sayın kardeşim bende idarecilik yapmaktayım büyük bir şirketin belirli bir bölümünde.Aldığımız kararlar kişinin performansına maaşına gelecek zammı etkilemekte,şirket içi devamlılığında önemli roller oynamaktadır.işimizin vebali inanılmaz büyük,elinizdeki imkanı hırsınız doğrultsunda kullanır iseniz ki bunu yapabilirsiniz lakin dediğim gibi hesabı çok büyük mevlaya.Ama hakkını vererekte icra ederseniz görevinizi bununda sevabı vardır.
şimdi bu konularda bizim de yaşadığımız buna benzer durumlar var.Kişi sürekli rahatsız,takım çalışmasını bozuyor,çalışma arkadaşlarını negatif yönde etkiliyor vs..olumsuzluklar.bizlerde 6 aydan 6 aya kişinin performansını değerlendirme vardır.Biz belirli periyodlarda bu kişi yada kişileri değerlendirir ve yapılan karşılıklı görüşmelerde eksi yada artılarını söyleriz bir daha ki döneme kadar eksilerinde kendisini düzeltmesini isteriz.
hala aynı kıvamda gidiyor ise uyarı,kasıtlı bir durum var ise ihtar alır.Daha sonra bu insanın maaşına zammı geldiğinde bizlerin değerlendirmesi sonucu verilen zammı belirli derecelerde alır.Ve bunu gören çalışan işte o zaman ortalığı kendi iç dünyasında ve yakın arkadaşları arasında ortalığı ayağa kaldırır.(istediği ve beklediği ücrette beklentisi gerçekleşmemiş olduğundan)
-hakkımı yediler
-haksızlık yaptılar
-vebal aldılar
-ALLAH a havale ediyorum
-hakkımı helal etmiyorum
(beddua ve küfürler sanırım vardır)
peki bu durumda kim suçlu? bizim karşılaştığım konularda genelde bu tarz içerikli yaşanmışlıklar hakim.Bu tip çalışanların diğer çalışma arkadaşlarına verdiği rahatsızlık,haksızlık kul hakkı nerede kaldı?ama siz bu tip insanları dinleseniz hep haklılır çünkü olaylara kendi pencerelerinden bakarlar bu durumda benim en tahammül edemediğim kısımdır.her zaman bu tip insanlara göre çalışan sizin yukarıdaki saydığınız vasıfta insanlardır.bizlere en yakın olanlar bize sırnaşanlar vs...kendileri ise işinin hakkını verenler dürüst olanlardır. sizin yazdıklarınız ilede birde heyecanlanıp bakın neler yazmışım.:a11:bu durumu kendi yaşadılarıma benzettiğimden.kusura bakmayın...
ama şuda varki bir insanın içinde ALLAH celle celalühu korkusu yoksa,hak hukuk bilmiyorsa bu tip insanların şerrinde korunmak malesef zor ellerindeki imkanlar dünyevi olarak çok şey demektir.
ama şunada şöyle bakın siz mücadelenizi verebildiğiniz yere kadar verin.mevlam her zaman haklıya hakkını er yada geç ama bu dünyada ama ebedi dünyada verecektir.Bizlerde bazen bizim üst idarecilerden böyle kişisel yaklaşımlara mahruz kalıyoruz ama benim bu durumlar hoşuma gidiyor o haksızlık yaparak hakkımı giriyor bende mağdur olarak haklı durumuna düşüyorum.
mevlam yar ve yardımcınız olsun kardeşim.Sadece olayları genel değerlendirelim hata tek taraflı yada karşılıklımı bunu çok iyi analiz yapalım genelde biz hep hatanın tek taraflı ama çalışandan olduğuna çok tanık olduk sizin ki istisna olabilir selametle kalınız.
Bu bir gerçek ki iş yerinde ne kadar dedikodu yapsan ne kadar yalakalik yapsan o kadar memnun olurlar senden.allahim ne zaman emekli olacağim ben...bu idareciler neden bu kadar iğrençler?ellerindeki mevki sanki ölünceye kadar onlara yapişik mi kalacak?oysa kimler geldi kimler keçti bu devlet dairelerinden?
Işlerimi halledip odama çekildiğim halde neden rahat birakmazlar anlamiyorum.
Lütfennnnn aranizda idareci varsa bu sözlerime dikkat etsin lütfen ama lütfen yalakalara uyup da kendi köşesinde duran memurlarinizi ezmeyinnnn.
Arkadaşlar lütfen dua edin.canim o kadar aciyor ki şuan bu aciyi paylaşacak en yakin arkadaşim bu site.hepinizin imanina güveniyorum ve sizlerin dualarinin kabul olunacağina inaniyorum.
Lütfen dua edin arkadaşlar iş sorunu yaşamak istemiyorum lütfennnnn.