası olacaktır.selametleB)

ping_pong

Kayıtlı Kullanıcı
"Artık bizim için ne şefaatçi var, ne de yakın bir dost."

Onun için size tenbih ediyorum.Bir mümin kardeşinize kızdığınız, kırıldığınız, incindiğiniz zaman hemen ondan uzaklaşmayın.Ne malum yarın ahirette onun sizin elinizden tutup cehennemden kurtarmayacağı.Bu sebeple istisnasız hak yolunda onları seveceğiz.
Ama sizler kolay kolay kimseyi beğenmezsiniz.Aynanın karşısına geçer, kendinize bakar ''benim gibi yok'' dersiniz. Vaz geçin bunlardan.

cok dogru ne güselde söylemiş Mahmud Efendi Hzretleri K.s
Kıyametin dehsetınden bu duruma gelmekdn Rabbim c.c hepimizi korusun

paylasımm için cok tesekkürler
Allah c.c razı olsun :d

abı_hayat

Kayıtlı Kullanıcı
çok faydalı ve etkileyici bir paylaşım.
Rabbim sizden razı olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt