Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

LÜTFEN OKUYUN !Biraz uzun ama okunması gereken bir yazı (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
ilim dediğin otuz üç senelik tahsil hayatımda sekiz fayda öğrendim...

Selamün aleyküm..

LüTFEN OKUYUN! biraz uzun ama okunmasi gereken bir yazı

Sakiki Belh, talebesi Hatemi Asam'a:

-"Kaç senedir benden ilim tahsil ediyorsun?" diye sordu. Hatem:
-"Otuz üç senedir," dedi.
-"Hangi ilimleri tahsil ettin, tahsil ettiğin ilimlerden ne kadar faydalandın?"
-"Sekiz fayda temin ettim." Sakik hayıflandı... biz yine Allah-u Teâlâ'ya döneceğiz âyetini okuyarak:
-"Ben ömrümü senin yolunda, senin talim ve terbiyende harcadım. Sen sekiz
faydadan başka bir şey istifade edemedin mi?"
-"Evet üstadım, doğrusu söylediğimden başka bir şey istifade etmedim. Başka bir şey de tahsil etmek istemem. Zira dünya ve âhiret saadeti ancak bu sekiz fâide ile elde edilir."
-"Peki söyle nedir bu sekiz faide?"

-BiRiNCiSi, halka baktım, herkes bir sevgili seçmiş, herkesin sevgilisi kabre kadar arkadaş oluyor, kabre girmiyorlar, definden sonra çekip geliyorlar. Düşündüm, ben öyle bir sevgili bulmalıyım ki devamlı refikim, kabirde enîsim olsun. Böyle bir sevgili ancak amâl-i sâliha olurdu, ben de onu seçtim. Nasıl yapmışım?
-Güzel yaptın...

-iKiNCiSi, halkı nefsi havasinin esiri gördüm. Nâziat sûresinin "Amma kim Rabbisinin makamından korkup da nefsini heva ve hevesten alıkoyduysa iste onun varacağı yer muhakkak Cennettir." mealindeki âyet-i kerîmeleri düşündüm. Kur'ân-ı Kerîm'in hak olduğunu yekînen bildiğim için nefsi emmareye muhalefet ederek onunla mücadeleyi şiddetlendirdim. ihtiyaç ve isteklerini vermedim. Boyun eğmek mecburiyetinde kalarak Hakkin tâati altına girdi. Nasıl etmişim?
-Allah seni mübarek etsin...

-üçüNCüSü, halka baktım, her biri dünya meşgalesi içinde boğulmuş didinip duruyor, kazandığını biriktiriyor ve bir şey kazandığını zannederek onunla seviniyor. Nahl sûresinin "Sizin nezdinizdeki tükenir, Allah'ın indindeki ise bakîdir." âyet-i kerîmesindeki hakikati düşünerek senelerdir kazanıp topladıklarımı hazır âhiret azığı olması için hep bakî kalmak üzere Allah'ın indinde emanet ettim. Yani tasadduk niyetiyle fakirlere dağıttım. Nasıl yapmışım?
-Güzel yaptın...

- DöRDüNCüSü, halka baktım bir kısmi şeref ve izzeti, akraba kavim ve kabilenin çokluğunda zannederek bununla iftihar ediyorlar, bir kısmı da izzet ve şerefi kibirlenip böbürlenmekte, kabadayılık satıp sövüp saymakta, dövüp kan akıtmakta görüyorlar. Bir kısmı da ırkının, soy ve sopunun üstün olduğunu zannederek onunla iftihar ediyorlar. Bir de Hücurât suresinde geçen "Muhakkak ki sizin Allah nezdinde en şerefliniz takvaca en ileride olanınızdır." kavli kerimini düşündüm ki, şüphesiz Kur'ân haktır ve insanlar yanılıyor. Ben de Allah indinde mükerremlerden olmak için takvayı seçtim. Nasıl etmişim?
- Güzel ettin...

-BESiNCiSi, şu halka baktım, mal ve şöhret sevgisi yüzünden birbirlerine haset ve buğz ediyorlar. Bir de Zuhruf süresindeki "Dünya hayatında onların maişetlerini aralarında biz taksim ettik." âyeti kerîmesini düşündüm ki bu taksimat ezelde sabit olduğundan bunu değiştirmeye kimsenin gücü yetmez. Bu hakikati öğrendiğimden beri hiç kimseye haset etmedim. Hak Teâlâ'nın taksimatına razı oldum, dünya ehli ile sulh akteddim. Nasıl etmişim?
- Güzel ettin...

- ALTINCISI, gördüm ki nefsanî garez ve şeytanî vesveseler yüzünden herkes birbirine düşmanlık ediyor. Bir de Allahu Teâlâ'nın "şeytan sizin düşmanınızdır." Kavli kerimini düşündüm. Kur'ân haktır, şeytan ve şeytana tâbi olanlardan başkası düşman olamaz. Böylece şeytanı düşman bilerek hiç bir hususta ona itaat etmedim. Allah'ın emrine sarıldım. Hiç kimseye düşmanlık etmedim ve bildim ki doğru yol, Allahu Teâlâ'nın Yasin süresindeki "Ey Âdem oğulları, şeytana tapmayın, çünkü o sizi Rabbinizden ayıran bir düşmandır. Bana ibâdet edin, iste sıratı müstakim budur diye size emretmedim mi?" kavli kerîmindedir. Ben de bu yolda devam ettim. Nasıl etmişim?
- Güzel yapmışsın ey Hâtem...

- YEDiNCiSi, halka baktım, gördüm ki, nefsini zillete düşürerek dünyevî ihtiyaçlarını kazanmak için bütün gayretlerini sarf ediyorlar, bu sebeple haram ve şüpheli şeylerden kaçamıyorlar. Bir de Allahu Teâlâ'nın Hûd süresindeki "Hiç bir canlı yoktur ki rızıkları Allah'ın üzerine olmasın." kavli kerîmi ile Necm süresindeki "insan için kendi çalıştığından başkası yoktur." âyet-i celîlesini düşündüm ki, ben de yer yüzündeki canlılardan biriyim. Allah rızkımı tekeffül etmiştir, ben âhireti talep etmekle mükellefim. Yaratılış gayemi düşünerek bütün gayretimle Allah için kulluk vazifemi yapmaya çalıştım. Nasıl etmişim?
- Güzel etmişsin...

- SEKiZiNCiSi, halka bakıp gördüm ki, kimi malına mülküne güveniyor, kimi yüksek diplomasına, kimi bileğine kimi sanatına, kimi oğluna kızına, kimi babasının bıraktığı mirasa, kimi aklına, kimi de bu işten ayrılsam daha çok kazanırım. Ekmeğimi taştan çıkarırım diyerek âciz nefsine güveniyor. Ben ise Allahu Teâlâ'nın Talak süresindeki "Kim tam bir tevekkül ile Allah'a güvenip dayanırsa O, kendisine yetişir." Kavli celîlini düşünerek tam bir tevekkül ile Allah'a itimat edip güvendim. O bana yeter ve O ne güzel bir vekildir. Nasıl beğendin mi?

- En güzelini yapmışsın ey Hatem, Allah seni muvaffak etsin, hakikaten ben Tevrat'a, incil'e, Zebur'a ve Furkan-ı Hakime baktım, bu dört kitapta mevcut olan ilim ve maarifi ilâhiyenin bu sekiz faidenin dışına çıkmadığını gördüm. Bu sekiz usûl ile amel eden kimse dört kitapla amel etmiş gibi olur. Allah seni mübarek kılsın ey Hatem!

Bizler ilim hayatimizi bir kenara atalim da koskoca ömrümüzde neler ögrendik?

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: LÜTFEN OKUYUN !Biraz uzun ama okunması gereken bir yazı

Rabbim cümlemize Kur-an ilmini öğrenmek ve ona göre haretek edip yaşamayı nasip etsin inşallah...

Allah razı olsun annem... ellerine, emeğine sağlık

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMÜNALEYKÜM :D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

tevbekar yazdı:
Rabbim cümlemize Kur-an ilmini öğrenmek ve ona göre haretek edip yaşamayı nasip etsin inşallah...

Allah razı olsun annem... ellerine, emeğine sağlık

B)selam ve dua ile... Allah'a emanet olunB)

Yüzleri ateşte evrilip çevrildiği gün:
-Eyvah bize. Keşke Allah'a itaat etseydik, peygambere de itaat etseydik, derler.
-Ey Rabbimiz! Biz reislerimize ve büyüklerimize uyduk da onlar bizi yoldan saptırdılar, derler.
-Rabbimiz. Onlara iki kat azâb ver ve onları büyük bir lanetle rahmetinden kov." (Ahzâb suresi: 66-67-68)
"Ve, şayet kulak vermiş veya aklımızı kullanmış olsaydık, şimdi şu alevli cehennemin mahkumları arasında olmazdık' diye ilave ederler." (Mülk suresi: 10)
S.A B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.HAFİZE ABLAM.ALLAH RAZI OLSUN.İLİMİ BİR KENARA BIRAKIRSAK BU YAŞIMA KADAR ÖĞRENDİĞİM EN BÜYÜK GERÇEK KURAN-I KERİMİN DIŞINDA YAŞANAN BİR HAYATIN İNSANIN BU DÜNYASINI KARARTTIĞINI GÖZLERİMLE BİRÇOK DEFA GÖRÜYORUM,GÖRDÜM.AHİRETİNİN NE OLACAĞINI RABBİM ZATEN SÖYLÜYOR.RABBİM CÜMLEMİZİ AFFETSİN.A.E.O.

sevval

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN SENDEN ....ÇOK DOĞRU BUNLARIN HEPSİ BİZE YABANCI DEĞİL BİLDİĞİMİZ ŞEYLER AMA UYGULMAYA GELİNCE MAALESEF YERİNE GETİREMİYORUZ GETİRMKE İSTİYORUZ YADA ÇABALAMAYA ÇALIŞIYORUZ AMA 4+4 YERİNE GELMEMİŞ OLUYOR .ÖMRÜMÜZ YETECEK Mİ İBADET GÖREVİMİZİ TAM OLARAK YAPTIĞIMIZDA ALLAH BİLİR BU KUL GİBİ VE ALLAHIN SEVDİĞİ KULLARINDA ARASINDA OLMAYI ALLAH BİZLERE DE NASİP ETSİN.ALLAHIMIZIN HUZURUNA ÇIKTIĞIMIZDA TERTEMİZ OLMAYI NASİP ETSİN.ALLAH PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMED S.A.V HURMETİNE GÜNAHLARIMIZI BAĞIŞLASIN.BİZİ BİZE BIRAKMASIN.ŞEYTANIN VESVESELERİNDEN KORUSUN....ŞEYTANA UYMAMAYI NASİP ETSİN....ALLAH BÜTÜN MÜSLÜMANLARI CENNETİNE KOYMAYI NASİP ETSİN.HASTA KULLARINA ŞİFA DERTLİ KULLARINA DEVA BORÇLU KULLARINA EDA NASİP ETSİN.KARDEŞLERİM ,AĞABEYLERİM VE ABLALARIM ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN İYİ Kİ BU SİTEYE ÜYE OLDUM HEM ÖĞRENECEK BİR SÜRÜ BİLMEDİĞİM VE BİLDİĞİM GÖREVLERİMİ YAZIYORSUNUZ HEMDE AYDINLATMIŞ OLUYORSUNUZ SİİZN SAYENİZDE SİZDEN ALDIĞIM BİLGİLERİDE ARKADAŞLARIMA İLETİYORUM ONLARDA BİLGİLEİŞ ÖĞRENMİŞ OLUYORLAR.ALLAH BİR KERE DAHA RAZI OLSUN SİZDEN DUALARINIZDA BU GÜNAHKAR KARDEŞİNİZİDE UNUTMAYIN.SELAMETLE KALIN......

nursena72

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN. ÇOK GÜZEL Bİ YAZI.RABBİM HEPİMİZE KUR'AN İLMİYLE YAŞAMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH.A.E.O

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Avukat yazdı:

S.A.HAFİZE ABLAM.ALLAH RAZI OLSUN.İLİMİ BİR KENARA BIRAKIRSAK BU YAŞIMA KADAR ÖĞRENDİĞİM EN BÜYÜK GERÇEK KURAN-I KERİMİN DIŞINDA YAŞANAN BİR HAYATIN İNSANIN BU DÜNYASINI KARARTTIĞINI GÖZLERİMLE BİRÇOK DEFA GÖRÜYORUM,GÖRDÜM.AHİRETİNİN NE OLACAĞINI RABBİM ZATEN SÖYLÜYOR.RABBİM CÜMLEMİZİ AFFETSİN.A.E.O.

Allah hoşnut olacağı ahlakı Kuran'da tarif etmiştir. Dolayısıyla her insan Kuran ahlakını yaşamakla yani hükümlerini uygulamakla yükümlüdür. İnsanlar, dünya hayatında yaptıklarının hesabını verecekleri gün, Kuran'dan sorulacaklardır. Bu nedenle tüm davranışlarınızın, düşünce yapınızın, aldığınız kararların kısacası yaşam şeklinizin sadece Kuran ahlakına uygun olması gerektiğini unutmayın. Kuran ahlakına göre yaşamak insanı kurtuluşa götürecek yegane yoldur.

selam ve dua ile B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

sevval yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN SENDEN ....ÇOK DOĞRU BUNLARIN HEPSİ BİZE YABANCI DEĞİL BİLDİĞİMİZ ŞEYLER AMA UYGULMAYA GELİNCE MAALESEF YERİNE GETİREMİYORUZ GETİRMKE İSTİYORUZ YADA ÇABALAMAYA ÇALIŞIYORUZ AMA 4+4 YERİNE GELMEMİŞ OLUYOR .ÖMRÜMÜZ YETECEK Mİ İBADET GÖREVİMİZİ TAM OLARAK YAPTIĞIMIZDA ALLAH BİLİR BU KUL GİBİ VE ALLAHIN SEVDİĞİ KULLARINDA ARASINDA OLMAYI ALLAH BİZLERE DE NASİP ETSİN.ALLAHIMIZIN HUZURUNA ÇIKTIĞIMIZDA TERTEMİZ OLMAYI NASİP ETSİN.ALLAH PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMED S.A.V HURMETİNE GÜNAHLARIMIZI BAĞIŞLASIN.BİZİ BİZE BIRAKMASIN.ŞEYTANIN VESVESELERİNDEN KORUSUN....ŞEYTANA UYMAMAYI NASİP ETSİN....ALLAH BÜTÜN MÜSLÜMANLARI CENNETİNE KOYMAYI NASİP ETSİN.HASTA KULLARINA ŞİFA DERTLİ KULLARINA DEVA BORÇLU KULLARINA EDA NASİP ETSİN.KARDEŞLERİM ,AĞABEYLERİM VE ABLALARIM ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN İYİ Kİ BU SİTEYE ÜYE OLDUM HEM ÖĞRENECEK BİR SÜRÜ BİLMEDİĞİM VE BİLDİĞİM GÖREVLERİMİ YAZIYORSUNUZ HEMDE AYDINLATMIŞ OLUYORSUNUZ SİİZN SAYENİZDE SİZDEN ALDIĞIM BİLGİLERİDE ARKADAŞLARIMA İLETİYORUM ONLARDA BİLGİLEİŞ ÖĞRENMİŞ OLUYORLAR.ALLAH BİR KERE DAHA RAZI OLSUN SİZDEN DUALARINIZDA BU GÜNAHKAR KARDEŞİNİZİDE UNUTMAYIN.SELAMETLE KALIN......

Rabbim senden razı olsun duan da AMİM AMİN AMİN B)

hafiz mehmet

Kayıtlı Kullanıcı

RABBİM kuranı kerimin ilminden peygamberimizin sünneti seniyesinden ayırmasın inşallah kuran ahlakıyla ahlaklanan peygamben efendimizin hayatını örnek alan kullarından etsin ALLAH'A EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE

anamaya

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANNEM RABBİM BİZLERİDE O KULLARINDAN EYLESİN İNŞALLAH

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

hafiz 24 yazdı:
RABBİM kuranı kerimin ilminden peygamberimizin sünneti seniyesinden ayırmasın inşallah kuran ahlakıyla ahlaklanan peygamben efendimizin hayatını örnek alan kullarından etsin ALLAH'A EMANET OLUN SELAM VE DUA İLE

AMİN İNŞ CÜMLEMİZİ B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

anamaya yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANNEM RABBİM BİZLERİDE O KULLARINDAN EYLESİN İNŞALLAH

DÜNYA MALINI DÜNYADA KALACAK KADAR AMA AHİRETİMİZİ EBEDİ OLAN YERİMİZİ DAHA FAZLA KAZANACAK KADAR ÇALIŞALIM B)

remi7781

Kayıtlı Kullanıcı

Selam Allah tandır Selam Allah adır Allah ın Selamı üzerine olsun

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

remi7781 yazdı:
Selam Allah tandır Selam Allah adır Allah ın Selamı üzerine olsun

vE Aleykümselam Allahın rahmeti bereketi sizinde üzerinize olsun selam ve dua ile B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

nursena72 yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN SİZDEN. ÇOK GÜZEL Bİ YAZI.RABBİM HEPİMİZE KUR'AN İLMİYLE YAŞAMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH.A.E.O

Allah sizden de razı olsun amin inş B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt