Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kuranla ilgili bir iki sorum var. (1 Kullanıcı)

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm kardeşler ben kuran okurken bazen aklıma takınlan bir kaç sorum var cevplar ve bilgilendiriseniz sevini vericemde.

Sorum 1: Arkadaşlar ben arapça bilemiyorum kuranıda türkçe dublaj yani türkçesiyle okuyorum arapça okuyan kişi kadar sevap alırmıyım? yoksa dahamı az sevap alırım?

Sorum 2: Kuranın ortasını okumak yada sonuna doğru okuma - baştan başlamadan okumak yani günahmıdır?

Sorum 3:Arapçayı öğrenmem uzun sürermi? en yavaş öğrenen kişi kaç günde öğrenir? en hızlı öğrenen kişi kaç günde öğrenir? Arapça bilenler varasa kaç günde tam öğrendiler? yazarlarsa sevinirim. Şimdiden Allah razı olsun.

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykümselam kardeşim ne güzel :) öğrenme niyetiniz mi var Rabbim yolunuzu açık etsin eger cüzü biraz biliyorsanız çok kısa bir sürede öğrenirsiniz zaten okuyarak alışkanlık yapıp ilerleyebilirsiniz ben on gün gibi bir sürede öğrendim azmin elinden bir şey kurtulmaz harfleri tanıdıktan sonra birleştirmek kalıyor bu da en güzel kısmı :)
KUr'anı Kerim arapça indiği için öyle okumak daha faziletli olur...

Rabbim ilminizi ve dinimize ilginizi arttırsın inşaallah ...

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
ve aleykümselam kardeşim ne güzel :) öğrenme niyetiniz mi var Rabbim yolunuzu açık etsin eger cüzü biraz biliyorsanız çok kısa bir sürede öğrenirsiniz zaten okuyarak alışkanlık yapıp ilerleyebilirsiniz ben on gün gibi bir sürede öğrendim azmin elinden bir şey kurtulmaz harfleri tanıdıktan sonra birleştirmek kalıyor bu da en güzel kısmı :)
KUr'anı Kerim arapça indiği için öyle okumak daha faziletli olur...

Rabbim ilminizi ve dinimize ilginizi arttırsın inşaallah ...

Allah razı olsun sorularıma cevap verdiğiniz için 10 çok kısa bir süre o zaman gayret etmek gerekir evet öğrenme niyetim var :a32:

-Ammar Bin Yasir-

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun sorularıma cevap verdiğiniz için 10 çok kısa bir süre o zaman gayret etmek gerekir evet öğrenme niyetim var :a32:
sağolun inşaallah zaten başlayınca daha bırakamazsınız çok güzel birşey ilerlemek çok kolay
Rabbimizin kelamını kendi ağzımızdan söylemek çok güzel Rabbimiz Ümmeti Muhammede nasip etsin
Tabi cüzü biraz bilmek lazım 10 günde öğrenmek için :)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt