Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

<LutFen>!!!BEddua eTmeyELım!!! (1 Kullanıcı)

ya51n_

Kayıtlı Kullanıcı
Beddua etmeyin

Kötü ana-babanın, suçsuz ve iyi olan çocuğuna yaptığı beddua kabul olmaz. Haksız olarak yapılan beddualar kabul olmaz.

İbni Mübarek hazretleri, çocuğunu şikayet edene, (Çocuğa beddua ettin mi?) dedi. O da, evet deyince, (Çocuğun ahlakını sen bozdun) buyurdu.

Hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:
(Bir babanın duası, ilahi hicaba erişir ve bu hicabı da aşar.)
(Ana-babanın çocuğuna ve mazlumun zalime olan bedduaları, red olmaz.)

Beddua etmeye alışmamalıdır! Lanet olsun demek, Allah’ın rahmetinden uzak olsun demektir. Lanet etmek, beddua etmek iyi değildir. Çünkü hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Kendinize, çocuklarınıza ve mallarınıza beddua etmeyiniz! Duaların kabul olduğu bir vakte rastlar da, bedduanız kabul olur.)

(Bir kimse lanet edince, lanet edilen buna müstahak değilse, kendine döner.)
ALıntıDır...

ya51n_

Kayıtlı Kullanıcı
Icım Yandıqı ıcın PayLasmaq ısTedım...

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm kardeşim.inanın bu yazıyı okuyunca gözyaşlarımı tutamadım.bizim başıma ne geldiyse annemin bedduayı ağzına düşürmemesinden kaynaklandı.bak şimdi bütün evlatları hastanede.şimdi çok pişman.Allah katında bela da var mehamette .ne istersen anne Rabbim sana onu verir.çok kızgınım anneme çokkkk

ya51n_

Kayıtlı Kullanıcı
Inanın aBLacım aynı seLerı yasadım benDe bu dızeLerı yazArken qozLerımden yasLar dokuLuodu geRcekten yasım 17 ama abLacım ınanın neLer duyduq rAbbım bıse beddua etmeyen etseDe kabuL oLmayan anne-babaLardan nasıP eyLesın...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt