Gülüşü Yaralı
Kayıtlı Kullanıcı
- Web Sitesi
- www.facebook.com
Laleye yazılmış İlah-i aşkı keşfedin!

Ne dersiniz, sizce de bir lalenin zarif bedeninde Yaradanın muazzamlığını keşfetmek mümkün müdür?
Geçen hafta eşim ve oğlumla beraber Emirgan Korusu'na gittik... Rengarenk laleler arasında hoş bir haftasonu geçirdik birlikte...
Sanat eserlerini andıran muhteşem peyzaj, zarif lalelerin büyüleyici renkleriyle ayrı bir atmosfere soktu bizi... O kadar güzel, o kadar büyüleyici bir manzaraydı ki, hiç bir ressamın bu denli güzel renkler oluşturmaya kifayetinin olmadığını bir kez daha anladım...
Yalnız Yüce Yaradan'ın fırçası can verebilirdi bu muazzam tabloya... Yalnız O ( c.c ), böylesine kusursuz bir resim tasavvur edebilirdi... İnsanda bir şeyler yazma isteği uyandıran ama kelimelerin her daim yetersiz kaldığı bir resim...
Bir sarı bu denli mi güneşi kıskandırıcasına ışıldardı ince lalenin mağrur başında... Bir mor bu denli mi yakışırdı zarif bir çiçeğin gövdesine... Kırmızı, siyah, mavi, beyaz.... İnsan gözünün görmeye kifayet ettiği tüm renkler adeta baştan yaratılmıştı bu narin çiçeğin bedeninde... Yine, yeniden ve kusursuzca...
Şu fani dünyada nefes ömrü 3 gün olan kelebeği bile muazzam bir sanat eserine dönüştüren İlahi Kudret, iki aylık ömür biçtiği bu narin çiçeği de insanın ruhuna hitap eden, bakmaya kıyamadığınız kusursuz bir güzelliğe bürümüştü... Bakıyordunuz ve bu büyüleyici güzelliğin içindeki tefekkür denizinde kayboluyordunuz usulca...
O an düşündüm ki, aslında insanı Rabbine hayran bırakacak o kadar çok şey var ki... O kadar muazzam sanat eserleriyle dolu ki her bir yön... Her şeyin başı olan, öyle dimdik hayatı başlatan narin bir "elif" misali yükselen laleler de, baharın en büyük tefekkür kaynağı sanıyorum...
Eğer hala lalelerin bu eşsiz atmosferine kendinizi kaptırma fırsatı bulamadıysanız acele edin... Yalnızca bir hafta sonra, bu dünyadaki misyonunu tamamlamış olarak kendini sonsuzluğa teslim edecek bu özel bitki... Lalelerin kusursuz güzelliğini, yani Yaradanın lalelerde tecelli eden kusursuzluğunu keşfetmeniz için son 7 gün...
Hatice Kübra Tongar