Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"Kurban Bayramı" (1 Kullanıcı)

CENNET GULU

Kayıtlı Kullanıcı
Adres:Değer Bilmezler Mahallesi, Satılık Kalpler C
Selamün Aleyküm...
Öncelikle tüm müslüman kardeşlerimin huzurlu ve sevdiklerinin yanında bir bayram geçirmesini diliyorum... Hepimizin bayramı mübarek olsun...

2003520456029605740_rs.jpg

=Allah c.c.'ya Emanet Olunuz...=

CENNET GULU

Kayıtlı Kullanıcı
Adres:Değer Bilmezler Mahallesi, Satılık Kalpler C
Kurban Bayrami Ve Hz. Ibrahim'in Rüyasi

Kurban Bayrami Ve Hz. Ibrahim'in Rüyasi

KURBAN BAYRAMI

VE HZ. İBRAHİM'İN RÜYASI

Yüce Allah c.c. buyuruyor ki:
İbrahim dedi ki; "Ben bu diyarı terk ederek Rabbime serbestçe ibadet edebileceğim bir yere gidiyorum. Oradan Rabbim bana doğru yolu gösterir."
Hz. İbrahim (a.s.) göç edip Kudüs'e yerleştikten sonra Allah'a şöyle dua etti:
"Rabbim bana hayırlı bir evlat ver."
Yüce Allah c.c. Hz. İbrahim'in duasını kabul ederek şöyle buyurdu:
"Biz O'na yumuşak huylu bir çocuk vereceğimizi müjdeledik."
Çocuk doğup büyüyerek koşmaya başlayınca İbrahim dedi ki;
"Oğulcağızım!... Ben rüyamda seni kurban ederken gördüm. Bu konuda sen ne dersin? Seni kurban edeyim mi?"
Oğlu İsmail babasına şöyle cevap verdi: "Babacığım Allah'ın emrini hemen yerine getir. İnşaallah benim Allah'ın emirleri karşısında sabredicilerden olduğumu göreceksin."
İbrahim ve İsmail Allah'ın emrine boyun eğince, İbrahim oğlu İsmail'i kesmek üzere yüz üstü yere yatırdı.
Allah c.c. tam o sırada İbrahim'e: "Ey İbrahim! Sen rüyana sadakat gösterdin! Şimdi oğlunu kurban etmekten vazgeç. Çünkü; maksadımız seni imtihan etmekti, sen de bu imtihanı başarıyla verdin."
İşte biz Allah'ın emirlerini böylece eksiksiz olarak yerine getirenleri öz çocuğunu kendisine bağışlamak suretiyle mükâfatlandırırız.

(Saffât Suresi, Ayet: 99-105)

--Fazla söze ne hacet ALLAH(cc) hepimizin imtihanını kolaylaştırsın kurbanını kabul ve mübarek etsin...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt