Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"Kuran'da başörtüsü yok!!!" İDDİA!!! (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
"Kuran'da başörtüsü yok!!!" Araştırmacı İsmet Bozdağ'dan ilginç iddia!!!

Eski Başbakan Bülent Ecevit'in isteğiyle araştırma yapan yazar İsmet Bozdağ, 'Kuran'a göre, kadınların gizlemesi gereken yerleri saç ve gerdanları değil, göğüsleridir' dedi
20070714072740.jpg

Yazdığı tarih kitapları ve araştırmalarıyla tanınan İsmet Bozdağ, 8 yıl önce dönemin başbakanı Bülent Ecevit'in kendisinden "Başörtüsünün Kuran'da yeri olup olmadığı"na ilişkin bir çalışma yapmasını istediğini belirtti.

Özdağ, "Araştırmayı yaptım ve Sayın Ecevit'e sundum. Çalışmayı inceledi ve sonra, 'Tıpkı benim düşündüğüm gibi. Ancak ben bunu açıklayamam. Bence bunu siz yayın yoluyla açıklamalısınız' demişti" dedi.

Toplam 67 kitap yayımlayan 91 yaşındaki Bozdağ, başörtüsüyle ilgili bu çalışmasını yayımlamaya fırsat bulamadığını, ancak bunu kamuoyuna açıklamayı bir borç bildiğini belirterek, İslam dininin başörtüsünü emretmediğini, Nur Suresi'nin 31. ayetinde yer alan örtünme konusunun başla değil, göğüslerin örtülmesiyle ilgili olduğunu ileri sürdü.

Kadının 'ziynet yerleri'

Bozdağ, "Kuran, 'Dışarı çıkarken başınıza örtü alın" diyor, ama bunu emretmiyor; 'iyi olur' anlamında tavsiye ediyor. Ancak süslerinizi gizleyin dediği yer Diyanet'in dediği gibi 'gerdan' değil, 'göğüsler'dir. Bunu bir tek Yaşar Nuri Öztürk mealinde dile getirdi" diye konuştu.

Bozdağ, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
"Nur suresinin 31. ayetinde ayrıntıları ile açıklanan örtünme koşullarından anlıyoruz ki, 'örtünme' herkese karşı değildir. Ev içi ilişkilerde örtünme; kadının karşısındaki insanda şehvet duygusunu uyandırmayacak biçimde giyinmesidir. Şehvet duygusunu kamçılayan 'ziynet yerleri'dir. Nur suresinin 31'inci ayetine göre, kadının ziynet yeri, yakadan sonra başlayan yer ya da başka bir yorumla, göğüs çaprazından sonrası.
Nur suresinin 31. ayetinde, 'Gizledikleri süslerinin bilinmemesi için, ayaklarını yere vurmasınlar' deniyor.
Kim ayaklarını yere vurmayacak? Kadınlar. Niye vurmayacaklar? Gizledikleri süslerinin bilinmemesi için. Ayaklarını yere vurdukları zaman, hangi süsleri belli olur? Göğüsleri.
Çünkü ayaklar yere vurulunca, titreyerek varlıklarını belli eden tek kadın uzvu göğüslerdir. Ve bu kadın uzvunu Kuran, aynı ayette, 'gizledikleri süslerinin bilinmemesi için' diye niteliyor."

ÇOK ÜZÜLDÜM :A

huzunlu_gurbet

Kayıtlı Kullanıcı
Allah,im sabir ver bana yarabb bu kimse okadar arasitrma yapip ta kur-an'da turban yok diyosa yuh yani ne diyeyim ben baska !!!! bence kendisi nasil girmek istiyosa oyle arastirip konuyu kendi istedigi gibi tasimis sayfalara .yazik çok yazik yaa gozleri var gormuyor, kulaklari var duymuyor onmarein kalbleri muhurlu Rabbim kalblerindeki o muhurleri açsin insAllah selam ve dua ile...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
bu kadar arştırma yapmış ama cahil hala...çok yazık...selamün aleyküm

Aleykümselam

Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. BAŞÖRTÜLERİNİ, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz."(nur 31)

işte ağzı olan konuşuyor işlerine geldiği gibi selametle:gulegule

pakizebölükbas

Kayıtlı Kullanıcı
Vay be hasbama bak sen bukadar büyük vebali sirtina nasil alabilmis acaba.buda okumus zir cahilleren .kardes eline saglik insallah yeni kapanmak isteyen bacilarimiz bunlara inat ellerini cabuk tutar.Rabbim kalplerden geceni en iyi bilendir.

zeynepates

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaslar bence kızgınlığınızı bu sekilde sergiilemeniz hata...yazar bi düşüncesini size aktarmıs sizin yapmanız gereken bu cümlelerle yargılamak değil kesin ve net bi şekilde kendi düşüncenizi doğruyu kanıtlarla bu (hadis ve ayetlerle)ortaya koymak olmalı...

berat05

Yönetici
Selamün Aleyküm

Ben 2 Ay Boyunca çok Araştirdim..okudum...değer Verdiğim Kişilerin Fikrini Aldim(sonuçta Kuranda Bildiklerini Söylemekle Yükümlü Olan Kişiler Bunlar)

Buraya üye Oldum.burdaki Kardeşler De Fikirlerini Dualarini Ilettiler.
Kurandan Ayetleri örnek Gösterdiler...ve Bende O Kuran Daki Ayet Açiklamalarini Okudum....

Eğer örtü Gereksiz Se ??? Neden Namaz Kilarken,hacca Giderken Kapaniyoruz...allah Böyle Bir şey Mi Emretmiş....yüce Rabbim Sadece Siz Namaz Kilarken Heryerinizi örtün Sonra Açarsiniz Mi Demiş...

Haşa...affet Allah'ım..düşüncelerimden...

Ben Arapça Bilmiyorum..ama Yaşadiklarimdan..öğrendikleirmden...ve Ruhuma Işlemiş Bu Islamiyetten Anladiğim...başimizin örtülmesinin Emredildiği...
Hem Peygamber Efendimiz(s.a.v.) I Takip Etmiyor Muyuz? Onu örnek Almiyormuyuz? Bunu Nasil Açiklayacaklar Peki Bu Alimler....

Yarabbi Kötü Düşündüğüm Için Beni Affet...

Bu şekilde Sadece Insanlarin...arapça Bilmeyen..kuran Okuyamayan Kardeşlerimin Kafalari Kariştiriyorlar....

selenny

Kayıtlı Kullanıcı
s.a ALLAH herkesin kalbine göre versin aminnn....

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Kardeşlerim Bizim Için Delil Kuran-i Kerimdir. Biz Kitabimizda Yazilana Inanir Ve Uygulamaya çalişiriz. Bu Insanlar Kuran- I Kerim'i Okuyor Ama Kendi Anlamak Istediği Gibi Okuduğu Için Böyle Anlamiş Olmasini Doğal Karşiliyorum. Herkesin Susupta Sadece Bu Dünyada Yaptiklarimizin Konuşacaği O Mahşer Gününde Elbet Hakettiklerini Alacaklardir. Sabirla Tevekkel Edelim. Rabbimize Emanet Olun .

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Selamünaleyküm
"Ey Peygamber, hanımlarına, kızlarına ve mü'minlerin hanımlarına söyle! Baş ve boyunlarını örtmek için cilbablarını (dış örtü) üzerlerine alsınlar"(1).

Cilbab'ın mâhiyeti hakkında birkaç görüş vardır:

l- Cilbab. bütün vücudu örten uzun gömlek veya entaridir.
2-Entari üzerine giyilen geniş elbisedir.
3- Başı. boynu ve çevresini örten atkıdır.
4- Üst tarafı göbeğe kadar örten ve ridâ denilen örtüdür.
— Bir âyette, aynı şekil ve üslûb içinde arka arkaya sıralanmış emir ve talimatın aynı hükümde olması şart değildir. Bakara sûresinin 177. âyetinde olduğu gibi iman, ibadet, infak arka arkaya sıralanınca, ibadet ve infakın da iman derecesinde önemli ve gerekli olduğu mânâsı çıkarılmaz. Ancak bu hususların bizim konumuzla alâkası yoktur. Örtünme ile ilgili âyetlerde namus ve iffetin korunması ile belli yerlerin örtülmesi arka arkaya zikredilmiştir.

Bizim tesbitlerimize göre Sahâbe müfessirlerinden günümüze kadar her asırda yapılan ve kısmen yazılan tefsirlerde "hür, Müslüman kadınların, el, yüz ve ayakları hariç, bütün vücutlarının avret olduğu, örtülmesi gerektiği" konusunda sözbirliği ve görüş beraberliği vardır. Nûr ve Ahzâb sûrelerinde yer alan âyetleri ile bunları açıklayan hadîslerin, "yüz, el ve ayaklar" dışında kalan yerlerin örtülmesi gerektiğini kesin ve bağlayıcı olarak ifade ettiğinde birleşilmiştir. Hiçbir fakîh "Başın veya örtülmesi gereken diğer yerlerin, dünya hayatında faydası bulunduğu için ve âdete dayalı olarak örtülmesi tavsiye edilmiştir, fayda ve âdet değişirse örtülmeyebilir." şeklinde bir görüş ileri sürmemiş, müçtehitler bu konudaki talîmatın devamlı ve bağlayıcı olduğunda birleşmişlerdir. (Örnek olarak bak.: Taberî, Câmi'u'l-beyân, c. XVIII, s. 82 vd; Cessâs, Ahkâmu'l-Kur'ân, c. III, s. 314 vd.) Kadının saçı ve başı dahil olmak üzere örtünmesinin gerekli ve bu konudaki emir ve talîmatın bağlayıcı olduğunu müfessir ve fıkıhçılar nereden çıkarmışlardır? Bir kere "Emir vücûb içindir, bağlayıcıdır; aksine bir işaret bulunmadıkça böyle yorumlanır." diyen usulcülere göre ortada bir problem yoktur; Allah ve Rasûlü kadın ve erkeğin belli yerlerinin örtülmesini emretmiş ve istemişlerdir; baş ve saç da örtülmesi gereken yerler içindedir, bu emirler de bağlayıcı olduğuna göre örtünmek (başörtüsü, türban... kullanmak) gereklidir, farzdır, dinin vazgeçilmez bir isteğidir. İmam Gazzâlî gibi "Emrin bağlayıcı olup olmadığı belli değildir, bunun için ayrıca bir delil, karîne ve işarete ihtiyaç vardır, meselâ oruç emri bağlayıcıdır; çünkü seferde ve hastalık yüzünden tutamayanların nasıl tutacakları anlatılmış, böylece bağlayıcı olduğuna işaret edilmiştir..." diyenlere göre de bu konuda bir kapalılık ve problem yoktur. Çünkü, Allah Teâlâ örtünme ile ilgili âyetlerde şöyle bir seyir takip etmiş ve arka arkaya açıklamalar getirmiştir:

a) Erkeklerin gözlerini haramdan korumalarını, iffetlerine sahip olmalarını istemiş, ancak bu davranışın onları ruhen temiz kılacağını bildirmiştir.

b) Kadınların da gözlerini haramdan (cinsî arzuyu uyandıracak yerlere bakmaktan) sakınmalarını, iffetlerini korumalarını emretmiş, hemen bunun arkasından zarûrî olarak açıkta kalanlar (eller, ayaklar ve yüz) müstesnâ bütün vücudu kapatmalarını, güzel ve çekici yerlerini (zînet) nâmahreme açıp göstermemelerini istemiştir.

c) Başörtülerini boyun ve göğüslerini örtecek şekilde bağlamalarını emretmiştir.

d) Örtülecek ve açıkta bırakılacak yerleri sınırladığı gibi vücudunu kimlere karşı örteceğini ve kimlere karşı açabileceğini ayrıntılı olarak açıklamıştır.

e) Son âyetin sonunu "Ey mü'minler! Hep birden Allah'a tövbe ediniz ki, kurtuluşa eresiniz!" şeklinde getirmiştir; bu ifade, gerek daha önceki davranışlar ve gerekse bu âyet geldikten sonra ona uymayan hareketlerin günah olduğuna, bunlardan kurtulmak için Allah'a tövbe edilmesi gerektiğine işaret etmektedir. (Nûr: 24/29-31)

f) Bu âyetler nâzil olunca Müslüman kadınlar, bulundukları yerden ayrılmadan, etekliklerinin uygun yerlerini yırtarak başörtülerini bununla bağlamışlar ve bundan sonra hiç aksatmadan bu emri yerine getirmişler, Hz. Peygamber (s.a.) de bu âyetin uygulanmasını titizlikle takip etmiştir. Bütün bu karîne, delil ve işaretler, konumuz olan örtünme emrinin bağlayıcı olduğunu kesin olarak ortaya koymaktadır. Bu emir âdete de bağlı değildir; çünkü o zaman cârî olan âdeti olduğu gibi bırakmak için değil, değiştirmek ve ıslâh etmek için gelmiştir, başörtülerini omuzlarından arkaya atarak boyun ve göğüslerini açıkta bırakan cahiliye kadınlarına yeni bir örtünme şekli öğretmiş, İslâmî örtüyü tarif etmiştir.

NOT.. SORULARLA İSLAMİYET bölümünden alınmıştır

ahirete_yolculuk

Kayıtlı Kullanıcı
arkasindan konusm ak giib olmasin ama ismet bozdag bu kadr arastima yapmasina rahmen cikardigi sonuc bu ise yazik onun bunca geecen yilina dememeki hala cahil hala bir sey ögrenememis ismet bozdag

neval

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeşlerim,hiç mi korkmazlar yalan söylemekten ve yanlış bilgi vermekten Rabbim bunların eline bırakmasın bizleri ve zürriyetimizi.Yüce Rabbim bu tür insanlara fırsat vermesin diye dua edelim saygı değer kardeşlerim.Allah(c.c.) a emanet olun...

Drujba22

Kayıtlı Kullanıcı
S.A

Allah o kuluna acısın,hepimiz bu kardeşimiz için dua edelim.

"Dine hurafe katan bizden değildir" demiştir büyüklerimiz...

O Yüce Mevla ya şükürler olsun ki , bizi bilgilendirecek,doğru yolu gösterecek islam alimleri , büyüklerimizi göndermiştir.

Allah cümlemizi ehl-i sünnet saflarından ayırmasın!..

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
S.A

Allah o kuluna acısın,hepimiz bu kardeşimiz için dua edelim.

"Dine hurafe katan bizden değildir" demiştir büyüklerimiz...

O Yüce Mevla ya şükürler olsun ki , bizi bilgilendirecek,doğru yolu gösterecek islam alimleri , büyüklerimizi göndermiştir.

Allah cümlemizi ehl-i sünnet saflarından ayırmasın!..

AMİN AMİN AMİN

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt