Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kuranı kerim,İncil ve Tevratdan Cevaplar (1 Kullanıcı)

emretorun

Kayıtlı Kullanıcı
Okuduğum bir kitabın bil bölümünü sizinle paylaşmak istedim.Burada Bazı Sorulan sorulara Kuranı kerim,İncil ve tevrattan cevaplar var.

Allah Evlat edinirmi?

Kuran-ı kerim;
“Yahudiler, ‘Uzeyir Allah’ın oğludur’ dediler! Hıristiyanlar da, ‘Mesih (İsa) Allah’ın oğludur’ dediler. Bu onların ağızlarıyla geveledikleri sözlerdir. (Sözlerini) önceden kâfir olmuş kimselerin sözlerine benzetiyorlar. Allah onları kahretsin. Nasıl da (haktan bâtıla) döndürülüyorlar!” (9/Tevbe, 30)

Allah'ın çocuk edinmesi olur şey değildir. O, (bu gibi beşerî sıfatlardan) çok yüce ve münezzehtir.(Meryem Suresi 19/35)

Diğer Kitaplar;

BİZDE ONUN ONURUNU BABANIN BİRİCİK OĞLUNUN ONURU GÖRDÜK"(incil,yuhanna1,14)

Bana "Sen benim oğlumsun" dedi, "Bu gün ben sana baba oldum." (Mezmurlar 2:7)

Yegane Kudret Sahibi Kimdir?

Kuran-ı kerim;

“Göklerin ve yerin hükümdarlığı Allahındır.Allahın herşeye gücü yeter.”(Al-i imran suresi,3/189)

Diğer Kitaplar;“Bu dünyanın reisi şeytan şimdi dışarı atılacaktır”(İncil,Yuhanna 12,31)

Alkollü içki İçilmelimi?

Kuran-ı kerim;
ey iman edenler! içki, kumar, putlar ve fal okları şüphesiz şeytan işi pisliklerdir. bunlardan kaçının ki saadete eresiniz (maide / 90-91)

Diğer Kitaplar;

"Artık yanlız su içme ! Miden ve sık sık gelen rahatsızlık-ların için biraz da şarap iç !"(İncil)

Hz.isa asıldımı?

Kuran-ı kerim;
“...Onlar Onu ne öldürdüler ne de astılar. Fakat onlara (o sırada asıp öldürdükleri adam, tıpkı İsa’ya) benzer gösterildi.”
(Nisa Suresi 4/157)

Diğer Kitaplar;“Mesih bizim uğrumuzda,lanetlenmiş olarak bizi kurtardı.Çünkü şöyle bir hüküm vardır ki;”Ağaç üzerine her asılan lanetlidir”
(İncil,galatyalılar 3,14)

Yaratılanların Rabbi kim?

Kuran-ı kerim;“Sizin ilahınız tek bir ilahtır.Ondan başka ilah yoktur.O,çok merhamet edendir ve çok bağışlayandır.”(Bakara suresi,2/163)

Diğer Kitaplar;“Mesih bunun için öldü ve tekrar yaşadı.Ta ki hem ölülerin hem yaşayanların rabbi olsun”(İncil,Romalılar mektuplar,15.9)

Huküm ve hükumdarlık Kimindir?

Kuran-ı kerim;
“Sana vahyolana uy,Allah hükmünü verinceye kadar sabret.O,hüküm verenlerin en hayırlısıdır.”(Yunus suresi,10/109)
Diğer Kitaplar;“Çünkü baba tanrı hiç kimseye hükmetmez.Fakat bütün hükmü oğula(isaya) vermiştir.Çünkü o,insanoğludur”(İncil,Yuhanna 5,27)

Hz.isa Annesine karşı İtaatsizmiydi?

Kuran-ı kerim;
“İsa şöyle dedi;”Şüphesiz ben,Allahın kuluyum.O bana kitap verdi ve peygamber yaptı.”
“Beni,anneme itaatkar kıldı.Beni asla zorba ve isyankar yapmadı”
(Meryem suresi 19/30,32)
Diğer Kitaplar;“Ve şarap kesilince,İsanın annesi ona dedi;”Şarapların yok”İsa ona dedi;”Kadın Benden Sana ne?”
(İncil,Yuhanna 2,3-4)

Kadından bilgin olurmu?

Kuran-ı kerim;

“Alah hikmeti dilediğine verir.Kimede hikmet verilirse ona çok hayır verilmiş olur.Bundan Ancak akıl sahipleri ibret alır”(Bakara suresi, 2/269)

Diğer Kitaplar;
Fakat kadının öğretmesine ve erkeğe hakim olmasına izin vermem, ancak sükûttu olsun. Çünkü önce Adem, sonra Havva yaratıldı. Ve Adem aldanmadı, fakat kadın aldanarak suça düştü. (incil,Timeteosa Mektuplar 2,12)

Erkek Kadın eşitliği

Kuran-ı kerim;
“Kadınlar sizin elbisenizdir.siz de onların elbisesisiniz..(Kadın ve erkek birbirlerine aynı derecede muhtaç)(Bakara suresi,2/187)
Diğer Kitaplar;
“....Erkek kadın için değil,kadın erkek için yaratıldı.”
(İncil)

Herkez istediği dini seçebilirmi?

Kuran-ı kerim;
De ki: “Hak, Rabbinizdendir. Artık dileyen iman etsin, dileyen inkâr etsin.”(Kehf suresi,18,29)
(Ey Muhammed!) Rabbinin yoluna, hikmetle, güzel öğütle çağır ve onlarla en güzel şekilde mücadele et.(Nahl suresi,16/125)
Diğer Kitaplar;“Eğer birisi size gelir ve hristiyan inancını getirmezse kendisini eve kabul etmeyin ve ona selam vermeyin.”(incil yuhanna mektubu,10)

Faiz almanın hükmü

Kuran-ı kerim;
”Faiz yiyenler, ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların, “Alışveriş de faiz gibidir” demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alışverişi helâl, faizi haram kılmıştır.”(Bakara suresi,2,275)

Diğer Kitaplar;
“Yabancıya faizle ödünç verebilirsin.”(Tevrat-ı tesniye 23,19-20)
“Paramı bankacılara vermem gerekti.Geelince malımı faizi ile geri alırdım”(İncil-matta 25,26-30)

Kim ölümü hak eder?

Kuran-ı kerim;“Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir.”(Bakara suresi,2/178)
Diğer Kitaplar;“Bütün Haksızlık,kötülük yapanlar,haset edenler,katiller,hilekarlar,huysuzlar,kötü söyleyenler,küstah,kibirli,övücü,anne-babaya itaatsız olanlar,sözünde durmazlar,sevgiden mahrum,merhametsizler...bu gibi şeyleri işleyenler ölüme müstehaktır”(İncil romalılar mektuplar 1,29-32)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt