Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kuran'da Eûzu Besmele hangi surede geçiyo? (YARDIM) (1 Kullanıcı)

halit74

Kayıtlı Kullanıcı
Merhaba arkadaşlar geçen amcamla oturuyorduk ve Kuran'da eûzu besmele nerde geçiyo veya geçiyo mu diye tartışıyorduk benim aklımda bu yaz hatim indirirken sanki biyerde geçiyo gibi kalmış, amcam ise yok kuran'da eûzu besmele geçmez dedi..Arkadaşlar eğer geçiyorsa nerde geçtiğini bana söyler misiniz bu konu aklımda yer etti de :a40:

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Es Selamun Aleykum,
Değerli kardeşim besmele Kur'an-ı Kerim'de Neml Suresi'nin 30. ayetinde zikredilir. Her sürenin başında zikredilen besmelenin ayet olup olmadığı hususunda ise ihtilâf edilmiştir. el-Mushafu'l-imâm (ilk ve esas Kur'ân nüshası) yazıldığı zaman Berâeh Sûresi dışında kalan sûrelerin başına besmele yazılmıştı. O ana nüshadan İstinsah edilen bütün nüshalarda da sûre başla*rına besmele yazılmıştır. Sahâbîler, Mushaftan olmayan bir şeyi Mushafa yazmazlardı. O zaman Kur'ân'da nokta ve öteki işaretler de yoktu. Daha sonra konan nokta ve diğer işaretler, Kur'ân'ın metninden ayrılsın diye, metin mürekkebinden ayrı mürekkeple yazılmıştı.

Aşk-ı niyaz ederiz...

halit74

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm es selam kardeş.. çok sağol Allah razı olsun. Peki eûzu besmele geçiyo mu Kuran'da bunu biliyor musun ?

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm es selam kardeş.. çok sağol Allah razı olsun. Peki eûzu besmele geçiyo mu Kuran'da bunu biliyor musun ?

Tabiki geçiyor kardeşim, ilk mesajımda Neml suresi 30. ayette geçtiğini bahsetmiştim ama dikkatinizden kaçmış sanırım.

Aşk-ı niyaz ederiz...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt