LİMONUN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ
LİMONLU LOKMA:
1,5 su b. un
1 limon
4 yumurta
1 çorba k. tozşeker
1 p. kabartma tozu
üzeri için:
tarçın
şerbeti için:
3 su b. tozşeker
3 su b. su
1 limon
HAZIRLANIŞI:
Kasenin içine yumurtaları kırın. Tozşekerle çırpın. Başka bir kaseye limonu rendeleyin ve suyunu sıkın.
Limonların üzerine kabartma tozu ile karıştırılmış unu koyun. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın.
Koyu tahin kıvamına gelince tatlı kaşığı ile kızgın yağda kızartın. Soğuttuğunuz şerbete alın. Şerbette 5 dakika
tutup servis tabağına alın. Şerbetin içindeki limon suyu ile lokma hem çok lezzetli ve hem de çok hafif.
Üzerine tarçın döküp ılık yemeyi tavsiye ediyoruz.

LİMONLU LOKMA:
1,5 su b. un
1 limon
4 yumurta
1 çorba k. tozşeker
1 p. kabartma tozu
üzeri için:
tarçın
şerbeti için:
3 su b. tozşeker
3 su b. su
1 limon
HAZIRLANIŞI:
Kasenin içine yumurtaları kırın. Tozşekerle çırpın. Başka bir kaseye limonu rendeleyin ve suyunu sıkın.
Limonların üzerine kabartma tozu ile karıştırılmış unu koyun. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın.
Koyu tahin kıvamına gelince tatlı kaşığı ile kızgın yağda kızartın. Soğuttuğunuz şerbete alın. Şerbette 5 dakika
tutup servis tabağına alın. Şerbetin içindeki limon suyu ile lokma hem çok lezzetli ve hem de çok hafif.
Üzerine tarçın döküp ılık yemeyi tavsiye ediyoruz.