Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Lütfen yardim edin.. (1 Kullanıcı)

elissa_21

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba ben buraya daha az önce üye oldum ama yardimiza ihtiyacim var..bir alamn forumunda bir alman söyle sorular yazmis ve ben ona cidden cok gzl bir cevap vermek istiyorum ama arkadasi da yanlis bilginlendirmek istemiyorum eger sordugu sorulara dogru cvplar bulursak cok sevinicem..

1. Eger hz.Adem camurdan yaratildiysa neden bizim vucüdumuzun %70 i sudan..yani camurdan da olabilirdik..

diger sorulari da tercüme ettikce eklicem..

elissa_21

Kayıtlı Kullanıcı
2.Adem ve Havva birbirimize ve yakınları ile hepsi Allah'ın yarattığı tek kişi olduğunda tamamen biyolojik veya genetik özürlü değişmiş olması gerekir çünkü eğer yakın akrabaları ile aslında çocuklar, son derece özürlü çocukların yüksek Olasılık

3. Nasıl yakından maymun ve insanın maymundan insana sorunsuz entegre kanıtlanmış geçiş ile ilgili dini açıklamak için .... hiç! 4. Tanrı İncil kendi görüntüsü göre bizi oluşturulur ... neden? biz bir şey bu dünyada özel? biz sadece bir köpek ya da bir sıçan daha kazandı gerinfügig var? Gerçekten ... Neden sonra yeryüzünde "egemen ırk" nelerdir? ... kolay. Biz değil! her şey doğru ama biraz ... ve beyin evrim sırasında delil geliştirdi, biz, tüm hayvanların özelliklerini yenebilir makineleri inşa edebiliyoruz. teleskoplar ve mikroskoplar ile konuşun, biz kartallar daha iyi görüyorum. araçlar ile, hızlı çita daha hareket ediyor .. karga ile, vb ayılar daha güçlü .. Bu yüzden Allah'ın görüntü değildir ve bu nedenle ne beosnderes ... biz sadece bize evrim dersinde öğrenilen her şey ve herkes karşı .. Neredeyse dünyadaki her canlının bir şey de tamamen çıplak bir adam daha üstün olacak ... Ancak, insan eşdeğer makine değil bizim için bir mum tutabilir.Bize hiçbir crapper üzerinde sinek dedi daha iyi yapar ... biz sadece açıkça akıllı vardır. Ama bu dünyada her canlının Tanrıya inanmıyorum gereken bir mucize olduğunu anlamak için! onun yaratıklar doğanın güzelliği ve saygı için .. adam, cennette işte tüm görebileceğiniz bir adam orada olacağını düşünmüyorum gerekir ..

T

tevbekarım

inşallah gerekli cevapları bulabilirsiniz kardeşim ben çok çok isterdim bunları cevaplayarak yardımcı olmayı ama yeterli bigiye sahip değilim ancak bizlerde iman denen o güzel o mucizevi duygu var bizler bu kadar ayrııntıya belki bu kadar kafa yormuyoruz Rabbim herşeyi en güzeliyle ve en ince hsabıyla yaratmıştır ilmi herşeyi kuşatmıştır bizler aktaramıyoruz sadece ancak şukadarını söyleyebilirimki konu hakkında bulduğum ayrıntıyı sizinle paylaşacam allah kolaylık versin.

T

tevbekarım

İnsanlar Hz Âdem’le Hz Havva’dan doğarak çoğalmışlardır Havva anamız hep ikiz doğum yapıyordu Bunlardan birisi erkek, diğeri de kızdı Hz Âdem, aynı anda doğan ikizleri, bir önce veya bir sonra doğan ikizlerle evlendiriyordu Habil’le beraber doğan kız çırkın, Kabil’le birlikte doğan kız ise güzeldi Bu durumda Hz Âdem, Habil’in, Kabil’le beraber doğan kızla, Kabil’in de Habil’le beraber doğan kızla evlenmesini istedi Fakat Kabil buna razı olmadı, kendisiyle doğan güzel kızı Habil’e vermek istemeyerek kendisi almak istedi

Hz Âdem buna müsaade etmedi ve meseleyi Allah’a havale etti Cenab-ı Haktan gelen emir üzerine her ikisinin de Allah’a birer kurban takdim etmelerini, hangisinin kurbanı kabul edilirse Kabil’in bacısının ona ait olacağını söyledi Bunun üzerine Kabil bir demet buğday, Habil de bir koyunu kurban olarak takdim etti Gökten inen bir ateş Habil’in kurbanını aldı, Kabil’inki olduğu yerde kaldı Bu durumda Habil haklı çıkmış ve kızı almaya hak kazanmıştı Fakat Kabil iyice çileden çıkmıştı Bu hâdise Kur’ân’da şöyle anlatılır:

“Onlara Âdem’in iki oğluna dair haberi hak ile oku Onlar birer kurban takdim ettiklerinde, birisinin kurbanı kabul olunmuş, diğeri kabul olunmamıştı Kurbanı kabul olunmayan diğerine, ‘Ben seni öldüreceğim’ dedi O da, ‘Allah ancak takva sahiplerinin kurbanını kabul eder’ diye cevap verdi

“Habil şöyle devam etti: ‘Eğer sen öldürmek için elini bana uzatırsan, ben seni öldürmek için elimi kaldıracak değilim Çünkü ben âlemlerin Rabbi olan Allah’tan korkarım Dilerim ki, sen benim günahımı yüklenesin de, Cehennem ateşinin ehlinden olasın Bu da zalimlerin cezasıdır

“Sonra nefsi, kardeşini öldürmeyi ona kolay ve hoş gösterdi; o da kardeşini öldürüp hüsrana uğrayanlardan oldu Sonra Allah, kardeşinin cesedini nasıl örteceğini göstermek için, ona, yeri eşeleyen bir kargayı gönderdi Kabil, ‘Yazıklar olsun bana!’ dedi ‘Şu karga kadar olup da kardeşimin cesedini örtemedim!’ Artık o yaptığına pişmanlık duyanlardan olmuştu”1

Hz Âdem’in çocuklarının birbirleriyle evlenmelerinin dindeki yerine gelince; Hz Âdem’den Peygamber Efendimize gelinceye kadar bütün peygamberler hak dini tebliğ etmişlerdir Dinin temeli olan îman esasları hep aynı kalmıştır Fakat şeriat dediğimiz, ibadet ve dünyaya ait işlerde Hz Âdem’den Peygamberimize kadar her devrin icaplarına, insanların ihtiyaçlarına göre bazı hükümler değişerek gelmiştir Cenab-ı Hak her devrin insanının yaşayışını ve menfaatini gözeterek her ümmete ayrı bir şeriat göndermiştir Mâide Sûresinin 48 âyetinde bu hususta, “Sizin her biriniz için Biz bir şeriat ve açık bir yol tayin ettik” buyurulur

Bediüzzaman da bu meseleyi şöyle izah eder: “Asırlara göre şeriatlar değişir Belki bir asırda kavimlere göre ayrı ayrı şeriatlar, peygamberler gelebilir ve gelmiştir Hâtemü’l-Enbiya’dan (asm) sonra şeriat-ı kübrası (büyük şeriatı) her asırda, her kavme kâfi geldiğinden muhtelif şeriatlara ihtiyaç kalmamıştır”2

Meselâ, Yahudiler ancak havralarda, sinagoglarda, Hıristiyanlar sadece kiliselerde ibadet edebilirlerken, biz Müslümanlar her yerde namaz kılabiliyoruz Yine sığır ve koyun gibi hayvanların iç yağları Hz Musa’nın şeriatında haramken, bizim dinimizde helâldir
Hz Âdem ise ilk insan ve ilk peygamberdir Allah ona da bir din ve bir şeriat göndermiş ve öğretmişti O da Allah’ın kendisine gösterdiği şekilde hareket ediyordu Cenab-ı Hak, Hz Âdem’in çocuklarının birbirleriyle evlenmesini de bir zaruretten dolayı helâl kılmıştı Çünkü insan neslinin artması gerekiyordu Başka insan da olmadığına göre, bir zaruret olarak kardeşlerin birbirleriyle evlenmesi gerekiyordu Bu âdet bir süre devam etti, fakat insanlar çoğalınca böyle bir evliliğe ihtiyaç ve zaruret kalmadı ve bu tatbikat da kalkmış oldu

1 Mâide Sûresi, 27-31
2 Sözler, s 454

Mehmed Paksu
Meseleler ve Çözümleri-2

T

tevbekarım

<<<Bediüzzaman da bu meseleyi şöyle izah eder: “Asırlara göre şeriatlar değişir Belki bir asırda kavimlere göre ayrı ayrı şeriatlar, peygamberler gelebilir ve gelmiştir Hâtemü’l-Enbiya’dan (asm) sonra şeriat-ı kübrası (büyük şeriatı) her asırda, her kavme kâfi geldiğinden muhtelif şeriatlara ihtiyaç kalmamıştır”>>>
EN KISA AÇIKLAMASI BU OLABİLİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM UMARIM YARDIMCI OLABİLMİŞİZDİR

T

tevbekarım

Merhaba ben buraya daha az önce üye oldum ama yardimiza ihtiyacim var..bir alamn forumunda bir alman söyle sorular yazmis ve ben ona cidden cok gzl bir cevap vermek istiyorum ama arkadasi da yanlis bilginlendirmek istemiyorum eger sordugu sorulara dogru cvplar bulursak cok sevinicem..

1. Eger hz.Adem camurdan yaratildiysa neden bizim vucüdumuzun %70 i sudan..yani camurdan da olabilirdik..

diger sorulari da tercüme ettikce eklicem..

Gerçekten sadece insanın değil tüm canlıların yapısını teşkil eden esas maddenin topraktaki elementler ve sudan ibaret olduğu özellikle insan organizmasının % 30'nun inorganik ve organik (katı) madde, % 70'nin sudan ibaret olduğu bilinmektedir. Bu terkip göz önüne alınırsa insan organizması suyu galip bir yapı gösteriyor. Hayatı su veriyor. Keza bitkiler, hayvanlar ve herşey topraktan geliyor, tekrar ona dönüyor ve toprak oluyor.

Elmalılı Hamdi tefrişinde Hz. Âdem'in çamurdan çıkarılan bir hulâsadan, yani önce çamurdan istifa (temiz olanı seçme) ile ayrılan bir hulâsadan yaratıldığını ifade ediyor (4); adeta insanın anne rahminde bir nutfeden yaratılması gibi, önce çamurdan ayrılan nutfe mahiyetini almış hulâsa dan halk edilmiş; sonra ruh verilmiş ve böylece Adem yaratılmış oluyor. Fahreddin Razi(5)de tefsir-i kebirinde Hz. Âdem'in topraktan seçilmiş bir hulâsadan yaratılmış olduğunu vurguluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt