Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Lutfen Sorularimi Cevaplayabilirmisiniz, Lutfen (1 Kullanıcı)

guvercin*

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum ,

biz yurtdisinda yasiyoruz ve okula gidiyorum. 1 yil sonra Allah kismet ederse universiteye gidecegim.

Okul yogun oldugu icin, ve surekli projelerim oldugu icin bide biraz tembellestigim icin, namazimi aksatiyorum.

Lutfen yardim edin. Ben onceleri boyle degildim. Ne olursa olsun namazimi birakmazdim. Seytan oyaliyo simdi beni.

Birde, ruyalarimdan cok etkileniyorum. Mesela birisini gorsem ruyamda, o kisi gercekten gorunce ruya hala etkiliyo beni.

Ruyalara ne kadar inanmaliyiz?

Lutfen yardimci olun kardeslerim, su kucuk kardesinize.

Allah Razi Olsun Hepinizden ...

_şimal_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum ,

biz yurtdisinda yasiyoruz ve okula gidiyorum. 1 yil sonra Allah kismet ederse universiteye gidecegim.

Okul yogun oldugu icin, ve surekli projelerim oldugu icin bide biraz tembellestigim icin, namazimi aksatiyorum.

Lutfen yardim edin. Ben onceleri boyle degildim. Ne olursa olsun namazimi birakmazdim. Seytan oyaliyo simdi beni.

Birde, ruyalarimdan cok etkileniyorum. Mesela birisini gorsem ruyamda, o kisi gercekten gorunce ruya hala etkiliyo beni.

ve aleyküm selam güzel kardeşim...
nefsıne yenık dusme ınsallah
sen yeter kı gönulden yapacagım de
bır adım at Rabbın sana bin adım atar
önemlı olan niyetın ve samımıyetı
o zaman zaman da bulursun yer de
Rabbinın rızasını kazanacaksın onu düşün
mubarek vazifenı yerıne getıreceksın
bunda tembellık olur mu?
hem namaz ne kadar zamanını alır kı 10 dakka 15 dakka
bu kadar zamanı herseye ayırırsın
mola verdıgınde kıl
nefsıne yenık dusme kardeşim..
güzel haberlerını beklıyoruz
selam ve dua ile..

hatug

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum ,

Simal kardesim hakli bende yurtdisinda yasiyorum bazen imkan olmuyo ama o imkani sen oluşturmalısın bir kac dakika nereye harcamiyoruz.kendin diyosun üniversiteye karsi görevlerini yapmaya calisiyosun niye ayni seyleri rabbim icin niye yapmiyoruz rabbim bize dinimizde okadar kolayliklar vermiski biz bu imkanlari degerlendirmeliyiz umarim nefsini yenersin canim dualarimdasin.............

guvercin*

Kayıtlı Kullanıcı
Iste kardeserim sorun da bu zaten. Diyorum hep tembellik etmeyim gidip kilayim , ama

herzaman sonra sonra deyip seytana ve nefsime yenik dusuyorum.

Bir ezan sesinden yoksun yasiyoruz.

Ama biliyorum ki; sonra deyince kilmayacagim namazi.

Noluyo bana anlayamiyorum.

Namaz kildigimda dua ediyorum yardim et bana Allahim diye ama, yine birakiyorum. Biraktiklarimi yatsi ile birlikte kiliyorum ama. (Sukur)

Ben sadece kardeslerim, sizlerin beni uyandirmasini istiyorum bu gaflet uykusundan,

Bir kilip bir kilmayinca olmaz.

Allah Razi Olsun

guvercin*

Kayıtlı Kullanıcı
Bi de kardeslerim, diger konulara hep kiyametin yaklastigi aklimda oluyo yani hep dogru seyler yapiyorum cok sukur.

Baskalarinin ardindan dedikodu yapmamak filan gibi iste.

Ama namaza gelince boyle oluyo.

COk uzuluyorum. NAmazimi kildigimda cok seviniyorum ama.

Keske bende Hz. Omer Efendimiz (yanlis hatirlamiyosam) gibi hergun birisine para versemde, bana OLUMU hatirlatsa...

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Selamun Aleykum ,

*Lutfen yardim edin*

aleykum selam güzel kardeşim .. hoşgeldiniz ..hayır olsun gelişiniz inşaALLAH .. : )

keşke elimizden birşey gelsede sana bu konuda yardım edebilsek ..
KENDİ gafil NEFSİMİZİN YARDIM EDİLMEYE İHTİYACI VARKEN ..
dua ederiz.. sizinde dualarınıza muhtacız kardeşim ....

derdinizin çare yolları yine sizin elinizde alemlerin rabbine .. sonsuz teslimiyetle baglanmanda , emir ve yasakları herşeyin üzerinde tutmanda ..

''O'' nun razı olmadıgı dünya hayatının kime faydası varki

çok başarılı projelere imza atsak ,hayata geçirsek bile ;)

rabbim cümlemizin yar ve yardımcısı olsun ...
ALLAH CC emanet olunuz kardeşim .. B)

hatug

Kayıtlı Kullanıcı
Güvercin kardesim sadece ölümü düsünüpte yapicam diye bisey yok önemli olan o huzuru o mutlugu yasayabilmek kisacikta olsa dünya islerinden kopmak...........

guvercin*

Kayıtlı Kullanıcı
Güvercin kardesim sadece ölümü düsünüpte yapicam diye bisey yok önemli olan o huzuru o mutlugu yasayabilmek kisacikta olsa dünya islerinden kopmak...........

dogru soyluyosun kardesim ama,

bi usenmeyipde abdest alsam. Ne guzel olur...

Arıcı

Kayıtlı Kullanıcı
*Lutfen yardim edin*

aleykum selam güzel kardeşim .. hoşgeldiniz ..hayır olsun gelişiniz inşaALLAH .. : )

keşke elimizden birşey gelsede sana bu konuda yardım edebilsek ..
KENDİ gafil NEFSİMİZİN YARDIM EDİLMEYE İHTİYACI VARKEN ..
dua ederiz.. sizinde dualarınıza muhtacız kardeşim ....

derdinizin çare yolları yine sizin elinizde alemlerin rabbine .. sonsuz teslimiyetle baglanmanda , emir ve yasakları herşeyin üzerinde tutmanda ..

''O'' nun razı olmadıgı dünya hayatının kime faydası varki

çok başarılı projelere imza atsak ,hayata geçirsek bile ;)

rabbim cümlemizin yar ve yardımcısı olsun ...
ALLAH CC emanet olunuz kardeşim .. B)

Tevazu dedikleri bu olsa gerek.!

ilk-nur

Kayıtlı Kullanıcı
sen zaten yaptığın yanlışın farkındasın güvercin kardeş, bu yanlışı bilmek doğruya doğru atacağın adıma seni daha çok yaklaştırır.

o pis şeytanın seninle dalga geçmesine izin verme güvercin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt