Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kurban Adaği (1 Kullanıcı)

Dağ Çiçeği

Kayıtlı Kullanıcı

Beni çok rahatsız eden bir konuyu burda sizlerle paylaşıp,fikirlerinizi almak istedim.Benim bir kurban adağım var.Fakat maddi olarak şu anda yapma imkanım yok.Bu beni çok rahatsız ediyor.Sanki işlerim hep ters gidiyormuş gibi geliyor.Ne yapmam gerekiyor?En azından adağımı yerine getirene kadar yapabileceğim bir şey var mı?İmkanı olmayınca kurban adağının yerine yapaılabilecek bir şey var mı? Şimdiden Allah razı olsun.

yurtlu

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleyküm

Selamun Aleyküm

Beni çok rahatsız eden bir konuyu burda sizlerle paylaşıp,fikirlerinizi almak istedim.Benim bir kurban adağım var.Fakat maddi olarak şu anda yapma imkanım yok.Bu beni çok rahatsız ediyor.Sanki işlerim hep ters gidiyormuş gibi geliyor.Ne yapmam gerekiyor?En azından adağımı yerine getirene kadar yapabileceğim bir şey var mı?İmkanı olmayınca kurban adağının yerine yapaılabilecek bir şey var mı? Şimdiden Allah razı olsun.

selamun aleyküm kardeşim
sen ne için adadın bilmiyorum bu konuda bir hüküm varmı diye sorarsan onuda bilmiyorum ama hepimizin bildiği birşey var ki allah katında mevlam nasıl ister neyi ne şekilde kısmet ederse herşey öyle olur sen sıkıntıdaysan bunun rahatsızlığını hissediyorsan herşeyi gören bir tek allah muhakkak bunuda görüp biliyordur buna şüphe yok ve rabbimiz öyle büyük ki eminim kurbanını adayacağın gerçekleştireceğin zaman bunu kabul edecektir bunun sıkıntısını duymaktansa ona dua etmeni tavsiye ederim buda allah yolunda yapılacak en güzel şeydir allahım dualarını kabul etsin inşallah bir an evvel sıkıntılarından kurtulur adadığın kurbanını kesersin
allaha emanet ol
hayırlı geceler

Leyla_Ebedi

Kayıtlı Kullanıcı
Türkçemizde adak olarak ifade edilen nezir, bir çeşit ibadettir. Zaten nezirin asıl mânâsı da, kişinin Allah rızası için yapması mübah olan birşeyi yerine getirmeye söz vermesi, adadığı şeyi yapmayı kendi üzerine vacip kılmasıdır. Dinen adanan birşeyin yerine getirilmesi vaciptir. Çünkü kişi Allah için söz vermiş bulunmaktadır. “Adaklarını da yerine getirsinler”1 meâlindeki âyet-i kerime, adak sahiplerine Cenab-ı Hakkın bir emridir. Peygamberimiz de, “Bir kimse bir şey adar da, adını koyarsa, belirttiği şeyi yerine getirmesi lâzımdır”2 buyururlar.

kardeşim adagınızı rahatlayınca unutmayın ve yerine getirin inş..şimdi yapacagınız Rabbim kalpleri en iyi bilen herşeyin dogrusunuda O bilir ..dua ile yardım dileyin ..ısrarla ... unutmayın ki hayatımızda yaşadıgımız herşey bizim birer imtihanımız .. sabredersek inş mükafatını Rabbim nasip eyliyecek .. o yüzden Yalnız O'na dayanalım ve Yalnız O'ndan dileyelim.. Rabbim sıkıntılarınızı tez zamanda gidersin .. feraha çıkarsın inşallah ..

KIŞ NE KADAR ÇETİN GEÇERSE BAHAR DA O KADAR GÜZEL OLUR ..

Selam ve dua ile

DAĞLARKIZI

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Canim Kardeşim Adağini Kestiğini Duydum..allah Kabul Etsin..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt