Bir agabeyimizden lazanya tarifi :a12:
Bolonez sosun Malzemeleri:
Zeytinyağı
350gr kıyma
Bir Orta boy havuç
2 küçük soğan
6-8 diş sarımsak
500 gr domates veya konserve domates
300 ml su yahut et suyu
2 yemek kaşığı salça
Tatlı biber (paprika)
2 kahve kaşığı tuz
Karabiber
2 defneyaprağı
Maydanoz
Fesleğen
Mercan köşkü (baharat)
Beşamel sosun malzemeleri :
60 gr tereyağı veya sıvı yağ
4-6 yemek kaşığı un
800 ml süt
Karabiber
Tuz
2 çay kaşığı Hindistan cevizi (tercihe bağlı)
80 gr kaşar
Makarna:
8 yaprak lazanya.
(Ben Barilla’nın lazanyasını kullandım. Bir paketinde 28 kadar var ve haşlama gerektirmiyor.
Dikkat: Lazanya paketinizin üzerindeki tarifi dikkate alın. Lazanya yaprakları haşlama gerektiriyorsa, lazanyalarınızı haşlamanız gerekebilir.)
Kaşar
Alinti
