Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

lütfen yardımcı olurmusunuz bana:( (1 Kullanıcı)

melegim

Kayıtlı Kullanıcı
s.a hayırlı bayramlar diliyorum
lütfen bana yardımcı olabilirmiziniz ben bir kuaförde calışıyorum ama bu alttaki yazıyı okuyunca artık o işimi rahatlıkla yapamıyorum sizce benim ne yapmam gerek.....işime devam mı edeyim yok sa bırakayım mı başkaların günahına girmek istemiyorum lütfen bana bi yol gözterin yardımcı olun bu konuda ne yapmam gerek????:(

SİZCE NE DOĞRU OLUR?
Abdullah b. Mes’ud’dan (r.a.) rivayet olunan ve yazımızın başlığında geçen üç meseleyi de içine alan hadis-i şerif şeyledir:

“Leane’l-lâhü’l-vâşimâti ve’l-müstevşimâti, ve’n-nâmisaati ve’l-mütenemmisaati, ve’l-mütefellicâti li’l-hüsni’l-mğayyirâti halka’l-lâhi.”

Meali: “Güzelleşmek (estetik) için dövme yapan ve yaptıran kadınlara, kaşlarından (yüzünden tüy) yolan ve yolduranlara, dişlerini seyreltip inceltenlere, böylece Allah’ın yarattığı şekli değiştirenlere Allah lânet etmiştir.”

RABBİM SİZDEN RAZI OLSUN VE ALLAH KİMSEYİ ŞAŞIRTMASIN İNŞ...

fatmanur_emel

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeş gerçekten işin zor ama bence hadisi şerifdede olduğu gibi sen başka bir iş bul. çünkü öbür dünyada suhalini vermek zor. eminim ki sen iyi bir karar verirsin

canan_18

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
cnn17.tr.gg
Ümmül Ri'le,Medineli hanım sahabelerdendi.Ümmül Ri'le kuafördü.
Hanımları süslüyordu.O,hanımları eleri için süslüyordu.Yabancı erkekler için değil...
Yine de yaptığı işin İslamdaki yerini merak ediyordu.Mesleğinin ne derece doğru olduğunu iyice öğrenmek istiyordu.
Merakını gidermenin tek yol vardı.Huzur-u Şerife çıkmak
Gitti O'nun huzuruna ve dedi ki:
"Ey Allah'ın Rasulu bildiğiniz gibi ben bu işi yapıyorum.Bırakayım mı?"
Peygamberimiz(sav) cevap verdi:
"Ey Ümmül Ri'le,sen bu işini devam ettir,bırakma."
Siyahi bir kadının da Hz. Hatice'ye bugünkü anlamda kuaförlük yaptığı bilinmekteydi.

Kardeşim inşaallah sorununa kesin çözüm olmuşumdur.Efendimiz de bu işe böyle baktığına göre ve sen bunu öğrenip de buna göre davranırsan(İnşaallah bu niyetle yaptığın sürece... ) ,Onun sünnetini uygulayana 100 şehit sevabı verdiği hadisi Şerife nail olursun inşaallah.

canan_18

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
cnn17.tr.gg
Arkadaşlar kusura bakmayın Meleğim adlı kullanıcı arkadaşın sorusuna hemen cevap yazmak istedim sizin yazdığınız cevapları okumadan.
Yazdığım olyda Ümmül Ri'le kadınları sadece EŞLERİ için süslüyordu ve bu niyetle yaptı için Efendimiz izin veriyordu yoksa sizin yazdıklarınıza da katılıyorum.Özür dileirm gerçekten ama inşaallah kardeşim bunları da öğrendikten sonra kendisi hakkında hayırlı oana kendisi karar verebilir,aklında şüphe duyulacak bir soru kalmamıştır umarım.
Tevafuğa bakın ki bu yazdığımı ben de bugün okumuştum:)

melegim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH sizden razı olsun
çokk tşk..ler yardımıznız için rabbim bana hayırlısını nasip etsin inş....
lütfen arkadaşlar bana dua edin ....
rabbim gönlünüse göre versin sizi her iki cihandada mutlu ettsin ve sualsiz ve azapsız cennete koysun inş.....amin

emelfurkan

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaslar yaptırana da mı günah sımdı?bazen güzellık salonuna gıdıyorum.gıtmeyım mi sımdı.sasırdım.hıc aklıma gelmedı böyle bır soru.acan arkadasa tesekkür ederım.
bıraz daha aydınlatır mısınız arkadaslar.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
...

...

arkadaslar yaptırana da mı günah sımdı?bazen güzellık salonuna gıdıyorum.gıtmeyım mi sımdı.sasırdım.hıc aklıma gelmedı böyle bır soru.acan arkadasa tesekkür ederım.
bıraz daha aydınlatır mısınız arkadaslar.

Aşağıdaki linkte ehlisünnet kardeşimiz aktarmış...
Gayet güzel bir şekilde açıklanmış...
Allah CC. razı olsun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt