Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

lanet olsun şu üç kişiye.... (1 Kullanıcı)

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
Efendimiz s.a.v bir gün minbere çıkarken üç kere amin der.Minbere çıkınca ashabı kiram sorar;

-Efendimiz neden minbere çıkarken amin dediniz

Efendimiz cevap verir

-minbere çıkarken Cebrail(a.s) yanıma geldi ve şöyle dua etti "Ya Rasulalllah senin ismini duyupta sana salavat getirmeyene,anne babasına yetişipte rızalarını almayana,ramazana ulaşıpta Allahın affına uğramayıp ramazan ayından çıkana Allah lanet etsin" bende amin dedim....

Mevlam lanet ettiği kullarından olmaktan muhafaza buyursun

S£w£c£n

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım ramazan ayından günahlardan arınmış olarak çıkabilmemizi tüm ÜMMETİ MUHAMMEDE nasib eyle kardesım elıne saglık keske bunları hatırımızdan hıc cıkarmasak

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
Allahım ramazan ayından günahlardan arınmış olarak çıkabilmemizi tüm ÜMMETİ MUHAMMEDE nasib eyle kardesım elıne saglık keske bunları hatırımızdan hıc cıkarmasak

Yoksa münafık mı oldum! SAHABE çok hassastı.

SAHABE çok hassastı. Efendimizin yanında yetişen bu kutlu nesil kılı kırk yarardı. Peygamber dergáhında yetişen sahabe şöyle diyor:

Resul-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem’in yanındaydık, bize öğüt verdi, cehennemden söz etti. Sonra eve geldim, çocuklarla güldüm oynadım, eşimle şakalaştım eğlendim. Deminki halim yoktu. Bu durumum canımı çok sıktı ve kendimi evin dışına sokağa attım.

Yolda ağlayarak giderken Ebu Bekir’e rastladım:

"Neyin var, Hanzala?" diye sordu.

"Hanzala münafık oldu" dedim. Ebu Bekir, "Bu nasıl söz, sen ne diyorsun" diye sordu.

Şöyle dedim:

"Öyle ya, Resul-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem’in yanında bulunuyoruz. Bize cennet ve cehennemden bahsediyor; onları gözümüzle görmüş gibi oluyoruz. Huzurundan ayrılıp çoluk çocuğumuzun yanına ve işlerimizin başına dönünce, çok şeyi unutuyoruz."

Bunun üzerine Ebu Bekir, "Vallahi biz de aynı durumdayız. Yürü Resul-i Ekrem’e gidelim" dedi. Birlikte yola düştük ve Hz. Peygamber’in huzuruna girdik. Ben, "Ya Rasulullah! Hanzala münafık oldu" dedim.

"Bu ne demek?" buyurdu.

Ben, "Ey Allah’ın Elçisi" dedim. "Yanında bulunduğumuzda bize cennet ve cehennemden bahsediyorsun; biz de onları gözümüzle görmüş gibi oluyoruz. Senin huzurundan çıkıp çoluk çocuğumuzun yanına ve işlerimizin başına dönünce bunların çoğunu unutuyoruz."

Bunun üzerine Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:

Canımı kudretiyle elinde tutan Allah’a yemin ederim, eğer siz, benim yanımda bulunduğunuz hali devam ettirip hep zikirle meşgul olsaydınız, melekler yattığınız yataklarda, yürüdüğünüz yollarda sizinle tokalaşırdı. Fakat ey Hanzala, bir saatinizi ibadete, bir saatinizi dünya işlerine ayırınız.

Peygamber Efendimiz bu sözleri üç defa tekrarladılar.

erdal

Kayıtlı Kullanıcı
Allah c.c. razı olsun kardeş...
Tekrar hatırlattığınız için...
Selametle...

nuresma

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum kardeşim,

Rabbim razı olsun.
selametle...

ilknurdadas

Kayıtlı Kullanıcı
yüce Allah tüm inananları korusun

Sedaa_*

Kayıtlı Kullanıcı
Peygamberimizin adının geçtiğini duyduğumda salavat getirdiğime, anne ve babama hep iyi davrandığıma tam inanamıyorum. Üzüldüm şimdi halime :(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt