Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Lütfen yardım!!! (1 Kullanıcı)

kimkimdir

Kayıtlı Kullanıcı
S.a! Arkadaslar....

sizlerden bir ricada bulunacagim.... Bana bir mail geldi... Sanirim arayis, icinde olan birisi... yada aklima fitne cikartmak isteyen biri mi acaba diye de düsündüm???... Allahu alem.... Ama benim amacim dogru cevap verebilmek... yani böyle kisilere sizce sordugu su sorulara nasil cevap vermem daha uygun olur... Temel bilgilerim var dini konuda.... ama yanlis yapmak istemiyorum... bu yüzden yardimlariniz bekliyorum....

Sordugu sorulari aynen size sunuyorum:

sorular:

1. FARZEDIN, ben bir hiristiyanim ve ailem tarafindan hiristiyan olarak yetistirildim.malum, isime geldiginde dindar olurum isime gelmediginde ben buna inanmiyorum derim..
yada farzedin, ben bir dinsizim.. yani/yada hicbirseye inanmiyorum!ve avrupada yasiyorum, yani finansal acidan bir sikintimda da yok birseye inanma gereksinimim de yok.
ve farzedin, her neye inanirsam inanayim/inanmayayim arkadaslarim var ve kendimce cok iyi kosullarda yasiyorum!hani hergün ayni kisilerle icmek, düsüp kalkmak misali...
bu durumda, bana islami nasil anlatirsiniz/sevdirirsiniz veya benim inanmami saglayabilirsiniz?

2. yada daha netlestirecek olursam soruyu:
bana neye neden/nicin inanmam gerektigini, kurani kerim (zaten kabul etmiyorum ya hani!) disinda, birsekilde anlatabilirimisiniz?

3. veya, size neden iman ettiginizi sorsam, bana nasil bir yanit verirsiniz?

Sorulari aynen bu sekilde soruyor... lütfen acele cevap, ve görüslerinizi bekliyorum...

vesslm

İMAN İÇİN HERŞEY VESİLE OLABİLİR..HİDAYET İSE ALLAHcc DENDİR....ALLAHCC ÜN İMAN VERDİĞİNİ KİM YOLUNDAN ÇEVİREBİLİR..ALLAHCC ÜN YOLDAN ÇIKARDIĞINI KİM YOLA GETİREBİLİR..İNSAN İSTİDADININ DİLİYLE İMANI İSTER..ALLAHCC FELAHA ERDİREN SIFATIYLA İMAN BAHŞEDER..İNSAN İSTİDADININ DİLİYLE KÜFRÜ İSTER..ALLAHCC MUDİL-YOLDAN ÇIKARAN SIFATIYLA İMANINI ALIR..BİRDE ALLAHCC ÜN RIZASI VARDIR Kİ İMANADIR...HAKİM MAHKUMUN FİİLİYLE MUTLAK ADİL OLARAK HÜKMEDER..MAHKUMUN FİİLİNE GÖRE EMREDER..Allahcc yar ve yardımcınız olsun...

zakire

Kayıtlı Kullanıcı
S.a değerli kardeşim müslümanlık bu haslettir işte hiç tanımadığın birinin iyiliği için ,kurtuluşu için endişelenip gayret göstermektir.elhamdülillah rabbim senden ebeden razı olsun.o kişi herkimse ve niyeti ne ise ister müsbet ister menfii hiç önemli değil ,gayret bizden hidayet Allahtandır.ortaya böyle sualler atıldıysa bu suali alanıda ,suali atanıda ALLAH çok iyi biliyor.o kişi inanmak istemiyorsa bunları sormazdı aslında allah onun içine bir ateş düşürdü ,neye neden inanıyorlar diye ,bizler çok iyi biliyoruz BİZLERİ YOKKEN VAR EDENİ ,BİZLERİ İMANLA ŞEREFLENDİRENİ ,İNANMANIN HUZURUNU SİNELERİMİZE VERENİ O KİŞİ ANLAR YADA ANLAMAZ ...ALLAHA BOYUN EĞMEYEREK ÖZGÜR OLACAĞINI SANAN ZAVALLININ NELERİN ÖNÜNDE ZİLLET İÇİNDE EĞİLDİĞİNE BİR BAKSIN BİR OLANA EĞİLMEYEN HER ŞEYE EĞİLMEK ZORUNDA KALIR ..ŞU İÇİNDE YAŞADIĞIMIZ RUHUNU KAYBETMİŞ UYGARLIK ONUN GÖZÜNÜ ÇOK İYİ BÜRÜMÜŞ,MADDİ RAHATLIK OLUNCA İMANA ,İBADATE ,HARAMA HELALE,HAŞA VE KELLA BİR RABBE İNANMAYA GEREK KALMIYORMUŞ ZANNEDİYOR. O KİŞİYE ALLAHI ANLATMALISIN ,NEDEN İNANMAK İSTEMEDİĞİNİ SORMALISIN ,SİLAHI ONA DOĞRULTMALISIN,MADALYONUN ARKA YÜZÜNÜ GÖRMESİNİ SAĞLAMALISIN ...İMAN İNSANI İNSAN EDER ,İMAN İNSANI SULTAN EDER İMANI OLAN İNSAN CİHANI ,GÖNÜLLERİ FETH EDR,BEN ONU HİÇ TANIMIYORUM AMA ONUN İÇİN DUA ETTİĞİMİ BİLSİN ,YARADILANI SEVİYORUZ YARADANDAN ÖTÜRÜ.BİZLERE BU BÖYLE GENİŞ GÖNLÜ NASİP EDENE ŞÜKÜRLER OLSUN .ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN .....

nisan-19

Kayıtlı Kullanıcı
s.a..
allah razi olsun sizlerden... daha henüz cevap yazmadim....
bekliyorum.. baska biseyler söyleyecek olan yokmu?
Insallah rabbimin yardimi ile... dogru sekilde bir cevap yazabilirim
vesslm

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Olsaydi...

--------------------------------------------------------------------------------

Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal traşı olmak için berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar.Değişik konular üzerinde konuştular. Birden Allah ile ilgili konu açıldı...

Berber: " Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah`ın varlığına inanmıyorum."

Adam: " Peki neden böyle diyorsun?"

Berber: " Bunu açıklamak çok kolay. Bunu görmek için dışarıya çıkmalısın. Lütfen bana söyler misin, eğer Allah var olsaydı, bu kadar çok sorunlu, sıkıntılı, hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı, kimseye acı çektirmez, birbirini üzmezdi.Allah olsaydı, bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum..."

Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi. Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü.Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki traş olmayalı uzun süre geçmişti. Adam berberin dükkanına geri döndü.

Adam: " Biliyor musun ne var, bence berber diye birşey yok"
Berber: " Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim."
Adam: " Hayır, yok. çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı."

Berber: " Hımmm... Berber diye birşey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?"

Adam: " Kesinlikle doğru! Püf noktası da bu! Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa, bu gitmeyenlerin tercihi. İşte dünyada bu kadar çok acı ve keder olmasının nedeni!"

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
Genç bir delikanlı senelerce yurt dışında okuduktan sonra vatanına ateist olarak geri döner. Üç sorusuna hiç kimse cevap veremediğinden dolayı canı gayet sıkıntılıdır. Ebeveyni oğullarına yardım etmek niyetiyle büyük ilim sahibi olan köyün hocasına götürürler. Hoca ve delikanlının arasında geçen dialog şöyle devam eder.

Delikanlı: Kimsin sen? Sorularıma cevap verebilecek misin? ,
Hoca:Allah (c.c.)'ın bir kuluyum ve Onun izniyle sorularýna cevap verebileceðim.
Delikanlı: Emin misin? Profesörler bile cevap veremedi bana. Hoca: (c.c.)'ın izniyle cevap vermeye çalışırım

Delikanlı: 3 sorum var
1. Allah(c.c.) yaşıyor mu? öyle ise, şeklini bana göster
2. Takdir (kader) nedir?
3. Eğer şeytan ateşten yaratıldıysa neden cehenneme yollanıyor,
cehennemde ateş dolu değil mi? Ateş ateşi nasıl yaksın. Tanrı bunu düşünemedi mi?

Bu arada, aniden bizim hocamız delikanlının başı üzerinde bir saksı kırar.

Delikanlı canı yana yana sorar; Neden sinirlendin ki?
Hoca: Sinirlenmedim. Bu benim üç soruna bir cevabım der.
Delikanlı: Hiç bir şey anlamadım.
Hoca: Nasıl hissetin kendini saksıyı başında kırınca
Delikanlı: Tabii ki, fena bir acı hissettim.
Hoca: Yani, acının varlığına inanıyor musun?
Delikanlı:Evet
Hoca: Bana bu acının şeklini göster ozaman!
Delikanlı gösteremem.
Hoca: Bu benim ilk cevabım. Herkes Allah(c.c.)'ın varlığını hisseder ama Allah
(c.c.)'ı göremez.
Hoca: Dün gece rüyanda benim baþında saksı kırdığımı gördün mü?
Delikanlı hayır.
Hoca: Bugün böyle birşey ile karşılaşacağını hiç düşündün mü?
aklından geçti mi?

Delikanlı hayır
Hoca: Bu işte takdir’dir. (kader)
Hoca: Biz neyden yaratıldık? topraktan yaratılmıþ değil miyiz?
Delikanlı: Evet böyle denir.
Hoca: E o zaman ? Saksıda topraktan yapılmadı mı? Allah(c.c.) isterse
ateşten yaratılan şeytanı ateşin içinde cezalandıramaz mı??

DEĞERLİ KARDEŞİM BU İKİ HİKAYEYİ SİTEDEN ARAYIP BULDUM 2SİDE İNŞALLAH ARKADAŞIN SORUSUNA CEVAP OLABİLİR..SELAM VE DUA İLE...

nisan-19

Kayıtlı Kullanıcı
Peki sizce... Cennet, Cehennem gibi Kavramlarda anlatilmali mi? Acikcasi tam olarak nerden basliyacagimi bilemiyorum...

Kaan Erdem

Yönetici
Selamünaleyküm kardeşimiz,(arkadaşınıza ithafen'dir);

Dileyen îman etsin, dileyen de küfretsin. Artık hak, hidâyet bu kadar açık ve net bir biçimde ortadayken ve herkesin ona ulaşma imkânı da varken, artık tartışmaya gerek yoktur. Birilerinin Müslümanların inanışlarını, hayatlarını sorgulamaya hakkı yoktur. Biz Allah’ın hidâyetine tabi olmuşuz. Bizim yaşadığımız hayat Allah’tan gelen bir hayat tarzıdır. Rabbimizden hak olan kitabında bize hidâyet olarak ne gelmişse, Rabbimiz bizim adımıza nelerden razı olmuş ve bizi nelerle sorumlu tutmuşsa biz onları yapıyor ve öylece yaşıyoruz. Bizim bu konuda herhangi bir yetkimiz ve sorumluluğumuz yoktur. Yani bu yaşadığımız hayatı biz düşünüp taşınıp kendimiz belirlemedik. Rabbimiz dedi, biz de yapıyoruz, yaşıyoruz hepsi bu kadar. Sorgulayacaklarsa bizi değil, Allah’ı sorgulasınlar. Hak, hidâyet, din Allah’ındır, hukuk Allah’ın hukukudur, yasa Allah’ın yasasıdır. Dileyen buna îman eder, dileyen de dilediği gibi yaşar. Dileyen Hâdî olarak, Rabb olarak Allah’ı, din olarak O’nun dinini, yol olarak O’nun yolunu, sistem olarak O’nun sistemini kabul edip öylece yaşar, dileyen de Allah’tan başkalarının yasalarını, Allah’tan başkalarının hidâyetlerini, yollarını, sistemlerini benimser ve onlara kulluk eder. Dileyen Allah’ın kulu olarak mü'-min, dileyen de dilediği kimselerin kulu olarak kâfir olabilir. Hattâ dileyen de yeryüzünde kendisinin İlâhlığını bile iddia edebilir. Allah yeryüzünde bu imkânı kullarına yasaları gereği vermiştir. Sonucuna kendileri katlanmak kayd-u şartıyla dileyen dilediği yolu tercih edebilir.

Ama siz bilirsiniz. İsterseniz Rabbinizin hidâyetini reddedip burnunuzun doğrusuna gidin. İsterseniz Rabbinizin hayat programını reddederek ya kendi hevâ ve hevesleriniz istikâmetinde ya da kimi yapay tanrıların, tanrıçaların yasaları istikâmetinde bir hayat yaşayın.

Selametle kalınız kardeşimiz.

SARI KABUS

Yasaklı Kullanıcı
İslam daki O Huzur
Nerde var arkadaşım !?

Bir Eüzi Besmele Çetiğinde,
yada bir Ayetel Kürsi Okuduğunda O İçine dolan
İlahi Huzuru Nerde Bulabilirsin ???

İstediğin Yere Git, İstediğin Yerde Yaşa,
İstediğin Kişilerle Ye, İç, Yat...
hemde hayatını sonuna kadar...

Bir Bir Gün İçten İnanarak ve
Kabullenerek Bir Sabah Namazı Kıl,

bakalım 29 harfe sığdırabilecek misin O içinde ki mutluluğu,
huzuru, sevinci, endişelerine ve inançlarına emin kılınan morelini...

Nerde Bulabilirsin ?

Eftalyasun

Kayıtlı Kullanıcı
nrydmrl kardeşim konu ile ilgili yazdıkların güzeldi. Aslında bende bazen nisan-19 kardeşim gibi zorluk çekiyorum. Bu bizim eksikliğimiz belkide. Dinimizi özellikle inanmayan ve inancı olmayan insanlara en güzel biçimde ifade etmemiz , dinimiz adına yapılmış güzel bir hizmet olmazmı sizce?
İşyerinde bir Alevi arkadaşımız var. Allah için herşeyi ile çok iyi bir insan ama gel gelelim din konusunda anlaşamıyoruz. Ben her seferinde müslümanlıkla ilgili olumlu örnekler vermeye çalışıyorum. Bazen müslümanların yaptığı kötü şeyleri bana özellikle göstererek "müslümanlık böyle birşey demekki" demeye getiriyor.Ben her seferinde büyük bir sabırla bir kişinin yaptığı yanlışı müslümanlığa maletmenin yanlış olduğunu aslında yapılan işin bizim dinimizde yeri olmadığını anlatmaya çalışıyorum.
Benimde aklıma şimdi şöyle bir soru takıldı.
Günümüzde artık bilgiye erişmek çok kolay. Bu insan bu konuyu okumuyor, araştırmıyor ve körü körüne muhalafet oluyorsa benim bu konudaki çabalarım sizce boşuna mı?
Sizlerin düşüncelerini öğrenmek isterim.

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum nisan-19 kardeşim,

Austria da yaşıyor olman ve birileri için birşeyler yapma heveslisi olman sebebi ile birleyler yazmak isteği duydum ;

1.soruya cevaben; Eğer islam dinini öğrenmek değilde maksadın tenkid ise zamanını boşa harcamamalısın sen yine 1.sorudaki hallerinden hangisinde bulunuyor isen ohal üzere daim ol fakat eğer kalbinde hakikati aramak gibi bir his uyandı ise sana İslam dinini hallerine göre anlatayım;
İslam dini içinde insanlara verilen en büyük iman maksatlarından birisi Allah'ın (c.c) İslamiyetten ve dolayısı ile Hz.Muhammed (s.a.v) den önce gelen Nasrani dini ve peygamberi Hz.İsa ya (a.s) ve ondan evvel yahudilere gelen Hz.Musa ya ve onlardan evvel gelen Hristiyanların ve Yahudilerinde kabul ettiği Hz.ibrahim,Nuh,Davud.Süleyman (a.s.e) gibi bütün Peygamberlere ve onlarla gelen Tevhid (bozulmamış) dinlerin hepsine İman etmek esastır der,İslam dini aynı bu dinleri insanlara bir kurtuluş kapısı kılan Allah Tealanın dinidir,dolayısı ile eğer sen HRİSTİYAN yada YAHUDİ isen Allah Teala senin atalarının dediği gibi bir evlat sahibi olsa idi yarattığı bir varlık tan,Hz.İsa veya Hz.Yakub gibi eğer Tevrat veya İncilde de bunların evlatları olduğunu tasdik etmiş idi ise,Hristiyan ve Yahudilerin dinlerini (bozulmamış hallerini ) ve dolayısı ile Kitabları olan İncil ve Tevratı ve Bu dinlerin Peygamberleri olan İsa ve Musa (a.s) yı kesinlikle TASDİK eden Allah Teala Kur-anı Kerim de de İsa ve Yakub benim evlatlarım demezmiydi? Halbuki Allah Teala Bizlere Kur-an da şöyle der; İsa da Musa da Yakub da benim Peygamberlerimdir aynı Muhammed gibi Muhammede inandığınız gibi onların Benim (c.c) Peygamberim olduğuna İnanın ancak beni Yarattığı bir kulundan evlat edinecek kadar aciz bellemeyin,şimdi ben sana soruyorum Ey Hristiyan yada Ey Yahudi söyle bana doğma ve ölme kavramlarını biliyorsun sen,bir insan hem başka bir insandan doğup,hem yemek ihtiyacı,hem içmek ihtiyacı hemde,bunları çıkarmak ihtiyacı görür olduğu halde,hatta her yaşayan gibi ölümü tadarak nasıl İLAH olabilir ve yine eğer ALLAH bir evlat edinmiş olsa idi yani bir kulundan çocuk edinmiş olsa idi sence kendiside bir başka İlah tarafından doğrulmuş olmazmıydı veya hudda İsa (a.s) HAŞA Allah In oğlu idi de? dünyada onca azaba onca sıkıntıya niye terke edildi,hiç bir İlah kulundan azab görebilirmi? bunun mantığı nerede? ve işde İslam dininde Allah Teala derki ben İslam dininden evvel bu dinleri insanlar kendilerine başka İlahlar edindi diye Hak din olarak getirdim ancak bu gelen dinleride Hak olmaktan çıkarıp kendi menfaatları için kullanır oldular soruyorum sana nasıl olur bir kul Rabbini bırakırda kendilerini AZİZ ilan etmiş başka kullara tapar ve onlardan af ile yardım ister? nasıl olurda günah işleyen bir kişi kiliseye gidip kendisi gibi bir insan olan doğmuş,büyümüş ve ölmeye mahkum birinden işlediği günahını af etmesini diler ve bu kişide nasıl olurda günah işleyenin başkasının hakkını gasp etmesine hatta canını yakmasına veya onun ölümüne sebeb olmasına rağmen ben seni bağışladım evlat bir daha yapma der,hayır hayır islam dini bu gibi aşağılık durumlara mahal vermez islam dini öğretisi derki; Allah dan başka İlah yoktur,bütün yaratılmış mahlukatı Allah (c.c) yaratmıştır ve kıyamete kadar insanlar bir imtihan içindedir,Allah Teala nın bir evladı yoktur,Onu kimse doğurmamış ve Oda kimseyi doğurmamıştır,kulun af olunması ise yanlız Allah Teala ya bağlıdır,eğer sen hala ben Müslüman değilim kendi dinimin bana verdiği rahatlıkla,istediğimi yaparım diyorsan o zaman arkana bile bakma her yaptığını yapmaya devam et,ancak eğerki kendinde düşüncelerinde halinde bir farklılık varsa islamı merak ediyorsan hemen araştır,bizim dinimiz hiç bir kimseyi İslamı seçmesi için zorlamaz,sadece sorana doğruları anlatır karar vermek dinleyene kalmıştır.
Veya diyelim ki sen hiç bir dine inanmayan bir ateistsin; Şunu düşünmek gerekmezmi etrafıma bakıyorum herkes doğuyor,yaşıyor,ölüyor demekki herşeyin bir başlangıcı ve bir sonu vardır,benim ve dolayısı ile bütün canlıların sonra bu yaşadığımız dünyanın ve hatta tüm gezegenlerin dahada ilerisi galaxilerin de bir evveli olması gerekmezmi?hadi herşeyi bir anda yok edelim aklımızda en başa dönelim hiç bir şeyin olmadığı bir zamana ????????? bir şeyler olmalı öyle değilmi öyle ya herşeyin bir başlangıcı olmalı,her şey birer SEBEBLER ile süre gelmiyormu,çünkü zaman diye bir kavram var,ZAMAN SU GİBİ AKIYOR nereden geliyor bu zaman herşeyi başlangıcı varsa zamanın başlangıcı yokmu? elbette var peki sonu yokmu? elbette var hemen hemen bütün dinlerde onun adı KIYAMET dir,sahi sen ateistsen eğer sana bir sorum olacak; sence bütün bu gezegenler,bütün bu canlılar kendi kendilerine doğup,büyüyüp,ölebilirmiler? yada daha basit bir sor istediğin zaman uyuyup istediğin zaman da kalkabilirmisin uykudan Misal; ben şimdi uyuyor 10 dakika 22 sn sonra uyanacağım diyebilirmi insan bunun imkanı varmıdır? bu insanın elindemidir? sanmıyorum senin uyumanı sağlayan güç senin uyanmanıda sağlar,sana bir başka sorum daha var eğer ki ateistsen ve eğerki ateist fikirlerini benimsiyorsan söylermisin bir gemi yada bir uçak bulunduğun yerden başka bir yere kaptansız gidebilirmi? GİDEMEZMİ? sahi bir gemi bir uçak kaptansız gidemezse bu DÜNYA bu GEZEGENLER nasıl olurda KAPTANSIZ döner,nasıl olurda içindekiler kaptansız yani ALLAH olmadan yaşamlarını sürdürür,yağmurun yağmasından,mevsimlerin oluşmasına kadar ,en büyük canlıdan en küçük canlıya kadar herşey bir sebeb uğruna yaratılmıştır bu ise ancak ve ancak ALLAH TEALA nın varlığının delilidir.Allah Teala Yüce Kelamı olan Kur-an ı Kerimde derki '' Ben insanları ve cinleri ancak ve ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.'' ve başka bir ayette mealen '' Bütün canlıları insanoğlunun emrine vermiş olup,onlardan faydalanması için bir çoğunu ehlileştirmiştir,'' denizler nasıl olurda üzerinde yüzülür kılınmıştır,bir başka ayette ise melan '' Sizleri oyun olsun diyemi yarattık sanıyorsunuz '' der,şimdi düşünmek gerekir,acaba bunca varlık doğuyor (nereden gelerek) yaşıyor ( ne ile beslenerek) ve ölüyor (nereye giderek) bunların cevabını islamdan öğrenebilirsin ancak...

2. Sorunun cevabı na gelince;Biz kimseyi bizim inandığımız birşey olan Kur-anı kerimi redder bulmuşken ona inandırmak maksadı ile dayatma yapmayız,biz inancımızı Allah Tealadan dolayısı ile Kur-anı Kerimden ve Onun en iyi anlatıcısı açıklayıcısı olan Hz.Muhammed (s.a.v) den alırız,biz hayatımızı Kur-an a göre yaşarız,Kur-an bir şiir,bir edebiyat,biz tiyatro bir piyes kitabı DEĞİLDİR,O mübarek bir kelam olup insanlara kurtuluş rehberidir,Onu sahibi olan Allah (c.c) bir korkutucu ve bir hidayet erdirici (yani inananın sonunu güzel kılıcı ) olarak bizlere sunmuştur,sen bana islamı anlat ama Kur-an sız dersen sana ne anlatabiliriz ki bir Müslümanın İslamı İmanı zati Kur-an dır,bu sorunun cevabu budur.Önce Kur-an ın varlığına ve hükümlerine inan sonra gel sana istediğini anlatayım,reddettiğin şeyden sana söz etmekden ALLAH TEALA ya sığınırım...

3.cü soruna cevaben; Bizler yani Müslümanlar Allah Tealaya inanırız onun Kur-anı Kerimdeki yüce kelamına İnanırız,Allah Teala bir kulunun müslüman olması için bazı şartlar koşmuştur biz bunlara İmanın Şartları deriz bunlar sırası ile;
1/Allah dan başka ilah Yoktur (Hristiyan ve yahudilere göre ters bir durum değilmi çünkü başka bir insanı ve hatta insanları kendilerine ilah edinirler.)
2/Bütün Peygamberlerin Allah (c.c) tarafından insanlara gönderildiğine hiç birini ayırmadan inanmak (Bak biz İsa,Musa,Harun,Yahya,Davud,Nuh,... Allah (c.c) hepsinden Razı olsun ki hiç birini ayırmıyor ;kimden? Muhammed (s.a.v) den neden Rabbimiz emretti ondan.
3/Bütün Kitapların Allah katından olduğuna inanmak (Bak görüyormusun Kur-an haktır gerisi yalandır demiyoruz!!! Bize göre Tevrat,İncil,Zebur (Hz.Davuda verilen kitab) hepsine inanıyoruz bunların dışında diğer bazı peygamberlerlere de sahifeler halinde kitap olmayacak kadar vahiyler vermiştir Allah (c.c) misal olarak ;Hz.İbrahime (a.s) 10 sahife gibi.(Ancak biz Tevratın,incilin,zeburun şimdiki hallerine değil,bozulmadan evvelki hallerine inanırız,çünkü Bu kitaplar bendendir bunlara inanın diyen Yüce Allah (c.c) şimdiki halleri ile kendisine şirk koşulan kitaplardan bahsetmiyordur,bozulmadan evvelki halleri ile ben gönderdim,ancak insanlar kendi çıkarları için onları tahrip ettiler,dağıttılar der,doğrusu Allah Teala yalan söylemekden Uzaktır,hiç bir şekilde Ona kullarına yakıştırılan şeyler yakıştırılamaz,Rabbimizin söylediğine bir örnek verelim;Kiliseleriniz bir zamanlar Cennetden para karşılığı yer satmakta idiler.)
4/Meleklerin varlığına ve onları Allah Telanın yarattığına inanmak.
5/Kaza ve Kaderin Allah Tealadan olduğuna inanmak (Bu dünya bizim için bir imtihan yeridir,nasıl ki bir genç bir işe bir okula girmek için bir imtihana tabi tutuluyorda imtihan sonucuna göre yerleştirme yapılıyorsa,dünya ya getirilen kul da burada ki imtahan süre olan yaşadığı zaman zarfınca bazı kazalarla ve ona tayin edilen kader e göre ettiği amel sonucunda öldüğü zaman hak ettiği yere girdirilir.)
6/Öldükten sonra dirilmenin yani ahiretin var olduğunu(Her kalkışın sonu bir varış ile biter,bulunduğun yerden bir santim gitmen bile kalkış-varış sonucunu meydana getirir,öyleyse,ruhlarımız ruhlar aleminden dünyaya imtihan edilmeye gelirler,dünyada beden elbisesi giydirilir,kendisine bir kader tayin edilir ve hayatı boyunca bazı imtihanlara tabi olup,yeni giydiği beden eskiyip de ölünce geldiği yere ruhlar alemine gider,bütün ruhlar bu imtihandan geçince,artık dünya denen yere ve dolayısı gerek kalmaz,bu dünyayı yaratan Yüce ALLAH (c.c) kıyamet ile tekrar yok eder ve daha önce mezarlarında yatmakta olan insanlar bu kıyametle tekrar dirilerel ruhlar aleminde dünyada yaptıklarından sorulurlar,sonucunda da amellerine göre ya cennete yada cehenneme girerler ikisinin arasında bir yer yoktur,sahi sınava giren genç vardıya onun sınavıda bir sonuca göre onu ya bir güzel yere yada istemediği tekrar işsiz kaldığı yada okulsuz kaldığı yere sokmazmı?)

Umarım buraya bukadar açıklama yapmamıza değer,faydam dokunsun diye yazdım sayılmaz,Rabbim,Peygamberim,Peygamberlerim,dinim zaten çok yüce beni böyle güzelliklere boğan Rabbime hamdler olsun,Şu aciz kulcağızının Onun (c.c) yüce varlığına inanmasına ismi şerifini bir kere duymak yetiyor,bunu inanmayan anlamaz...

Selamlarımla kerdeşim...

nisan-19

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.
yazdiklariniz icin allah hepinizden razi olsun...
Ben bana bu soruyu soran kisiyi tanimiyorum.... Yani Arkadasim filan degil... "Studivz." sitesinde (üniversitelilerin kayit oldugu bir site) profilimde dini söylemler vs. var diye... direkt olarak bana böyle bir msj atmis....
Yani arayis icinde mi? Amaci ne? Neden isinin ehlinden sorularinin cevabini aramiyor vs.. hic bir bilgim yok... Allahu alem...
henüz bir cevap yazmadim daha halen... insallah yazarken.... rabbim dogru seyler yazarim... rabbime siginiyorum... kalblerdekini allah bilir.... Cok kisiye sormus vs... Istedigi cevabi alamamis... Artik nasil bir cevap bekliyorsa, allah bilir... yanlis yolda ise rabbim dogru yolu göstersin insallah...
vesslm

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
DEGERLI KARDESIM

arkadaslarimiz dgerli görüs ve dusüncelerini yazmislar ilave olarak;
Insanin Allah'a cc iman edip ibadet ve itaat edebilmesi için önce O' nu tanimasi gerekir Allahu Tealayi tanimak insanin temel görevidir. Onun için bizler Yüce Rabbimizi Kuran-i kerimden Sunnette belirtilen isim, fiil ve sifatlariyla ôgrenebiliyoruz ama soruyu soran kisi Kuran-i kerimi zaten bastan kabul etmiyor yani ne anlatabiliriz biz bu insana!

Muminleri imana sevk eden ve onlara imani sevdiren Yüce Alah'tir Allah'in izni olmadan kimse iman edemez ancak akillarini kullanmayanlar iman etmezler azabi ve rezilligi onlar hakederler kullarinin imanina muhtaç olmamakla Yuce Allah onlarin küfre düsmelerine razi olmaz aksine iman edip sukretmelerinden hosnut olur. Asagidaki alinti insALLAH yardimci olur...

GÖRMEDİĞİMİZ ALLAH'A NASIL İNANACAĞIZ?

Doç.Dr. İrfan KÜFREVİOĞLU

Fakülteden mezun olduktan sonra birkaç yıl öğretmenlik yapmıştım. Doğu Anadolu'nun şirin bir kazasında, lisenin kimya derslerine giriyordum. Çevre ile münasebetlerim sıcaktı. öğrenci, öğretmen, idareci, veli, halk... Her kesimden insanla gayet iyi diyalogumuz vardı.

Hele öğrencilerime iyice ısınmıştım. Onlara gösterdiğim yakınlıktan cesaret alarak bana rahatlıkla açılabiliyor, her türlü problemlerini serbestçe sorabiliyorlardı.

O yıllarda ülkemizde anarşi kol geziyordu. Hele doğuda daha korkunç boyutlardaydı. Görev yaptığım lisede, sınıfına göre yaşı bir hayli büyük, hattâ benden daha yaşlı öğrenciler vardı. İri yarı, babayiğit delikanlılardı. Onların bu yapılarından istifade eden bazı mihraklar, temiz kalbli delikanlılarımızın beyinlerini zararlı fikirlerle doldurmuş, çoğunu anarşist yapmışlardı. Kalblerindeki mukaddes imanlarını ve onunla birlikte birçok insanî hasletlerini de çalmışlardı

İşte bunlardan biri de ZİYA idi. Lise son sınıftaydı ve yaşı sınıfına göre büyüktü. Babayiğitti, yağız bir delikanlıydı. Birçok mânevi duygularını çalmışlardı ama "hoca saygı"sı henüz tamamen kaybolmamıştı.

Bir gün utana sıkıla söz hakkı istedi:

Hocam, izin verirseniz birşey sormak istiyorum", dedi.

İç dünyasında fırtınalar koptuğu, kafasının karmakarışık olduğu belli oluyordu. Kafasındaki sorunun ağırlığı altında eziliyordu. Ben durumu gayet iyi anlıyordum. Elimden geldiğince onu rahatlatmak, zihnindeki problemi samimî bir şekilde ve bütün açıklığı ile ifade etmesini te'min için:

O da ne demek Ziya, ben sizin sorularınıza cevap vermek için burada bulunuyorum, tabiî sorabilirsin, seni dinliyorum," dedim.

Fakat hocam, sorum Kimya ile ilgili değil.

Hiç farketmez, sen sorunu samimiyetle ve açıkça sor.."

Hocam! Görmediğimiz şeye inanmayız. Allah'ı da görmüyoruz, o halde O'na nasıl inanacağız? diyorlar.

Böyle soruların gayet normal olduğunu, çok kişinin aklına takıldığını, hattâ çok sorulan bir soru olduğunu anlatıp onu rahatlattıktan sonra dedim ki:

Bak Ziya, herşey gözle görülmez, diğer bir ifadeyle herşeye gözle bakılmaz. Bazı şeylere dil ile, kulak ile, burun ile veya akıl ile bakılır."

Bu ifadelerim sınıfta bir şaşkınlık havası uyandırmıştı. Kulakla veya dile bakmak ne demek, soruları gözlerinden okunuyordu. Devam ettim:

Meselâ, güzel bir yemek pişirsem ve "Ziya gel şu yemeğin tadına bak" desem ve sen de "Hocam, ben gözümle görmediğime inanmam, yemeğin tadına gözümle bakacağım" desen ve gözünü yemeğin içine soksan, gözün de yemekle beraber pişer ve kör olursun. Demek yemeğin tadına dille bakılır. Aynı şekilde "şu esansın kokusuna bakın" dediğimde gözünüzle esansı aramazsınız, veya "şu musikînin güzelligine bakın" dediğimde kulağınızla bakarsınız. Bir de akılla bakmak vardır. Madem ki san'atlı eser ortada vardır, o halde bu eserin bir mühendisi olacaktır, diye aklınızla anlarsınız. İşte Ziya, biz de Allah'ı aklımızla görüyoruz."
Daha sonra sınıfa yönelerek konuşmaya devam ettim:

"Arkadaşlar, konuya bir fenci gözüyle hep birlikte bakalım. Selimiye gibi hârika bir eser mimarsiz olabilir mi? Peki vücudumuz bu mimarî yapıdan daha mı aşağı? Muazzam bir şehir görünümünde olan vücudumuzda 70 trilyon kadar hücre var. 150 bin kilometreye yakın bir damar sistemi bütün vücudumuzu kaplamış. Bir uzvumuzda olan en küçük bir aksaklık, hayatımızın sonu olabiliyor. İç âlemimiz öyle hârika olduğu gibi ve bütün insanlar esas azalarda ortak olduğu halde, hiçbir insan diğerine benzemiyor. Sima, ses, ahlâk vs. özelliklerimiz hep farklı. Bu hâdiseleri tesadüfe verebilir miyiz?

selam ve dua ile...

nrydmrl

Kayıtlı Kullanıcı
nrydmrl kardeşim konu ile ilgili yazdıkların güzeldi. Aslında bende bazen nisan-19 kardeşim gibi zorluk çekiyorum. Bu bizim eksikliğimiz belkide. Dinimizi özellikle inanmayan ve inancı olmayan insanlara en güzel biçimde ifade etmemiz , dinimiz adına yapılmış güzel bir hizmet olmazmı sizce?
İşyerinde bir Alevi arkadaşımız var. Allah için herşeyi ile çok iyi bir insan ama gel gelelim din konusunda anlaşamıyoruz. Ben her seferinde müslümanlıkla ilgili olumlu örnekler vermeye çalışıyorum. Bazen müslümanların yaptığı kötü şeyleri bana özellikle göstererek "müslümanlık böyle birşey demekki" demeye getiriyor.Ben her seferinde büyük bir sabırla bir kişinin yaptığı yanlışı müslümanlığa maletmenin yanlış olduğunu aslında yapılan işin bizim dinimizde yeri olmadığını anlatmaya çalışıyorum.
Benimde aklıma şimdi şöyle bir soru takıldı.
Günümüzde artık bilgiye erişmek çok kolay. Bu insan bu konuyu okumuyor, araştırmıyor ve körü körüne muhalafet oluyorsa benim bu konudaki çabalarım sizce boşuna mı?
Sizlerin düşüncelerini öğrenmek isterim.

malesefki insanları din konusundaki gerçekler hakkında ikna etme konusunda bende pek başarılı olamıyorum..bu durumada çok üzülüyorum ..aslında şüphesi olan kardeşimiz karşısındaki insanla bu tür konuları tartışıp bilip bilmeden kulaktan duyma bilgilerle karşısındakine cephe alıp yalan yanlış bilgileri bize savunmaya kalkıyorlar..bizde yeri geliyo soruların cvblarını doğru düzgün bilebilsekte tam anlamıyla savunamıyoruz ve karşı taraf haklı olduğunu düşünüyor..halbuki soruları olan arkadaşlar açsın kitabı açsın interneti yada en güzel kaynağı Kuranı Kerimi neyi merak ediyorsa araştırıp öğrensin..bizde tıkandığımız hususlarda kişileri Kuran a yönlendirmeliyiz araştırmaya yönlendirmeliyiz diye düşünüyorum..görüyorum ki birçok arkadşlarla aynı sıkıntı içerisindeyiz..birçok konu hakkında acizane bilgi sahibi olabilsekte anlatamamaktan yakınıyoruz bırakın kendileri araştırsın ama bırakın derken cvbsız bırakmayın doğru kaynaklara yönlendirelim islamiyeti merak ediyorsanız açın Kuranı okuyun diyorumm selam ve dua ile...

nisan-19

Kayıtlı Kullanıcı
s.a!

Moderötörlerden rica etsem bu konuyu silebilirler mi? Sebebini belirtmiyorum...
Mümkün mü acaba?
vesslm

abdülAziz19

Kayıtlı Kullanıcı
kardesim bence ilk başta iyice ALLAHı anlat o insana ALLAHı tanımasını sağla ALLAHı sevdir ondan sonra peygamberiimizi dini anlat bu sorulara bi müslümanın kolaylıkla cevap vericeğini umuyorum başarılı olursun İNŞAALLAH ..selamın aleyküm

abdülAziz19

Kayıtlı Kullanıcı
Esselamu aleykum nisan-19 kardeşim,

Austria da yaşıyor olman ve birileri için birşeyler yapma heveslisi olman sebebi ile birleyler yazmak isteği duydum ;

1.soruya cevaben; Eğer islam dinini öğrenmek değilde maksadın tenkid ise zamanını boşa harcamamalısın sen yine 1.sorudaki hallerinden hangisinde bulunuyor isen ohal üzere daim ol fakat eğer kalbinde hakikati aramak gibi bir his uyandı ise sana İslam dinini hallerine göre anlatayım;
İslam dini içinde insanlara verilen en büyük iman maksatlarından birisi Allah'ın (c.c) İslamiyetten ve dolayısı ile Hz.Muhammed (s.a.v) den önce gelen Nasrani dini ve peygamberi Hz.İsa ya (a.s) ve ondan evvel yahudilere gelen Hz.Musa ya ve onlardan evvel gelen Hristiyanların ve Yahudilerinde kabul ettiği Hz.ibrahim,Nuh,Davud.Süleyman (a.s.e) gibi bütün Peygamberlere ve onlarla gelen Tevhid (bozulmamış) dinlerin hepsine İman etmek esastır der,İslam dini aynı bu dinleri insanlara bir kurtuluş kapısı kılan Allah Tealanın dinidir,dolayısı ile eğer sen HRİSTİYAN yada YAHUDİ isen Allah Teala senin atalarının dediği gibi bir evlat sahibi olsa idi yarattığı bir varlık tan,Hz.İsa veya Hz.Yakub gibi eğer Tevrat veya İncilde de bunların evlatları olduğunu tasdik etmiş idi ise,Hristiyan ve Yahudilerin dinlerini (bozulmamış hallerini ) ve dolayısı ile Kitabları olan İncil ve Tevratı ve Bu dinlerin Peygamberleri olan İsa ve Musa (a.s) yı kesinlikle TASDİK eden Allah Teala Kur-anı Kerim de de İsa ve Yakub benim evlatlarım demezmiydi? Halbuki Allah Teala Bizlere Kur-an da şöyle der; İsa da Musa da Yakub da benim Peygamberlerimdir aynı Muhammed gibi Muhammede inandığınız gibi onların Benim (c.c) Peygamberim olduğuna İnanın ancak beni Yarattığı bir kulundan evlat edinecek kadar aciz bellemeyin,şimdi ben sana soruyorum Ey Hristiyan yada Ey Yahudi söyle bana doğma ve ölme kavramlarını biliyorsun sen,bir insan hem başka bir insandan doğup,hem yemek ihtiyacı,hem içmek ihtiyacı hemde,bunları çıkarmak ihtiyacı görür olduğu halde,hatta her yaşayan gibi ölümü tadarak nasıl İLAH olabilir ve yine eğer ALLAH bir evlat edinmiş olsa idi yani bir kulundan çocuk edinmiş olsa idi sence kendiside bir başka İlah tarafından doğrulmuş olmazmıydı veya hudda İsa (a.s) HAŞA Allah In oğlu idi de? dünyada onca azaba onca sıkıntıya niye terke edildi,hiç bir İlah kulundan azab görebilirmi? bunun mantığı nerede? ve işde İslam dininde Allah Teala derki ben İslam dininden evvel bu dinleri insanlar kendilerine başka İlahlar edindi diye Hak din olarak getirdim ancak bu gelen dinleride Hak olmaktan çıkarıp kendi menfaatları için kullanır oldular soruyorum sana nasıl olur bir kul Rabbini bırakırda kendilerini AZİZ ilan etmiş başka kullara tapar ve onlardan af ile yardım ister? nasıl olurda günah işleyen bir kişi kiliseye gidip kendisi gibi bir insan olan doğmuş,büyümüş ve ölmeye mahkum birinden işlediği günahını af etmesini diler ve bu kişide nasıl olurda günah işleyenin başkasının hakkını gasp etmesine hatta canını yakmasına veya onun ölümüne sebeb olmasına rağmen ben seni bağışladım evlat bir daha yapma der,hayır hayır islam dini bu gibi aşağılık durumlara mahal vermez islam dini öğretisi derki; Allah dan başka İlah yoktur,bütün yaratılmış mahlukatı Allah (c.c) yaratmıştır ve kıyamete kadar insanlar bir imtihan içindedir,Allah Teala nın bir evladı yoktur,Onu kimse doğurmamış ve Oda kimseyi doğurmamıştır,kulun af olunması ise yanlız Allah Teala ya bağlıdır,eğer sen hala ben Müslüman değilim kendi dinimin bana verdiği rahatlıkla,istediğimi yaparım diyorsan o zaman arkana bile bakma her yaptığını yapmaya devam et,ancak eğerki kendinde düşüncelerinde halinde bir farklılık varsa islamı merak ediyorsan hemen araştır,bizim dinimiz hiç bir kimseyi İslamı seçmesi için zorlamaz,sadece sorana doğruları anlatır karar vermek dinleyene kalmıştır.
Veya diyelim ki sen hiç bir dine inanmayan bir ateistsin; Şunu düşünmek gerekmezmi etrafıma bakıyorum herkes doğuyor,yaşıyor,ölüyor demekki herşeyin bir başlangıcı ve bir sonu vardır,benim ve dolayısı ile bütün canlıların sonra bu yaşadığımız dünyanın ve hatta tüm gezegenlerin dahada ilerisi galaxilerin de bir evveli olması gerekmezmi?hadi herşeyi bir anda yok edelim aklımızda en başa dönelim hiç bir şeyin olmadığı bir zamana ????????? bir şeyler olmalı öyle değilmi öyle ya herşeyin bir başlangıcı olmalı,her şey birer SEBEBLER ile süre gelmiyormu,çünkü zaman diye bir kavram var,ZAMAN SU GİBİ AKIYOR nereden geliyor bu zaman herşeyi başlangıcı varsa zamanın başlangıcı yokmu? elbette var peki sonu yokmu? elbette var hemen hemen bütün dinlerde onun adı KIYAMET dir,sahi sen ateistsen eğer sana bir sorum olacak; sence bütün bu gezegenler,bütün bu canlılar kendi kendilerine doğup,büyüyüp,ölebilirmiler? yada daha basit bir sor istediğin zaman uyuyup istediğin zaman da kalkabilirmisin uykudan Misal; ben şimdi uyuyor 10 dakika 22 sn sonra uyanacağım diyebilirmi insan bunun imkanı varmıdır? bu insanın elindemidir? sanmıyorum senin uyumanı sağlayan güç senin uyanmanıda sağlar,sana bir başka sorum daha var eğer ki ateistsen ve eğerki ateist fikirlerini benimsiyorsan söylermisin bir gemi yada bir uçak bulunduğun yerden başka bir yere kaptansız gidebilirmi? GİDEMEZMİ? sahi bir gemi bir uçak kaptansız gidemezse bu DÜNYA bu GEZEGENLER nasıl olurda KAPTANSIZ döner,nasıl olurda içindekiler kaptansız yani ALLAH olmadan yaşamlarını sürdürür,yağmurun yağmasından,mevsimlerin oluşmasına kadar ,en büyük canlıdan en küçük canlıya kadar herşey bir sebeb uğruna yaratılmıştır bu ise ancak ve ancak ALLAH TEALA nın varlığının delilidir.Allah Teala Yüce Kelamı olan Kur-an ı Kerimde derki '' Ben insanları ve cinleri ancak ve ancak bana kulluk etsinler diye yarattım.'' ve başka bir ayette mealen '' Bütün canlıları insanoğlunun emrine vermiş olup,onlardan faydalanması için bir çoğunu ehlileştirmiştir,'' denizler nasıl olurda üzerinde yüzülür kılınmıştır,bir başka ayette ise melan '' Sizleri oyun olsun diyemi yarattık sanıyorsunuz '' der,şimdi düşünmek gerekir,acaba bunca varlık doğuyor (nereden gelerek) yaşıyor ( ne ile beslenerek) ve ölüyor (nereye giderek) bunların cevabını islamdan öğrenebilirsin ancak...

2. Sorunun cevabı na gelince;Biz kimseyi bizim inandığımız birşey olan Kur-anı kerimi redder bulmuşken ona inandırmak maksadı ile dayatma yapmayız,biz inancımızı Allah Tealadan dolayısı ile Kur-anı Kerimden ve Onun en iyi anlatıcısı açıklayıcısı olan Hz.Muhammed (s.a.v) den alırız,biz hayatımızı Kur-an a göre yaşarız,Kur-an bir şiir,bir edebiyat,biz tiyatro bir piyes kitabı DEĞİLDİR,O mübarek bir kelam olup insanlara kurtuluş rehberidir,Onu sahibi olan Allah (c.c) bir korkutucu ve bir hidayet erdirici (yani inananın sonunu güzel kılıcı ) olarak bizlere sunmuştur,sen bana islamı anlat ama Kur-an sız dersen sana ne anlatabiliriz ki bir Müslümanın İslamı İmanı zati Kur-an dır,bu sorunun cevabu budur.Önce Kur-an ın varlığına ve hükümlerine inan sonra gel sana istediğini anlatayım,reddettiğin şeyden sana söz etmekden ALLAH TEALA ya sığınırım...

3.cü soruna cevaben; Bizler yani Müslümanlar Allah Tealaya inanırız onun Kur-anı Kerimdeki yüce kelamına İnanırız,Allah Teala bir kulunun müslüman olması için bazı şartlar koşmuştur biz bunlara İmanın Şartları deriz bunlar sırası ile;
1/Allah dan başka ilah Yoktur (Hristiyan ve yahudilere göre ters bir durum değilmi çünkü başka bir insanı ve hatta insanları kendilerine ilah edinirler.)
2/Bütün Peygamberlerin Allah (c.c) tarafından insanlara gönderildiğine hiç birini ayırmadan inanmak (Bak biz İsa,Musa,Harun,Yahya,Davud,Nuh,... Allah (c.c) hepsinden Razı olsun ki hiç birini ayırmıyor ;kimden? Muhammed (s.a.v) den neden Rabbimiz emretti ondan.
3/Bütün Kitapların Allah katından olduğuna inanmak (Bak görüyormusun Kur-an haktır gerisi yalandır demiyoruz!!! Bize göre Tevrat,İncil,Zebur (Hz.Davuda verilen kitab) hepsine inanıyoruz bunların dışında diğer bazı peygamberlerlere de sahifeler halinde kitap olmayacak kadar vahiyler vermiştir Allah (c.c) misal olarak ;Hz.İbrahime (a.s) 10 sahife gibi.(Ancak biz Tevratın,incilin,zeburun şimdiki hallerine değil,bozulmadan evvelki hallerine inanırız,çünkü Bu kitaplar bendendir bunlara inanın diyen Yüce Allah (c.c) şimdiki halleri ile kendisine şirk koşulan kitaplardan bahsetmiyordur,bozulmadan evvelki halleri ile ben gönderdim,ancak insanlar kendi çıkarları için onları tahrip ettiler,dağıttılar der,doğrusu Allah Teala yalan söylemekden Uzaktır,hiç bir şekilde Ona kullarına yakıştırılan şeyler yakıştırılamaz,Rabbimizin söylediğine bir örnek verelim;Kiliseleriniz bir zamanlar Cennetden para karşılığı yer satmakta idiler.)
4/Meleklerin varlığına ve onları Allah Telanın yarattığına inanmak.
5/Kaza ve Kaderin Allah Tealadan olduğuna inanmak (Bu dünya bizim için bir imtihan yeridir,nasıl ki bir genç bir işe bir okula girmek için bir imtihana tabi tutuluyorda imtihan sonucuna göre yerleştirme yapılıyorsa,dünya ya getirilen kul da burada ki imtahan süre olan yaşadığı zaman zarfınca bazı kazalarla ve ona tayin edilen kader e göre ettiği amel sonucunda öldüğü zaman hak ettiği yere girdirilir.)
6/Öldükten sonra dirilmenin yani ahiretin var olduğunu(Her kalkışın sonu bir varış ile biter,bulunduğun yerden bir santim gitmen bile kalkış-varış sonucunu meydana getirir,öyleyse,ruhlarımız ruhlar aleminden dünyaya imtihan edilmeye gelirler,dünyada beden elbisesi giydirilir,kendisine bir kader tayin edilir ve hayatı boyunca bazı imtihanlara tabi olup,yeni giydiği beden eskiyip de ölünce geldiği yere ruhlar alemine gider,bütün ruhlar bu imtihandan geçince,artık dünya denen yere ve dolayısı gerek kalmaz,bu dünyayı yaratan Yüce ALLAH (c.c) kıyamet ile tekrar yok eder ve daha önce mezarlarında yatmakta olan insanlar bu kıyametle tekrar dirilerel ruhlar aleminde dünyada yaptıklarından sorulurlar,sonucunda da amellerine göre ya cennete yada cehenneme girerler ikisinin arasında bir yer yoktur,sahi sınava giren genç vardıya onun sınavıda bir sonuca göre onu ya bir güzel yere yada istemediği tekrar işsiz kaldığı yada okulsuz kaldığı yere sokmazmı?)

Umarım buraya bukadar açıklama yapmamıza değer,faydam dokunsun diye yazdım sayılmaz,Rabbim,Peygamberim,Peygamberlerim,dinim zaten çok yüce beni böyle güzelliklere boğan Rabbime hamdler olsun,Şu aciz kulcağızının Onun (c.c) yüce varlığına inanmasına ismi şerifini bir kere duymak yetiyor,bunu inanmayan anlamaz...

Selamlarımla kerdeşim...

heyt be işte din kardesim benim İNŞAALLAH her bir harfine ALLAH sevap yazar ama böyle cevaplar kısa ve öz olmalıki karsındaki insanı sıkmamalısın selamın aleyküm kardeşim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt