Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

..Mağrur Yağmur Bulutu.. (1 Kullanıcı)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
Duâya çıktılar gelsin diye...
Yanmıştı toprakları ve bağırları...
Yalvarıp duruyorlardı:

"-Âh bulut! Neredesin? Seni bekleriz nicedir, görmez misin? Kuraklık köyümüzün topraklarına değil sadece, yüreklerimize de işledi, artık gel! Çocuklarımız senin yokluğunla perişan, kadınlarımız ağıtlar yakıyor hasretinle... Dallar, yapraklar mahzûn, çayır çimen dermânını tüketti yolunu gözlemekten... Kümesteki tavuklar, kilerdeki karıncalar seni bekliyor, gel! Çiçekleri soldu bahçelerimizin. Tarlalarımızın bereketi gitti.

Gel de gör, gözlerimizde fer söndü... Ey bulut! Şu ettiğin revâ mıdır bize? Gel hadi, gel lüzum kalmasın daha fazla söze..."

Bulut, gökyüzündeki makamında dinlenirken, rüzgâr alıp getirdi de, öyle işitti sesleri... Aman bunlar ne içli yakarışlar, ne özlem yüklü çağırışlar böyle, diye geçirdi içinden. Tam kalkıp gidecekti ki, birden bire vazgeçti...

"-Hele biraz daha yalvarsınlar bakalım, pek de güzel oluyormuş beklenmek canım," dedi...

Oturduğu yerde, duyduğu her kelimeyle biraz daha mest olarak, zevkle dinliyordu yapılan çağrıyı:

"-Sevgili bulut! Yağdıracağın tek bir damlaya bile muhtâcız. Senin o kâh okşayan, kâh şefkatle vurur gibi yüzümüze değen yağmurunu nasıl da özledik. Sen, ne büyük nimetmişsin de bilemedik. Gel! Gel de gör, karşılama nasıl yapılır. Gel gör, bir buluta nasıl muhabbet beslenir..."

Yağmur bulutu, bu son cümleyle öylesine kendinden geçti ki, ne olduğunu unuttu. Artık, onun da oturacak mecâli kalmamıştı. Öyle bir kalkış kalktı ki yerinden, gören tüm dünyayı onun yıkadığını sanır... Bir değişik edâ, bir acayip hâl geldi üzerine. Öylesine şımardı ki, ne dediğini bilemez oldu:

"-Âh, dedi; ben olmasam hâlleri harap! Gideyim, üzerlerine saçayım da hazinemi, şâd olsun garibanlar..."

Diğer bulutlar beklemesini, Pâdişah'tan emir gelmeden gitmemeleri gerektiğini ne kadar söyledilerse de dinlemedi bizim bulut... Sarhoşluğu öylesine artmıştı ki, etrafını da göremez olmuştu... Kulaklarında yankılanan ses, hep aynıydı:

"-Gel! Gel de gör, karşılama nasıl yapılır; gel gör, bir buluta nasıl muhabbet beslenir!"

Uçtu, gitti duânın yapıldığı diyâra doğru... Halk, onu görünce coştu, ağlaştı... Sanki pâdişah gelmiş gibi, hürmetle karşıladı. Halbuki bu sırada pâdişah, susuzluktan ne dediğini şaşmış, birkaç damla yağmur için, bir buluta sonsuz muhabbet beslemiş olan gâfil halkı ve halkın sözüyle kendini nimetten saymış bulutu gözlemekteydi. Zavallı bulut... Gurur perdesi, öylesine gerilmişti ki gözlerinin önüne, Pâdişah'ın emrindeki basit bir gaz yığını olduğunu unutmuş, kendi kendine yağmura dönüşebileceği vehmine kapılmıştı.

Çatlamış topraklar üzerinde, topraklar kadar çatlak dudaklarını sıkıca kapamış, fersiz gözlerindeki son ümit pırıltılarıyla, gökteki bulutu seyre koyulmuştu halk. Nasıl da hayranlıkla ve yalvarırcasına bakıyorlardı. Bulut, bu bakışların tesiriyle, daha da geçti kendinden:

"-Pâdişah mı!? O da kim!? Ben, yılların bulutuyum! Nereye ne kadar yağmur yağdırılması gerektiğini, iyi bilirim. Zaten bana güvenmeselerdi, böylesine içli çağırırlar mıydı beni bu insanlar? Elbette hayır! Diğer bulutların aklına yanayım! Neymiş, Pâdişah'ın emri beklenecekmiş! Ayol bu kadar insan, "Buluuuut! Buluuuut!" diye inliyor günlerdir. Bir tanesinden "Pâdişahııııım!" feryâdı duyuldu mu? Hem, şu gariban halka zulmetmeye hâcet var mı? Geldim işte halkım! Geldim işte! Şimdi rahmetime kavuşacak, mesrûr olacaksınız."

Bulutun bu son sözlerini işiten Pâdişah, hiddetlendi. Dedi ki:

"-Demek, senin rahmetin? Demek benimki zulüm de, seninki ikram? Demek nereye ne kadar yağmur yağdıracağını bilirsin... Yağdır bakalım! Yağdır da gör, neler oluyor!"

Bulut, Padişah'ın bu hiddetinden ve "yağ!" emrinin Pâdişah'tan geldiğinden habersiz, yağmur yağdırmaya başladı:

"-İşte, diyordu, işte yağmur bulutu olmanın güzelliği... Nasıl da bereket saçıyorum..."

Yağmur yağıyor, halk seviniyor, bulut kendini iyiden iyiye dev aynasında görüyordu. Fakat bir süre sonra, yani toprak suya doyup bitkiler ve hayvanlar doyasıya ıslandıktan sonra, yani artık yağmurun dinmesi, güneşin açması için beklenmeye başlandığı demlerde, bulut hâlâ yağmur yağdırmaya devam ediyordu. Ve nedense duramıyor, hatta zaman zaman öylesine coşuyordu ki, iri buz parçaları ayrılıyordu bedeninden yeryüzüne...

Biraz önce gelsin diye yol gözleyen insanlar, artık gitse diye baktılar ama, bulut yerinden kımıldayamıyor ve delicesine bir yağmuru, ısrarla bu insanların üzerine indiriyordu. Tüm bu olanlardan, o da bir şey anlamamış, gitmek istediği halde, sanki oraya çakılıp kalmıştı. O kadar yağdı ki, az önce kuraklıktan çatlayan toprak, biraz sonra yağmur sularının oluşturduğu selle sürüklenmeye başladı. Kısa süre içinde, rahmet saçmaya geldiği diyar için bir felâket oldu bulut... Öyle bir felâket ki, oluşan sellere kapılmadık ne bitki kaldı ne hayvan... Ne taş kaldı, ne de insan...

Haddini bilmeyen kibirli bulut, anladı ya rahmetin de, kudretin de Pâdişah'ta olduğunu, lâkin çok geç oldu... Ve istemenin usûlünü bilmeyen halk, kendi diliyle, istediğinin kurbânı oldu.​

Pâdişah'ı unutan buluttan bağa ne fayda,
Bağcı ki buluta kanar, elbet sonu sel olur...
Nerede rahmeti sâhibinden uman bahçıvan,
Ki bahçesi Hak katından dâim bir cennet olur...

Neslihan Nur Türk​

Kaan Erdem

Yönetici
RE: ..Mağrur Yağmur Bulutu..

SELAMÜNLAYKÜM KARDEŞİM SELAM VE DUA İLE KALIN SELAMETLE KALIN.

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMIN ALEYKÜM HEMŞERİM....

ELLERİNE SAĞLIK...VEDE GÜZEL YÜREĞİNE...DUA İLE KAL...

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Gel de gör, gözlerimizde fer söndü... Ey bulut! Şu ettiğin revâ mıdır bize? Gel hadi, gel lüzum kalmasın daha fazla söze..."

Esselamun aleyküm güzel kardeşim;
Rahman razı olsun.Paylaşımınız duyguluydu sağolun.Rahman güzel niyetlerinize icabet etsin inşaallah.selam ve dua ile...

RECEB-I KAMER

Kayıtlı Kullanıcı

Haddini bilmeyen kibirli bulut, anladı ya rahmetin de, kudretin de Pâdişah'ta olduğunu, lâkin çok geç oldu... Ve istemenin usûlünü bilmeyen halk, kendi diliyle, istediğinin kurbânı oldu.
s.aleyküm allah(c.c.)razı olsun..elinize,emeğinize sağlık olsun inşaAllah..gerçekten çok düşündürücü bir paylaşımdı..okurken bi an ne kadar aciz olduğumuz geldi aklıma..ve de ne kadar gururlu ve kibirli oluşumuz..hiç haketmediğimiz halde bizlere ihsan edilen güzelliklere düşünmeden sahip çıkıyoruz..bütün güzellikleri kendimizden,eksiklikleri ise hep başka taraftan biliyoruz..buna hakkımız var mı peki..hayır asla ve kat'a olamaz,olmaması da gerek zaten..bizi hiçten biz yapan rabbimiz değil mi?alem-i ademden(yokluk alemi),alem-i vücuda(vücut alemi) gönderen rabbimiz değil mi?peki bizler ne yapıyoruz?hiçbirşey yapmıyoruz sadece bişeyler yaptığımız düşüncesiyle kendimizi oyalıyor,aldatıyoruz..gayretimiz yapabilme yolunda olmalı muhakkak ama ''tamam ben oldum'',''ben cennetliğim'' düşüncesi içinde olursak hepten aldanmış oluruz..biz vazifemizi yapmaya çalışacağız neticesini de rabbimizden bekleyeceğiz..kendi kendimize ''ben oldum''düşüncesine kapılmamalıyız..kainatta olan hangi bir eserde rabbimizin imzası yok ki..hangi eser lisan-ı haliyle ''bana bak,beni oku''demiyor ki..hepsi diyor ama bizler göremiyoruz bi türlü..yağmuru imdadımıza gönderen,ay'ı gecemize lamba yapan,güneşi hem ışık kaynağı hem de ısı kaynağı yapan,mahlukatı bize hizmetkar yapan da rabbimiz..ama bizler bunları nedense göremiyor,teşekkür etmesini öğrenemiyoruz..zira bu günlerde de görüyoruz ki yağmurlar olmayınca halimiz nasıl oluyor..nasıl perişan oluyoruz ve burnumuz sürtüyor..ve yüce rabbimize nasıl da sığınıyor ve el açıyoruz ''ne olur rabbim yağmur gönder'' diye..marifet;felakete uğramadan akıbetimizi düşünmek ve çok önceden rabbimize şükretmek..inşaAllah bizler de böyle bahtiyar kullardan oluruz..hakkınızı helal edin sözü uzattım biraz:(:(ama çok faydalı oldu benim için..bu şükrü çağrıştıran paylaşımız için çok teşekkür ediyorum..ve sizleri,herşeyden haberdar olan,iyiliği de gören,fenalığı da gören,zalime de mazluma da hakettiğini verecek olan RABBİME emanet ediyorum..selamun aleyküm

FEYZAADALI

Kayıtlı Kullanıcı

esselamun aleyküm kardeşim dilerim bizlerde herşeyi layıkı ileyerine getirebilen gurudan kibirden uzak kullardan olabiliriz inşallah selam ve dua ile kalın a.e.o.B)B)B)B)B)B)B)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

çOK GÜZEL BİR HİKAYEYMİŞ EMEĞİNE,YÜREĞİNE SAĞLIK.SÖYLENECEK PEK BİŞEY YOK GARİ;)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

erdal yazdı:
SELAMIN ALEYKÜM HEMŞERİM....

ELLERİNE SAĞLIK...VEDE GÜZEL YÜREĞİNE...DUA İLE KAL...

Aleykum selam abim.. Sağolasın abim güzel dileklerin için Allah c.c. razı olsun..
Rabbime emanetsinizB)B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

zynp_rukiye yazdı:

Esselamun aleyküm güzel kardeşim;
Rahman razı olsun.Paylaşımınız duyguluydu sağolun.Rahman güzel niyetlerinize icabet etsin inşaallah.selam ve dua ile...

Vealeykum selam kardeşim çok sağol güzel dileklerin için.. Allah c.c. razı olsun..
Selametle kal inşaAllah güzel kardeşimB)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

RECEB-I KAMER yazdı:
Haddini bilmeyen kibirli bulut, anladı ya rahmetin de, kudretin de Pâdişah'ta olduğunu, lâkin çok geç oldu... Ve istemenin usûlünü bilmeyen halk, kendi diliyle, istediğinin kurbânı oldu.
s.aleyküm allah(c.c.)razı olsun..elinize,emeğinize sağlık olsun inşaAllah..gerçekten çok düşündürücü bir paylaşımdı..okurken bi an ne kadar aciz olduğumuz geldi aklıma..ve de ne kadar gururlu ve kibirli oluşumuz..hiç haketmediğimiz halde bizlere ihsan edilen güzelliklere düşünmeden sahip çıkıyoruz..bütün güzellikleri kendimizden,eksiklikleri ise hep başka taraftan biliyoruz..buna hakkımız var mı peki..hayır asla ve kat'a olamaz,olmaması da gerek zaten..bizi hiçten biz yapan rabbimiz değil mi?alem-i ademden(yokluk alemi),alem-i vücuda(vücut alemi) gönderen rabbimiz değil mi?peki bizler ne yapıyoruz?hiçbirşey yapmıyoruz sadece bişeyler yaptığımız düşüncesiyle kendimizi oyalıyor,aldatıyoruz..gayretimiz yapabilme yolunda olmalı muhakkak ama ''tamam ben oldum'',''ben cennetliğim'' düşüncesi içinde olursak hepten aldanmış oluruz..biz vazifemizi yapmaya çalışacağız neticesini de rabbimizden bekleyeceğiz..kendi kendimize ''ben oldum''düşüncesine kapılmamalıyız..kainatta olan hangi bir eserde rabbimizin imzası yok ki..hangi eser lisan-ı haliyle ''bana bak,beni oku''demiyor ki..hepsi diyor ama bizler göremiyoruz bi türlü..yağmuru imdadımıza gönderen,ay'ı gecemize lamba yapan,güneşi hem ışık kaynağı hem de ısı kaynağı yapan,mahlukatı bize hizmetkar yapan da rabbimiz..ama bizler bunları nedense göremiyor,teşekkür etmesini öğrenemiyoruz..zira bu günlerde de görüyoruz ki yağmurlar olmayınca halimiz nasıl oluyor..nasıl perişan oluyoruz ve burnumuz sürtüyor..ve yüce rabbimize nasıl da sığınıyor ve el açıyoruz ''ne olur rabbim yağmur gönder'' diye..marifet;felakete uğramadan akıbetimizi düşünmek ve çok önceden rabbimize şükretmek..inşaAllah bizler de böyle bahtiyar kullardan oluruz..hakkınızı helal edin sözü uzattım biraz:(:(ama çok faydalı oldu benim için..bu şükrü çağrıştıran paylaşımız için çok teşekkür ediyorum..ve sizleri,herşeyden haberdar olan,iyiliği de gören,fenalığı da gören,zalime de mazluma da hakettiğini verecek olan RABBİME emanet ediyorum..selamun aleyküm

Aleykum selam kardeşim ya yüreğine sağlık.. Yine üstün nitelikte bir yorum getirmişsin Allah c.c. razı olsun.. Çok önemli konulara değinmişsin sağolasın..
Bence sen çok ilerde takdir edeceğimiz bir İslami yazar olacaksın inşaAllah.. Konulara getirdiğin yorumlardan ap açık belli oluyor kardeşim.. Rabbim yardımcın olsun bütün hayatın boyunca..
İnşaAllah hak ettiğin yerlere gelirsin.. Selam ve dua ile Allah'a emanetsin kardeşim..​

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum

Rahman razı olsun emeginize sağlık cok güzeldi...selametle...

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

FEYZAADALI yazdı:
esselamun aleyküm kardeşim dilerim bizlerde herşeyi layıkı ileyerine getirebilen gurudan kibirden uzak kullardan olabiliriz inşallah selam ve dua ile kalın a.e.o.B)B)B)B)B)B)B)

Vealeykum selam kardeşim.. Duanıza amin diyorum, sağolun kardeşim..
Selametle kalın inşaAllahB)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Nevin_1982 yazdı:
çOK GÜZEL BİR HİKAYEYMİŞ EMEĞİNE,YÜREĞİNE SAĞLIK.SÖYLENECEK PEK BİŞEY YOK GARİ;)

Sağolasınız kardeşim, beğendiğinize sevindim..
Selametle kalın inşaAllahB)B)B)

yun_us25

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
cid-be16d7dad725ce0d.spaces.live.com

EMEĞİNE SAĞLIK ÇÖLĞÜLÜ KARDEŞİM, BİZLER İÇİN GÜZEL BİR DERS,GÜZEL BİR NASİHAT.... HANGİ NESNE BAŞIBOŞ YARATILMIŞ Kİ BİZDE BAŞIBOŞ OLALIM..BULUT BİZLER İÇİN GÜZEL BİR TEMSİL ....SELAMETLE İNŞAALLAH ..

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
selamun aleykum

Rahman razı olsun emeginize sağlık cok güzeldi...selametle...

Aleykum selam.. Allah c.c. razı cümlemizden razı olsun kardeşim..
Selametle kalın inşaAllahB)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı
EMEĞİNE SAĞLIK ÇÖLĞÜLÜ KARDEŞİM, BİZLER İÇİN GÜZEL BİR DERS,GÜZEL BİR NASİHAT.... HANGİ NESNE BAŞIBOŞ YARATILMIŞ Kİ BİZDE BAŞIBOŞ OLALIM..BULUT BİZLER İÇİN GÜZEL BİR TEMSİL ....SELAMETLE İNŞAALLAH ..

Sağolasın kardeşim.. Çok haklısın..

Allah'a emanet ol B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt