Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

]La ilahe illallah diyen kurtulur mu? (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
La ilahe illallah diyen kurtulur mu?

Âlim bir zata bir mecliste sormuşlar: “Hocam ‘la ilahe illallah’ diyen kurtulur mu?” O da, “Kurtulur; ancak size başımdan geçen bir olayı anlatayım da siz de nasıl olması gerekiyor, ‘hangi şartlarda kurtulur’un tam anlaşılmasında yardımcı olsun.” demiş: “Şehirlerarası yolculuklarımdan birinde otogardan çıkış yaptıktan sonra yol kenarında otostop yapan bir turisti yer olmamasına rağmen şoför otobüse aldı ön taraftaki hostes koltuğuna oturttu. Sohbet etmeyi seven kaptanımız turist ile yarı Türkçe yarı İngilizce sohbete koyuldular.
Ben de ön taraflarda oturduğum için ister istemez kulak misafiri oluyorum.
Konuşmalar ilerledikçe konu İslamiyet’e geldi. Turistin bazı sorularından sonra bizim uyanık kaptan hemen turisti kısa yoldan Müslüman yapma faaliyetlerine başladı ve sürekli lâ ilahe illallah kelime­i tevhidini turiste telkin etmeye başladı.
Belli bir süre sonra kelime­i tevhidi yüksek sesle ve makamlı söylüyordu ve turistin de tekrar etmesini işaretlerle teşvik ediyordu. Turistimizin de hoşuna gitmiş olacak ki o da makamlı bir şekilde iştiyakla eşlik ediyordu. Bu belli bir süre böyle devam etti. Yani iş tamamdı, muhabbetleri yerindeydi. Bu neşe içinde yolculuk devam ederken turist kaptana yönelerek “Bak ben tekrar söyleyeyim sen de onayla.” diyor ve makamıyla doğru bir şekilde söyledikten sonra gülüşüyorlardı.
Kaptan muzaffer bir edayla muavine, “Oğlum anons et mola vereceğiz.” dedikten sonra bir dinlenme tesisinde hep birlikte otobüsten indik. Kaptan diğer şoförler ile yemek için ayrıldı, turist ise çay içmek için bir köşeye oturdu. Ben de fırsatı değerlendirerek İngilizce de bildiğim için turistle diyaloğa geçtim ve şunları konuştuk: Kaptanla konuştuklarınıza kulak misafiri oldum size bir sualim olacak: Şu size öğretilen lâ ilahe illallah cümlesinin manasını biliyor musunuz, dedim. Hayır, bana anlatırsanız memnun olurum, diye benden bilgi istedi. Ben de lâ ilahe illallah cümlesini dilim döndüğü kadar anlattım ve bunu söyleyen kimsenin bir olan Allah’a inanıp Müslüman olduğunu, Peygamber Efendimiz (sas)’in sünnetine tâbi olacağına söz verdiğini ve yapılması gereken ibadetleri kabul ettiğini anlattım. Birden benzi atan turist ellerini havaya kaldırarak şaşırmış bir şekilde “Hayır hayır ben bunları kabullenemem ve gereklerini de zaten yapamam.” diye karşı çıktı.
Evet arkadaşlar sorduğunuz soruya başımdan geçen bu olay herhalde cevap olmuştur. Tabii ki Allah Rasulü (sas) kim lâ ilahe illallah derse cennete girer, buyuruyor; ama unutmayalım Efendimiz’in sadece bu hadis–i şerifi yok. Diğer tebliğlerini görmezlikten gelip de turist gibi kelime­i tevhidi şuursuzca değerlendirmemeliyiz.
özetle...
1- Bir kimse "La ilahe illallah" demekle bazı sorumlulukları da kabul eder.
2- Sadece kelime-i tevhidle kurtulunacağına inanmak yanlıştır.
3- Sadece dille söylemek yetmez. Kalp ile tasdik etmek de gerekir.

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı
RE: ]La ilahe illallah diyen kurtulur mu?

ellerine sağlık anacığım okadar güzel bi konuya değinmişsinki BANA GÖRE ASLINDA BAZEN NAMAZ KILMAKTA YETERLİ GELMİYO NAMAZKILMAK DERKEN SADECE İŞ YERİNDE NAMAZ KILIPTA EVDE UNUTANLAR KILMAYANLAR ALLAHU TEALA ONLARI AFFETSİN GÖSTERİŞ YAPMAKTANSA BANA GÖRE HİÇ YAPMAMAK DAHA İYİ
A.E.OL

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKUM ANNECİĞİM..

ALLAH C.C. RAZI OLSUN SENDEN BU SON SÖZÜN HEPSİNİN ÖZETİDİR ZATEN..BENCE..ALLAH A EMANET OLUN ..

[big]Sadece dille söylemek yetmez. Kalp ile tasdik etmek de gerekir.[/big]

SELAMUN ALEYKUM...B)B)B)

Ahmed_1907

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN EMEĞİNİZE SAĞLIK...

metfamu

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. Allah razı olsun

l_papatya

Kayıtlı Kullanıcı

s.a allah razı olsun emeğinize sağlıkB)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

bezmi safa yazdı:
ellerine sağlık anacığım okadar güzel bi konuya değinmişsinki BANA GÖRE ASLINDA BAZEN NAMAZ KILMAKTA YETERLİ GELMİYO NAMAZKILMAK DERKEN SADECE İŞ YERİNDE NAMAZ KILIPTA EVDE UNUTANLAR KILMAYANLAR ALLAHU TEALA ONLARI AFFETSİN GÖSTERİŞ YAPMAKTANSA BANA GÖRE HİÇ YAPMAMAK DAHA İYİ
A.E.OL

Zaten ibadette gösteriş olmaz kılıyorsan kılıyorsundur gösrtermelik yapıyorsan hiç yapma günaha girme bari hayırlı akşamlar B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
SELAMUN ALEYKUM ANNECİĞİM..

ALLAH C.C. RAZI OLSUN SENDEN BU SON SÖZÜN HEPSİNİN ÖZETİDİR ZATEN..BENCE..ALLAH A EMANET OLUN ..

[big]Sadece dille söylemek yetmez. Kalp ile tasdik etmek de gerekir.[/big]

SELAMUN ALEYKUM...B)B)B)

aleykümselam

İbadet üç düşünce ile yapılır:
1) Allah'a; İbadet Ve Saygıya Lâyık Tek Varlık olduğu İçin İbadet Etmek.
Hiçbir karşılık beklemeden yalnız Allah'ın emrini yerine getirmek maksadıyla yapılan böyle bir ibadet, ibadetin en yüksek derecesidir. Bu dereceye hadiste "ihsan" derecesi denir. Cibril hadisinde, Cebrail aleyhisselâmın Rasûlullah (s.a.s) ve sorduğu sorulardan birisi de "ihsan" olmuştur. Hz. Peygamber buna şöyle cevap vermiştir; "İhsan; Allah'a sanki O'nu görüyormuşsun gibi ibadet etmendir. Her ne kadar sen O'nu görmüyorsan da O seni görmektedir" (Müslim, İmân, 5, 6; İbn Mâce Mukaddime, 9). Dolayısıyla İslâm'da ibadet insanın bütün davranışlarını kapsar.
2) Cennete girmeyi Umarak Veya Cehennemden Korkarak İbadet Etmek.
Bu düşünce ile ibadet yapan kimse Allah'ın emrini yerine getirmiş olur. Ancak insan; ibadeti, böyle menfaat düşüncesi ile değil yalnız Allah için yapmalıdır.
3) Dünyada Bir Yarar Sağlamak Amacıyla Gösteriş İçin İbadet Etmek.
İbadetin en aşağı derecesi budur. Buna ibadet demek bile doğru değildir. Çünkü Allah için yapılmayan ibadetin hiç bir değeri yoktur.B)

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı

s.a allah razı olsun. paylaşımınız çok güzel.a.e.oB)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

mavi22 yazdı:

s.a allah razı olsun. paylaşımınız çok güzel.a.e.oB)

Aleykümselam Tabiiki sadece dil ucuyla söylemek değil. Anlamını kabul ederek söylemek gerekir. Lailahe demekle tüm tapılacak herşeyi reddedip. İllallah ilede sadece ilahımız Allah'tır. Anlamını kabul etmiş oluyoruz.

Asrı saadette müşrikler bu kelimenin manasını çok iyi bildikleri için Lailaheillallh lafzını söylemiyorlardı. Biliyorlardıki Lailaheillallah dedikleri zaman Allah'a ortak koştukları putları reddedeceklerdi.

Müşrikler Allah'a inanıyorlardı. Fakat Allah'a ortak kabul ettikleri putlarada inanıyorlardı. Yani Allah'ın bir olduğuna inanmıyorlardı. O yüzden şirkte idi.

Günümüzde de bundan farklı bir olay düşünülemez. Bütün herşeyi yok kabul ederek Ancak Allah'ın varlığını ve tekliğini kabul ederek kelime-i Tevhidi zikredersek. Lafz ile değil, gönül ile kabul etmiş oluruz.

Tüm tağutları reddederek yalnız ''O'' diyebiliyorsak ne mutlu bize. Evvelim Hu, Ahirim Hu, Zahirim Hu, Batınim Hu.

Benim derdim ''O''.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt