Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

“La İlahe İllallah Abdülhamid Halifeti Rasulullah.” (1 Kullanıcı)

davaislam

Kayıtlı Kullanıcı
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez’in geçen Ramazan ayında bizzat yaşadığı bir olay.
Belarus’un başkenti Minsk’e bağlı İvya köyünde bir camide namaz kıldırıyor kendisi. Önde erkekler, arkada kadınlar namaza duruyorlar. Salâvat getirilen kısımda kadınlı erkekli cemaatten ilahi formunda bir ses yükseliyor: “La İlahe İllallah Cebrail Melekullah. La İlahe İllallah Mikail Melekullah.” Şaşırıyor, devam ediyor namaza. İkinci arada bu defa Azrail ve İsrafil meleklerin isimleri zikrediliyor. Sonraki aralarda ise sırasıyla bütün Peygamberler sayılıyor. En son arada ise doğal olarak; “La İlahe İllallah Muhammed Rasulullah” sesleri yükseliyor. Ancak hemen ikinci mısra geliyor arkadan; “La İlahe İllallah Abdülhamid Halifeti Rasulullah.” Mehmet Görmez, “Salâvatlar bitti ama ben de bittim” diye anlatıyordu gözleri dolarak, “Neredeydim, hangi zamandaydım, şaşırmıştım.”

hdem

Kayıtlı Kullanıcı
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Mehmet Görmez’in geçen Ramazan ayında bizzat yaşadığı bir olay.
Belarus’un başkenti Minsk’e bağlı İvya köyünde bir camide namaz kıldırıyor kendisi. Önde erkekler, arkada kadınlar namaza duruyorlar. Salâvat getirilen kısımda kadınlı erkekli cemaatten ilahi formunda bir ses yükseliyor: “La İlahe İllallah Cebrail Melekullah. La İlahe İllallah Mikail Melekullah.” Şaşırıyor, devam ediyor namaza. İkinci arada bu defa Azrail ve İsrafil meleklerin isimleri zikrediliyor. Sonraki aralarda ise sırasıyla bütün Peygamberler sayılıyor. En son arada ise doğal olarak; “La İlahe İllallah Muhammed Rasulullah” sesleri yükseliyor. Ancak hemen ikinci mısra geliyor arkadan; “La İlahe İllallah Abdülhamid Halifeti Rasulullah.” Mehmet Görmez, “Salâvatlar bitti ama ben de bittim” diye anlatıyordu gözleri dolarak, “Neredeydim, hangi zamandaydım, şaşırmıştım.”

sizce bu dinimizce uygunmudur sayın arkadaşım kadınların namazında yada ben bilmiyorum bana böyle bir olayın yada peygamber yada sahabelerin yapmış bir olayı varmıdır?bir kaynak yada inanmamız için bir ayet tesfir rica ediyorum

abdullah1354

Kayıtlı Kullanıcı
DAVAMIZ DAVAMIZDIR CAYMAK KAFİRLİKLİK,MÜNAFIKLIKTIR arkadaşlar ABDULHAMİT HAN ı çok severim o OSMANLI padişahlarının bence en iyisi en akıllısır 32 sene çökmüş olan devleti ayakta dimdik tuttu islamı kısa zamandaq olsa çine japonyaya yaydı o ümmetçilerin en iyisi en fedakarlısı bana göre onu öve öve biritemem
halen pakistandan endonezya da kendisi için hutbe okunuyorsa 21.yy da bu onun eseridir
ALLAH (C.C) ABDULHAMİDİME altından nehirler akan cennete kabul eylesin
AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN AMİN .............

mürmüdük

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
anadoluhaber.blogcu.com
sizce bu dinimizce uygunmudur sayın arkadaşım kadınların namazında yada ben bilmiyorum bana böyle bir olayın yada peygamber yada sahabelerin yapmış bir olayı varmıdır?bir kaynak yada inanmamız için bir ayet tesfir rica ediyorum

Selamün Aleyküm gönüldaşımız...
Olayda kadınların arka safta olduğu belirtiliyor ki doğrusu da budur...
Bütün kaynaklarımızda da bu böyle emredilir...
Galiba yanlış anladınız,kadınlı-erkekli karışık namaz zannettiniz ki bu yasaklanmıştır...
Rabbimize emanetsin inşaALLAH...

hdem

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm gönüldaşımız...
Olayda kadınların arka safta olduğu belirtiliyor ki doğrusu da budur...
Bütün kaynaklarımızda da bu böyle emredilir...
Galiba yanlış anladınız,kadınlı-erkekli karışık namaz zannettiniz ki bu yasaklanmıştır...
Rabbimize emanetsin inşaALLAH...
biliyorum kadınlar arka safta yer aldıının saolun.
yok diyorum ki namaz esnasında yapılan bu ses olayı ?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt