
İkbal Gürpınar'ın mutfağından leziz bir tarif...
Malzemeler
6 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
200 gr tereyağı
İçi için
1 kase lor peyniri
Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı
Yumurtalar, sıvı yağ ve aldığı kadar un derince bir kapta yoğrulur. Hamur 6 adet bezeye ayrılarak yufkalar açılır. Genişçe bir tencerede tuzlu su kaynatılır. Diğer bir tencerede soğuk su bulundurulur. Açılan yufkalar 4'e kesilerek önce kaynar suya ardından soğuk suya batırılarak yağlanmış bir tepsiye dizilir, bir kat tamamlandıktan sonra erimiş tereyağı gezdirilir. Yufkalar 3 kat aralarına tereyağı serpilerek aynı şekilde dizilir. Ortaya maydanozlu lor serpilerek 3 kat yufka daha dizilir. Ocakta tepsimiz çevire çevire pişirilir. Alt üst yapılarak diğer yanı da pişirilir. Dilimlenerek servis edilir.