Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Laleler... (2 Kullanıcı)

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
[GVIDEO]-8972816847770005417[/GVIDEO]
[YOUTUBE]16MObZZsj7U[/YOUTUBE]

Ummaninda Kaybolduğum Nursun...

Ummanında Kaybolduğum NURSUN.
Mecnun un Leyla da aradığı, yandığı,
Çöllerde kana kana yudumladığı Senin sevgindi.
Annesiz bir çocuğun Anne diye uzandığı,
Babasız gecelerde Baba diye andığı Sensin.

Soğuk ve insaf bilmez yanlızlıklarda hangi hasta vardır;
Gözyaşı döksün de o yaşlar senin avucuna damlamasın?
Hangi masum,hangi mazlum vardır ki ?
O merhamet deryası yüreğini sığınak yapmasın....

Ey Sultan-ı Levlâk!
Kardanadamıyla güneşe çalım satan
Bir çocuğa bakar gibi baktın bize.
Sağnak yağmur altında ateş yakan bir yolcuyu izler gibi izledin.
Bilmiyorlar Allah ım dedin;
Bilselerdi yapmazlardı...

Herşeyin önü O ndan sonu O na;
Varlıklar adedince Selam Sana, Sâlât Sana....

Ummanında Kaybolduğum Nursun.
Her akşam gurûbla ayrılan heyecanın kucağında görünensin.
Bırak 42 ndi yağmurları saçlarında gezinsin.
Sensizlikten yorgun düşmüş bakışları avuçlayıp
Semaya ser ve öylece kal.

Sığındığın Rahman ın Sırdaşı Olarak.
Ben geçici hazların sardığı bedenimde
O beden tabutunun en derininde
Nefsimin esiriyim.
Ama SEN :
Ummanında Kaybolduğum Nursun
Azaba ramak kalmış şu dakikalarda
Beni Hayalinle korursun.

Aranan yine SENSİN Saikalarda,
Kutsî perdelerin kalktığı anlarda, Özlemimsin SEN.
Ummanında Kaybolduğum Nursun.

Gölgen vurur düşlerimin yazgısına.
Ben O Nurla damla damla Kutsîliği tadarım.
Yüzümde meltemlerden arda kalan serinlik,
Muhabbet; sabahlayan hislerimin en ücra köşesinde
Düşmanım benlik; yalnızca bir benlik.
Yoluma set çeken ve SENİNLE kaybolan basitlik.

Düşündüğünü zincire vuran benim.
Şafakla kaybolan benim.
Ve ellerim SANA uzanır

Ey Sultan-ı levlâk!
Düşmanını elleriyle besleyen bir insana bakar gibi baktın bize,
İlâcını ateşe atan bir hastayı izler gibi izledin.
Bilmiyorlar Allah ım dedin,bilseler yapmazlardı.
Herşeyin önü O'ndan, sonu O na...
Varlıklar adedince selam SANA, sâlât SANA:

SEN İÇİMDE YANAN TATLI BİR KORSUN,
VE SEN UMMANINDA KAYBOLDUĞUM NURSUN...

Dursun Ali Erzincanlı​

( Resimler İçin aliye_aliye Ve <DAMLA> Kardeşlerime Teşekkür ederim. )

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Hoş Seda...

Nedir bu kavgamız,Nedir bu telaş,
Ömür dediğimiz biter yavaş yavaş,
Üç günlük dünyanın her seyi fani,
Bir HOŞ SEDA muhabbet kalır arkadaş,

Sen yolcu bu yalan dünya hancıdır,
Öyle bir gün var ki yürekte sancıdır,
Yer gök bir olupta hesap sorulunca,
En sevdiğin bile senden davacıdır.

Öyle bir aşk var ki yüceden yücedir,
Dil üzmez gönülde iki hecedir
Hangi yana baksam ondan eser var
Sır dolu çözülmez bir bilmecedir......

Mikail..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm Değerli kardeşim..
Rabbimiz c.c razı olsun, emeklerinize sağlık.. Çok güzel bir çalışma olmuş..Baştan sona beğeniyle izledim.. Muhterem Dursun Ali Erzincanlı'nın bu güzel çalışması da çok güzel bir şekilde uyum oluşturmuş, maşallah.. Gül Efendimiz (s.a.v)'i lalelerle yad etmek, lalelerin güzelliği ile salavat-ı şerifelerle anmak güzeldi. Bu Cuma gününe de ayrı bir güzellik kattı..O'na salavatlarımızın çokça ulaştığı günde..
Çok teşekkür ediyorum kardeşim.. Rica ederiz, biz teşekkür ederiz:)..
Hakkınızı helal ediniz inşallah, zamanınız ve emeğiniz için..
Allah c.c her daim yar ve yardımcınız olsun inşallah kardeşim..
Rabbimize emanet olunuz. Hayırlı ve bereketli Cuma'lar.Selam ve Dua ile.

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm emeğine sağlık çok güzel hazırlıyorsun...kesintiler olduğu için tam dinleyemedim ama olsun arada bir netten açıp dinliyorum...
senai demircinin sen ve son u ben hala arada bir dinliyorum...
Sizden bir ricam olacak eğer mümkün olursa -Geylani nin Bilali Habeş -adlı ilahisini de bu şekilde hazırlayabilirmisin ......şimdiden teşekkür ederim...
Allah razı olsun....hayırlı cumalar....selam ve dua ile kalın....

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

LALE, ALLAH'A (C.C) AÇILIR..

Lâle, kelime olarak ele alındığında Arapça "Allâh" lâfzına âit harfleri taşımakta olduğu görülür. Eğlâl kelimesi de "lâle" kökünden gelir. Eğlâl ise Yâsin Sûresi'nde "eğlâlen" şeklinde geçmektedir. Manası ise; "boyunduruk"tur.

Rasûlullâh -sallallâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz hicret edecekleri vakit kapıdaki müşrikleri etkisiz hâle getirmek için Yâsin Sûresi'nin bu âyetini okuyarak onlara bir avuç toprak atmıştı. Müşrikler bunun etkisiyle sanki boyunlarına boyunduruk geçirilmişçesine başlarını aşağıya indirememiş ve Efendimiz'i görememişlerdi. Onlar Efendimiz'i göremedikleri gibi gözleri kâinatın bütün hakîkatlerine âmâ olmuştur.

Bunun mukâbili olarak kalblerine Allâh lafzını yerleştiren ve istîdâdınca idrak etmiş olan Hak âşıkları da sanki boyunlarına nurdan bir halka geçirmişcesine başları yukarıda ilâhî cezbeye gark olmuş, onun neşvesiyle müstağrak bir hâldedirler. Aşağının kötülük ve pisliklerinden uzak, mâsivâdan arındırılmış bir gönülle herşeyden mahrûm olanlar için duâ ve ilticâ hâlindedirler.

Lâlenin harfî manası "hilâl"e de ulaşmaktadır. Onlar semâdaki hilâlin parıltılarıyla yol alır, yıldızlarla semaya dururlar. Bir semâzenin en makro hâlidir, hilâli çevreleyen yıldızlar…

Lâlenin ebced hesabı 66'dır. Altmış altı "Elhamdülillâh"a denk gelir. Onlar o hayret makamının coşkusuyla yaşadığı istiğrak hâline hamdederek "Elhâmdülillâh" derler.

Lâlenin içi kömür gibidir. Ancak dıştan görünmez. Dışı ise içinin tam tersine pasparlak, canlı ve rûha sekînet verici bir görünüme sahiptir. Onun bu hâli tıpkı bağrı yanık bir dervişin mütebessim nûr hâleli yüzüne benzer.

Gerçek lâlelerin hepsinde renkli altı yaprak bulunur. Bu ise îmanın altı nûrunun libâsına bürünen dervişin îmân ve ihsan potasında erimesi ve daha sonra bu nurun şualarıyla derinden bir yanışa gark olmasının da bir simgesidir.

Bununla beraber Kur'ân-ı Kerîm'in (aynı zamanda Fâtiha sûresinin) altıncı âyeti de "Bizi dosdoğru yola (Sırât-ı Müstakîm'e) ilet" âyet-i kerimesidir. Bu âyet aynı zamanda bir duâ vasfı taşımaktadır.

Lâlenin renkli yapraklarının yukarıya doğru olması da tıpkı bir dervişin duâ edişindeki edâyı andırır. Zira derviş bu hâl ile sırât-ı müstakîm üzere olmayı murâd etmiş ve ifrat-tefrit noktalarını törpüleyerek hakîkate, yani istikâmete ermiştir. Ve tıpkı lâlenin derûnundaki siyahlığı göstermemesi gibi o da içinde yaşadığı yanış halini gizlemiş ve kendine her nazar edene o güzel rengini sunarak ona ferahlık vermiştir. Nitekim lâlenin en revaç bulduğu dönemlerden biri olan Osmanlılar zamanında ona, "ferâhâver (ferahlık veren)" denmiştir. işte bu vasıflarla vasıflanan derviş de tıpkı lâlenin bu adını alarak etrafına letâfet ve zerâfet saçmış, gönüllere âb-ı hayat sunmuştur.

Hülâsa; lâlenin eğlâl oluşu, Lâlenin hakîkat deryasına dalış hâlidir.
Leyl; gece demektir. Gece sevda demektir. "Sevda"nın asıl manası "siyah"tır. Gece kıymet bilene "kara sevda"nın yaşandığı ânlardır. Eğer sen geceyi kopkoyu bir boşluk olmaktan çıkarmak istersen, gönüldeki yârları ve ağyârları yok etmelisin! işte o zaman her yer sana âyân olur. Sanırsın ki gece bitmiş de gündüz oluvermiştir. Böylece fânî muhabbetler silinerek kalb sevdânın deryâsının derinliklerinde yolculuğa çıkmıştır. Burada bahsedilen "Leylâ" temsîlî olup, asıl
kasdedilen "Mevlâ"dır. Her yerin âyân oluşuyla kalb kâinâtın esrârını okuyucu ve alıcı bir hâle gelir. Ve Cebrâil'in "Oku" emrini müteâkiben örtüsüne bürünen ürkek yürek, artık serpilip açılır ve her yanda Leylâ'yı "Mevlâ" görür hâle gelir.

Ey Gönül! Cânına üflenen nefhayla yan da kavrul! Amma lâle gibi ol ki, hâlinden sadece "yâr" haberdâr olsun. öyle ki, Efendimiz -sallallâhu aleyhi ve sellem- ümmeti için gönlü dâim hüzne gark olurken dahî, yüzü her lahzâ beşûş (mütebessim) idi !!

"alıntıdır"

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
allah razı olsun çok güzel şiir ve ilahi cuma günü onlinesınız olmadı:)emeklerinize sağlık

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm Değerli kardeşim..
Rabbimiz c.c razı olsun, emeklerinize sağlık.. Çok güzel bir çalışma olmuş..Baştan sona beğeniyle izledim.. Muhterem Dursun Ali Erzincanlı'nın bu güzel çalışması da çok güzel bir şekilde uyum oluşturmuş, maşallah.. Gül Efendimiz (s.a.v)'i lalelerle yad etmek, lalelerin güzelliği ile salavat-ı şerifelerle anmak güzeldi. Bu Cuma gününe de ayrı bir güzellik kattı..O'na salavatlarımızın çokça ulaştığı günde..
Çok teşekkür ediyorum kardeşim.. Rica ederiz, biz teşekkür ederiz:)..
Hakkınızı helal ediniz inşallah, zamanınız ve emeğiniz için..
Allah c.c her daim yar ve yardımcınız olsun inşallah kardeşim..
Rabbimize emanet olunuz. Hayırlı ve bereketli Cuma'lar.Selam ve Dua ile.

Aleyküm Selam..
Beğenmeniz bizleri mutlu etti. Çok haklısınız Mübarek Cuma gününde olması gerçekten hoş oldu.. Resimleriniz ve eser hakkınızdaki fikirleriniz değerliydi ve katkınız elbette ki oldu, hemde önemli bir katkınız olmuştur..Tekrardan teşekkür ederim.. Sizinde Cuma'nız Hayırlı Olsun inşallah..
Selametle kalınız ve eklemiş olduğunuz LALE, ALLAH'A (C.C) AÇILIR isimli paylaşım içimde teşekkürler...

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm emeğine sağlık çok güzel hazırlıyorsun...kesintiler olduğu için tam dinleyemedim ama olsun arada bir netten açıp dinliyorum...
senai demircinin sen ve son u ben hala arada bir dinliyorum...
Sizden bir ricam olacak eğer mümkün olursa -Geylani nin Bilali Habeş -adlı ilahisini de bu şekilde hazırlayabilirmisin ......şimdiden teşekkür ederim...
Allah razı olsun....hayırlı cumalar....selam ve dua ile kalın....

Aleyküm Selam..
Daha acemiyiz bu konularda ama beğenmenize sevindim.. Ricanız başım üstünedir..Yalnız nasıl resimler eşliğinde istediğinizi belirtirseniz bende ona göre bir çalışma yaparım... Allah celle celalüh sizden de razı olsun..
Selam ve dua ile..

Hasıl ı Kelam

Kayıtlı Kullanıcı
Yayında ve yapımda emeği geçen kardeşlerimize çok teşekkür ederiz:)
Gerçekten çok hoş olmuş.
İnşaAllah daha güzel eserlerle yeni slaytlarda izleriz.
selametle kalın..

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
________selamun aleykum .. yine güzel bir emek .hayırlı bir emek ..
artık bunlar o kadar çoğalsınki video larınız .. konu açarken sizin videoları kullanalaım inşaALLAH.. :)

ALLAH razı olsun kardeşim
selam ve dua ile_______

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
________selamun aleykum .. yine güzel bir emek .hayırlı bir emek ..
artık bunlar o kadar çoğalsınki video larınız .. konu açarken sizin videoları kullanalaım inşaALLAH.. :)

ALLAH razı olsun kardeşim
selam ve dua ile_______

Aleyküm Selam.. Fikriniz çok güzeldi, elimizden geleni yaparız inşallah...
Rahman celle celalüh razı olsun..
Selam ve dua ile ..

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMÜN ALEYKÜM EMEĞİNE YÜREĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM.NİYET HAYIR AMEL HAYIR OLUNCA AKIBETİDE HAYIR OLUR.SELAM VE DUA iLE

Aleyküm Selam..
İnşallah hanemize hayır olarak geçer.. Katkınız için teşekkür ederim..
Selametle kalın inşallah...

gülsengül

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun çok teşekkür ederim...Ben gülleri çok seviyorum yani hastasıyım...münkünse gül resimleri kullanırsanız çok memmun olurum...kolaylıklar dilerim..hayırlı günler...selam ve dua ile kalın....

Aleyküm Selam..
Daha acemiyiz bu konularda ama beğenmenize sevindim.. Ricanız başım üstünedir..Yalnız nasıl resimler eşliğinde istediğinizi belirtirseniz bende ona göre bir çalışma yaparım... Allah celle celalüh sizden de razı olsun..
Selam ve dua ile..

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun çok teşekkür ederim...Ben gülleri çok seviyorum yani hastasıyım...münkünse gül resimleri kullanırsanız çok memmun olurum...kolaylıklar dilerim..hayırlı günler...selam ve dua ile kalın....

Tamamdır inşallah.. Çok basit olacak benim için zaten hazır gül resimlerim vardı.. Size burdan linki de veririm bilgisayarınıza indirirsiniz. Herzaman youtube'den izlemek zorunda kalmazsınız inşallah..

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Tek kelimeyle muhteşem...
Eline, emeğine sağlık Engin Kardeşim...
Ve aliye_aliye ve DAMLA kardeşlerim...

Allah CC. razı olsun...

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum abi elimi bile değmeden adım geçmiş:)rabbim razı olsun teşekkür ederim bu arada cuma sohbetimizde bu şiiri okumuştum çok güzel bir tevaffuk oldu emeğine yüreğine saglık abi muhteşem olmuş ben çok beyendim...
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Tek kelimeyle muhteşem...
Eline, emeğine sağlık Engin Kardeşim...
Ve aliye_aliye ve DAMLA kardeşlerim...

Allah CC. razı olsun...

Aleyküm Selam..
Beğenmene sevindim abicim.. Allah celle celalüh senden de razı olsun inşallah..
Allaha emanetsin...

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum abi elimi bile değmeden adım geçmiş:)rabbim razı olsun teşekkür ederim bu arada cuma sohbetimizde bu şiiri okumuştum çok güzel bir tevaffuk oldu emeğine yüreğine saglık abi muhteşem olmuş ben çok beyendim...
rabbimize emanetsin inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>

Aleyküm Selam..
Şiir gerçekten çok güzel, tevafukta hoş olmuş:)
Aliye resimleri senin konuna eklediği için senin de katkın olmuş oldu.. Beğenmenize sevindim..
Selametle kalınız inşallah...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt