Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KUSMAK ORUCU BOZAR MI? (1 Kullanıcı)

hilye

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm..

Bugün bulunduğum bir arkadaş ortamında konu oruca geldi ve konu konuyu açtıkça bende arkadaşlara kusmanın orucu bozmadığını söylediğimde hepsi şaşırdılar ve biz yıllardır bunun tam tersini biliyorduk emin misin dediler.

Ben de onlara emin olduğumu ve isteyerek değilde kişi kendiliğinden kustuğu takdirde orucunun bozulmadığını söyledim ,ağız dolusu olsa bile..Hatta içlerinden biri yinede tam emin olamadı ve ilmihale baktı.

Şimdi sizlere neden bunu anlattığımı merak etmişsinizdir.Ben düşündüm ki eğer o ortamdaki bütün insanlar bu konuyu bu şekilde biliyorlarsa belkide bu yanılgıya düşen çok insan vardır.Bu sebeple hazır da oruç aylarındayken (ki önümüz Ramazan)herhangi bir rahatsızlık dolayısıyla kusup sonrada orucum bozuldu diye yiyen olmasın diye bu bilgiyi paylaşmak istedim.Tabi şu da var;kusup sonrada dayanamıcak şekilde rahatsız olduğu takdirde kişi orucunu bozabilir,bu durumda güne gün kaza gerekir.Ama nasılsa bozuldu zannıyla yerse işte o zaman kefaret gerekir.Gerçi belkide sizler zaten biliyorsunuzdur ama ben o ortamdan sonra yinede paylaşmak istedim.Hakkınızı helal edin..Selamün aleyküm

funDA NaZ

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KUSMAK ORUCU BOZAR MI?

arakadaslar kastlı bi şekilde kusmak orucu bozar ama elde olmayarak bı kusma varsa bozulmaz ;);););)

hilye

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KUSMAK ORUCU BOZAR MI?

Elbette katkınızdan dolayı teşekkür ederim Allah razı olsun.Selametle..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt