Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kur’an’da duâ (1 Kullanıcı)

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
“ De ki: Sizin duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi?” (Fûrkan, 77)

KUR’AN’DA DUÂ

“ Biz ancak sana ibadet eder ve yalnız senden yardım bekleriz... (Fatiha/5)”

“ İnsana bir darlık dokunduğu zaman; yanı üzere yatarken, otururken yahut ayakta bize yalvarır. Ama biz onun sıkıntısını giderince sanki bize yakaran o değilmiş gibi davranır...”(Yunus 10 / 12)

“ El açıp yalvarmaya lâyık olan ancak O’dur. O’nun dışında el açıp duâ ettikleri onların isteklerini hiçbir şeyle karşılayamazlar. Onlar ancak ağzına gelsin diye suya doğru iki avucunu açan kimse gibidir. Halbuki (suyu ağzına götürmedikçe) su onun ağzına girecek değildir. Kâfirlerin duâsı kuşkusuz hedefini şaşırmıştır.” (Ra’d/14)

“ Göklerde ve yerde bulunanlar da onların gölgeleri de sabah akşam ister istemez sadece Allah’a secde ederler.” (Ra’d/15)

“ Rabbinize yalvara yalvara ve için için dua edin... O’na korkarak ve umut taşıyarak dua edin.” (A’raf, 55-56)

“ Rabbinize yalvara yakara gizlice dua edin. Şüphesiz ki Allah haddi aşanları sevmez...” ( A’raf / 55)

“ Kullarım Beni sana soracak olursa, muhakkak ki Ben (onlara) pek yakınım. Bana dua ettiği zaman dua edenin duasına cevap veririm. Öyleyse, onlar da Benim çağrıma cevap versinler ve Bana iman etsinler. Umulur ki irşad (doğru yolu bulmuş) olurlar.”(Bakara, 186)

“ De ki: Sizin duanız olmasaydı Rabbim size değer verir miydi? “(Furkan, 77)

“ (Ey Muhammed!) Sabah akşam Rablerinin rızasını dileyerek O’na yalvaranlarla beraber sen de sabret. Dünya hayatının güzelliklerine dalarak gözlerini o kimselerden ayırma! “( Kehf 18/28)

“ Gerçekten inananlar, korkarak ve umarak duâ ederler ve kendilerine verdiğimiz rızıklardan hayır için harcarlar.. “( Secde 32/16)

Kul huve’l-kadiru alâ en yeb’ase azâben (De ki; Allah, azap göndermeye kâdirdir)”âyeti nâzil olunca Efendimiz (SAV), çok ağladı, çok namaz kıldı, çok dua etti. Ümmeti hakkında iki duası kabul buyrulurken, üçüncü duası (tefrikaya düşmeme) tamamen iradelere bırakıldı.

Hz. ADEM (AS) ve Hz. HAVVA
--Rabbimiz! Kendimize yazık ettik. Sen kusurumuzu örtüp bize merhamet etmezsen en büyük kayba uğrayanlardan oluruz. ( A’raf Suresi, 23. Ayet)

Hz. NUH (AS)
--Ya Rabbi! Beni, annemi, babamı ve bütün Mü’minleri affeyle. (Nuh Suresi, 28)
--Hakkında kesin bilgim olmayan şeyi istemekten sana sığınırım. Eğer beni affetmez, bana merhamet etmezsen her şeyi kaybedenlerden olurum. (Hud Suresi, 47. Ayet)
--Yarabbi! Ben yenildim. Artık Sen bana yardım et. (Kamer Suresi, 17. Ayet)

Allah’ın dinini tebliğ ederken her yolu denemesine rağmen kendisini dinlemeyen, tersine azgınlığını giderek artıran kavmi için Allah’tan azap istemiş, Allah da onun duasına karşılık kavmine, tarihe geçecek kadar büyük ve şiddetli bir azap vermiş ve hepsini helak etmiştir.

Hz. LUT (AS)
--Ya Rabbi! Bozguncu insanlara karşı bana yardım et. (Enkebut Suresi, 30. Ayet)

Hz. İBRAHİM (AS)
--Rabbimiz! Beni, annemi, babamı ve bütün Mü’minleri kıyamet günü affeyle. ( İbrahim Suresi, 41. Ayet)
--Ya Rabbi! Bana hikmet ver ve beni Salih kullar arasına dahil et. Ey Yüce rabbimiz yalnız Sana güvenip dayandık, Sana yöneldik ve sonunda da Sen’in huzuruna varacağız. ( Şuara Suresi, 83. Ayet)
--Rabbimiz! Yaptığımız işi kabul buyur. En iyi şekilde duyan ve bilen ancak Sen’sin. (Bakara Suresi, 127. Ayet)

Hz. İSMAİL (AS)
--Rabbimiz! Yaptığımız işi kabul buyur. En iyi şekilde duyan ve bilen ancak Sen’sin. (Bakara Suresi, 127. Ayet)

Hz. YAKUP (AS)
--Sıkıntımı, keder ve hüznümü, sadece Allah’a arz ediyorum. (Yusuf Suresi, 86. Ayet)

Hz. YUSUF (AS)
--Ey yerleri ve gökleri Yaratan! Dünyada ve ahirette yardımcım Sen’sin. Müslüman olarak canımı al ve bani Salih insanlar arasına kat. (Yusuf Suresi, 101. Ayet)

Hz. MUSA (AS)
--Yarabbi! Ben ve kardeşimi affet. Rahmetine dizi de dahil et. Çünkü merhamet edenlerin en merhametlisi Sen’sin. (A’raf Suresi, 151. Ayet)
--Sen bizim efendimizsin affet bizi, merhamet et. Sen bağışlaların en hayırlısısın. (A’raf Suresi, 155)
--Bize bu dünyada da âhirette de iyilik nasip et. Biz Sana yöneldik. Sen’in yolunu tuttuk. (A’raf , 156)
--Ya Rabbi! Göğsümü genişlet, işimi kolaylaştır. Dilimin bağını çöz. (Taha Suresi, 25-27)
--Ya Rabbi! Ben kendime yazık ettim. Affet beni. (Kasas Suresi, 16. Ayet)

Hz. SÜLEYMAN (AS)
--Ya Rabbi! Beni nefisime öyle hâkim kıl ki gerek bana gerek anne-babama verdiğin nimetlere şükredeyim. Seni razı edecek güzel ve makbul işler yapabileyim. Bir de merhamet edip beni Salih kullarının arasına dahil et. (Neml Suresi, 19. Ayet)

“ Rabbim beni bağışla ve benden sonra hiç kimseye nasip olmayan bir mülkü bana armağan et. Şüphesiz Sen karşılıksız armağan edensin...” ( Şeklinde dua etmiş, duasına karşılık Allah ona çok büyük bir iktidar ve zenginlik vermiştir.

HZ. EYYUB (AS) HAKKINDA
(Bir sıkıntı dolayısıyla Hz. Eyyub (AS) Allah’a dua etmiş ve Allah’tan şifa istemiştir. Duasına karşılık Allah ona çok büyük bir iktidar ve zenginlik vermiştir.)

--“ Şüphesiz bu dert (ve hastalık) beni sarıverdi. Sen merhametlilerin en merhametli olanısın.”(Enbiya , 83)

Bilindiği gibi Hz. Eyyub (AS) sabır ve metaneti ile dillere destan olmuştu. Bir rivayete göre o meşhur hastalığını on sekiz sene çekmişti. Hiçbir zaman isyan etmeyen Hz. Eyyub (AS) hanımı bir gün şöyle sormuş :

“Bu hastalığın bitmesi, çektiğin dertlerin gitmesi için Cenab-ı Hakk’a dua etsen olmaz mı?
Bu söz üzerine Hz. Eyyub (AS) karısına :

“ Benim bolluk ve refah içinde yaşadığım müddet 80 yıldır. Çekmiş olduğum darlık ve sıkıntılı zaman ise daha bu süreye ulaşmamıştır. Bu durumda ben Allah’tan utanırım. O’na (cc) bu halin üzerimden gitmesi için nasıl dua ederim ki?..”demiştir.

Hz. ZEKERİYA (AS)
(Allah’tan hayırlı bir soy istemiştir ve karısı kısır olmasına rağmen Allah onun duasına karşılık vermiştir.)
--“Hani o (Hz. Zekeriya), Rabbine gizlice seslediği zaman; demişti ki; “Rabbim, şüphesiz benim kemiklerim gevşedi ve baş, yaşlılık aleviyle tutuştu; ben Sana dua etmekle mutsuz olmadım. Doğrusu ben, arkamdan gelecek yakınlarım adına korkuya kapıldım, benim karım da bir kısır (kadın) dır. Artık bana Kendi katından bir yardımcı armağan et. Bana mirasçı olsun. Yakup oğullarına da mirasçı olsun.
Rabbim, onu (Kendisi’nden) razı olunan (lardan) kıl”(Meryem, 3-6)
(Allah, Hz. Zekeriya’nın duasını kabul etmiş ve onu Hz. Yahya (AS) ile müjdelemiştir.)

ALINTI

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
Hz. ADEM (AS) ve Hz. HAVVA

--Rabbimiz! Kendimize yazık ettik. Sen kusurumuzu örtüp bize merhamet etmezsen en büyük kayba uğrayanlardan oluruz.
(A’raf Suresi, 23. Ayet)

Hz. NUH (AS)

--Ya Rabbi! Beni, annemi, babamı ve bütün Mü’minleri affeyle.
(Nuh Suresi, 28)

--Hakkında kesin bilgim olmayan şeyi istemekten sana sığınırım. Eğer beni affetmez, bana merhamet etmezsen her şeyi kaybedenlerden olurum.
(Hud Suresi, 47. Ayet)

--Yarabbi! Ben yenildim. Artık Sen bana yardım et.
(Kamer Suresi, 17. Ayet)

ALLAH’ın dinini tebliğ ederken her yolu denemesine rağmen kendisini dinlemeyen, tersine azgınlığını giderek artıran kavmi için ALLAH’tan azap istemiş, ALLAH da onun duasına karşılık kavmine, tarihe geçecek kadar büyük ve şiddetli bir azap vermiş ve hepsini helak etmiştir.

Hz. LUT (AS)

--Ya Rabbi! Bozguncu insanlara karşı bana yardım et.
(Ankebut Suresi, 30. Ayet)

Hz. İBRAHİM (AS)

--Rabbimiz! Beni, annemi, babamı ve bütün Mü’minleri kıyamet günü affeyle.
(İbrahim Suresi, 41. Ayet)

--Ya Rabbi! Bana hikmet ver ve beni Salih kullar arasına dahil et. Ey Yüce rabbimiz yalnız Sana güvenip dayandık, Sana yöneldik ve sonunda da Sen’in huzuruna varacağız.
( Şuara Suresi, 83. Ayet)

--Rabbimiz! Yaptığımız işi kabul buyur. En iyi şekilde duyan ve bilen ancak Sen’sin.
(Bakara Suresi, 127. Ayet)

Hz. İSMAİL (AS)

--Rabbimiz! Yaptığımız işi kabul buyur. En iyi şekilde duyan ve bilen ancak Sen’sin.
(Bakara Suresi, 127. Ayet)

Hz. YAKUP (AS)

--Sıkıntımı, keder ve hüznümü, sadece ALLAH’a arz ediyorum.
(Yusuf Suresi, 86. Ayet)

Hz. YUSUF (AS)

--Ey yerleri ve gökleri Yaratan! Dünyada ve ahirette yardımcım Sen’sin. Müslüman olarak canımı al ve bani Salih insanlar arasına kat.
(Yusuf Suresi, 101. Ayet)

Hz. MUSA (AS)

--Yarabbi! Ben ve kardeşimi affet. Rahmetine dizi de dahil et. Çünkü merhamet edenlerin en merhametlisi Sen’sin.
(A’raf Suresi, 151. Ayet)

--Sen bizim efendimizsin affet bizi, merhamet et. Sen bağışlaların en hayırlısısın.
(A’raf Suresi, 155)

--Bize bu dünyada da âhirette de iyilik nasip et. Biz Sana yöneldik. Sen’in yolunu tuttuk.
(A’raf , 156)

--Ya Rabbi! Göğsümü genişlet, işimi kolaylaştır. Dilimin bağını çöz.
(Taha Suresi, 25-27)

--Ya Rabbi! Ben kendime yazık ettim. Affet beni.
(Kasas Suresi, 16. Ayet)

Hz. SÜLEYMAN (AS)

--Ya Rabbi! Beni nefisime öyle hâkim kıl ki gerek bana gerek anne-babama verdiğin nimetlere şükredeyim. Seni razı edecek güzel ve makbul işler yapabileyim. Bir de merhamet edip beni Salih kullarının arasına dahil et.
(Neml Suresi, 19. Ayet)

“ Rabbim beni bağışla ve benden sonra hiç kimseye nasip olmayan bir mülkü bana armağan et. Şüphesiz Sen karşılıksız armağan edensin...” ( Şeklinde dua etmiş, duasına karşılık ALLAH ona çok büyük bir iktidar ve zenginlik vermiştir.

HZ. EYYUB (AS) HAKKINDA

(Bir sıkıntı dolayısıyla Hz. Eyyub (AS) ALLAH’a dua etmiş ve ALLAH’tan şifa istemiştir. Duasına karşılık ALLAH ona çok büyük bir iktidar ve zenginlik vermiştir.)

--“ Şüphesiz bu dert (ve hastalık) beni sarıverdi. Sen merhametlilerin en merhametli olanısın.”
(Enbiya , 83)

Bilindiği gibi Hz. Eyyub (AS) sabır ve metaneti ile dillere destan olmuştu. Bir rivayete göre o meşhur hastalığını on sekiz sene çekmişti. Hiçbir zaman isyan etmeyen Hz. Eyyub (AS) hanımı bir gün şöyle sormuş :

“Bu hastalığın bitmesi, çektiğin dertlerin gitmesi için Cenab-ı Hakk’a dua etsen olmaz mı?
Bu söz üzerine Hz. Eyyub (AS) karısına :

“ Benim bolluk ve refah içinde yaşadığım müddet 80 yıldır. Çekmiş olduğum darlık ve sıkıntılı zaman ise daha bu süreye ulaşmamıştır. Bu durumda ben ALLAH’tan utanırım. O’na (cc) bu halin üzerimden gitmesi için nasıl dua ederim ki?..”demiştir.

Hz. ZEKERİYA (AS)

(ALLAH’tan hayırlı bir soy istemiştir ve karısı kısır olmasına rağmen ALLAH onun duasına karşılık vermiştir.)

--“Hani o (Hz. Zekeriya), Rabbine gizlice seslediği zaman; demişti ki; “Rabbim, şüphesiz benim kemiklerim gevşedi ve baş, yaşlılık aleviyle tutuştu; ben Sana dua etmekle mutsuz olmadım. Doğrusu ben, arkamdan gelecek yakınlarım adına korkuya kapıldım, benim karım da bir kısır (kadın) dır. Artık bana Kendi katından bir yardımcı armağan et. Bana mirasçı olsun. Yakup oğullarına da mirasçı olsun.
Rabbim, onu (Kendisi’nden) razı olunan (lardan) kıl”
(Meryem, 3-6)

(ALLAH, Hz. Zekeriya’nın duasını kabul etmiş ve onu Hz. Yahya (AS) ile müjdelemiştir.)

~Leyfunnur~

Kayıtlı Kullanıcı
“ Rabbinize yalvara yalvara ve için için dua edin... O’na korkarak ve umut taşıyarak dua edin.” (A’raf, 55-56)

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm ablacım Allah celle celalühü razı olsun paylaşımın için

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
--Ya Rabbi! Beni nefisime öyle hâkim kıl ki gerek bana gerek anne-babama verdiğin nimetlere şükredeyim. Seni razı edecek güzel ve makbul işler yapabileyim. Bir de merhamet edip beni Salih kullarının arasına dahil et.
(Neml Suresi, 19. Ayet)

allah razı olsun selamlar

melek4545

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım olmuş

Emeğinize sağlık

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt