Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

lütfen yardimci olun (1 Kullanıcı)

Scrapie

Kayıtlı Kullanıcı
S.a arkadaslar siteye bugun üye oldum. sabah esim bana bir takim sorular sordu allah varmidir melekler varmidir kuran dogrumudur gibi.. internette baya aradim allahin varligina dair cevaplari fakat genelde tüm cevaplar biraz agirdi ben cok basit sekilde cevaplar ariyorum cunku esim o kadar karisik konulari hem anlayamaz hemde o kadar uzun dinlemez cok basit ve kisa cevaplar ariyorum. malesef benim dini bilgimin yetrli olmadigini da farketmis oldum...

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam arkadaşım mesela akılda var elektrikte var sevgi de var bunları da göremiyoruz dersin. soluduğumuz havanın içindeki bileşiklerin tam da bizim ciğerlerimize uygun olduğunu söylersin. güneşin ışığının bizim gözlerimize,cildimize göre ayarlandığını. doğadaki mükemmel uyumu söylersin. bunlar kendiliğinden oluşmuş olamaz.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
ve bu kainatı, insanı, bir sivrisiğeği herşeyi yaratan Rabbimizin Kuranı da koruyacak kadar kudretli güçlü mükemmel olduğunu. böyle bi dünyayı yaratabilenin cenneti ve cehennemide yaratabileceğini. ayrıca insanları yaratanın insanlar gibi sonsuz sayıda bile varlıklar yaratabileceğini. melekler için söylüyorum. ve cinler ve şeytan için.

Scrapie

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam arkadaşım mesela akılda var elektrikte var sevgi de var bunları da göremiyoruz dersin. soluduğumuz havanın içindeki bileşiklerin tam da bizim ciğerlerimize uygun olduğunu söylersin. güneşin ışığının bizim gözlerimize,cildimize göre ayarlandığını. doğadaki mükemmel uyumu söylersin. bunlar kendiliğinden oluşmuş olamaz.

tesekkür ederim cevabiniz icin ama ben bunlara yakin cay ve seker örnegini verdim malesef tatmin edici olmadi insallah ona allahin varliggini bir sekilde anlatabilirim

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim o kadar delil var ki aslında gören göze. mesela cildimizde küçük bi çizik bile olsa hemen iyileşiyor. bu iyileşme emrini veren kim? kan aksa pıhtılaşıyor bu emri veren kim? mesela develerin gözlerinde bi göz kapağı varmış ve şeffafmış. develer çölde yaşarlar onların kum fırtınalarında gözlerine kum kaçmaması içn Rabbim böyle bi nimet vermiş onlara. arılara polen toplamasını bal yapmasını emrini veren kim? ağaçtaki yaprakların dökülmesi ertesi yıl filizlenmesi. bunlar kimin emriyle oluyor? mesela ölenlerin bedenlerinin çürümesi hayvanların da öyle. böyle bişey olmasaydı dünya ne hale gelirdi? hertaraf metrelerce sinek ölüsü vs. olurdu. söylencek yazılacak çok şey var. en başında içimizde acaba yaratan var mı sorusu bile varsa bu yaratanın olduğunun ispatıdır.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
tesekkür ederim cevabiniz icin ama ben bunlara yakin cay ve seker örnegini verdim malesef tatmin edici olmadi insallah ona allahin varliggini bir sekilde anlatabilirim
siz yinede bu örnekleri söyleyin yavaş yavaş. tabi en çokda dua Allah hidayet versin. Rabbimizin isimlerinden ya hadi zikrini çekebilirsiniz. ezan okunurken duaların kabul olduğu zamanlarda dua edersiniz. kalpleri eviren çeviren Rabbimdir. istedikten sonra idraki açılır inşallah.

Scrapie

Kayıtlı Kullanıcı
siz yinede bu örnekleri söyleyin yavaş yavaş. tabi en çokda dua Allah hidayet versin. Rabbimizin isimlerinden ya hadi zikrini çekebilirsiniz. ezan okunurken duaların kabul olduğu zamanlarda dua edersiniz. kalpleri eviren çeviren Rabbimdir. istedikten sonra idraki açılır inşallah.

allah razi olsun zahmet edipte bana cevap yazdiginiz icin tesekkürler.insallah tabiki hersey allahin izniyle olur. bu vesile ile de ben de ne kadar eksik oldugumu gördüm önce insan kendisinden baslamali... neyse. vermis oldugunuz bilgileri esime anlatmayi deneyeecem insallah faydali olur.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim nette de bilgiler çoktur. mesela bi bebeğin anne karnındaki gelişme evreleri. bunda çok hikmetler var. bi düşünsenize bebeğin parmaklarının arası önce perdeli. sonra bişey oluyor bi emir geliyor ve o parmak aralarındaki hücreler ölüyor. yok oluyor. çok ilginç bence. anne karnında bebek suyun içinde yüzüyor. ve doğar doğmaz nefes alıyor burnunu kullanıyor bu iş için. önceden sızıntı dergisi çok okurdum o dergide böyle şeyler çok anlatılıyor. nette var her sayısı. hay diye bir çizgifilm var o da güzel. bi bebek adaya düşüyor ve büyüdükçe Allaın varlığını anlıyor tek başına. nette vardır eminim indirin. biz bile defalarca seyrettik. bir de hücredeki mucize gibi şeyler de olacak internette arayın bulun okuyun siz donanımlı olursanız inşallah ona da yansır. bişey değil kardeşim saatlerce bile yazarım.

Tevazu_

Kayıtlı Kullanıcı
Bunlar çok güzel ispatlar bende teşekkür ederim..

ruyet

Kayıtlı Kullanıcı
-----------------------------------------------------------

bir_umut

Kayıtlı Kullanıcı
evet ben de sıla'ya katılıyorum görmek isteyen göze kainattaki herşey bir delildir dünyanın boşlukta durması onca yıldızın içinden sadece güneşin dünyaya yakınlığı dünyanın yaşanabilmesi için en uygun noktada durması pardon dönmesi bütün bunların tesadüf olmasına inanmak da mantıksız Allah cc hidayet eylesin inş

bi zamanlar benim de kafam karışmıştı.çünkü kulaktan duyma bilgilerle tatmin olmuyor insan ama kendim araştırınca tek bi pürüz bile kalmadı tabi aksine inancım daha da güçlendi

ufuktuncay

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim o kadar delil var ki aslında gören göze. mesela cildimizde küçük bi çizik bile olsa hemen iyileşiyor. bu iyileşme emrini veren kim? kan aksa pıhtılaşıyor bu emri veren kim? mesela develerin gözlerinde bi göz kapağı varmış ve şeffafmış. develer çölde yaşarlar onların kum fırtınalarında gözlerine kum kaçmaması içn Rabbim böyle bi nimet vermiş onlara. arılara polen toplamasını bal yapmasını emrini veren kim? ağaçtaki yaprakların dökülmesi ertesi yıl filizlenmesi. bunlar kimin emriyle oluyor? mesela ölenlerin bedenlerinin çürümesi hayvanların da öyle. böyle bişey olmasaydı dünya ne hale gelirdi? hertaraf metrelerce sinek ölüsü vs. olurdu. söylencek yazılacak çok şey var. en başında içimizde acaba yaratan var mı sorusu bile varsa bu yaratanın olduğunun ispatıdır.

Çok güzel örnekler vermişsiniz.
Allah sizden razı olsun.
Zaten dediğiniz gibi gören göze örnek çok...

Her kar kristalinin farklı bir yapıda olması
Her insan parmak izinin farklı olması
Çita denilen yırtıcı hayvanların genetik olarak hepsinin aynı olması
Kainatın sonsuz yapısı
Güneş sistemi dahil bilinen bilinmeyen tüm sistemlerin düzen içerisinde dönmesi
Maddeyi oluşturan atom yapısı ile kainatın yapısın birbirinin aynı olması
...
...
...
Daha neler neler
Aklıma gelmeyen trilyonlarca mucize hepsi tesadüf MÜ?

Hangi birinin tesadüfen oluştuğu iddea edilebilir ki ?
Yıllar önce cahil halkı kandırmak adına söylenen yalanlar ile dünya dahil tüm evrenin tesadüfen oluştuğu söylenmiş.
Şu ilim ve bilim ile hangi düşünen akıl saymakla bitiremeyeceğimiz bilimsel gerçekleri tesadüf olarak düşünebilir.
Tüm bu olayların kusursuz oluşumu ve devamının gerçekleşmesinin Her Şeye Kadir Bir Yaratıcı tarafından oluşturulduğu yadsınamaz bir gerçektir.

VaVeyla

Kayıtlı Kullanıcı
bir köy muhtarsız, bir ilçe kaymakamsız, bir şehir valisiz,
bırakın bunları,
bir sınıf bile başkansız olamıyor biliyorsunuz!...
peki;
nasıl olurda şu muhteşem kainat
"hakimsiz" olur..........:?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt