Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kuran olkumayı öğrenmek (1 Kullanıcı)

hulyam-melek

Kayıtlı Kullanıcı
esselamu aleyküm arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım sitenizi nasıl kullanacağımı çözmeye uğraşıyorumayrıca ben kuran okumayı öğrenmek istiyorumyardımcı olursanız çok sevinirimyaşı 37 ama dini konularda çok cahil görüyorum kendimisiz ilmi fazla olan arkadaşlar lütfen beni yalnız bırakmayın yol gösterin şimdiden hepinizden allah razı olsun

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı
RE: kuran olkumayı öğrenmek

SELAMÜNALEYKÜM KARDEŞİM ARAMIZA HOŞ GELDİN AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTADIR DİYE BOŞUNA SÖYLEMEMEİŞLER BENDE SİZİN BİBİ DİNİMİN İNCELİKLERİNİ SONRADAN ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORUM BU SİTEDEN İSTEDİĞİN HER BİLGİYİ ÖĞRENEBİLİRSİN SORULARINI soru sor bölümüne(baş sayfada) yönlendirebilirsin DİĞER KONULARDAKİ SORUNLARINI ELİMDEN GELDİGİNCE HANGİ FORMLARDAN YARARLANACAĞINI SANA BU FORMDA YAZARIM ALLAH'A EMANET OLUNB)

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

ve aleyküm selam vr; vb;
hoşgeldiniz öncelikle ablacım hayırlı olsun İnşAAllah...
derya ablamızın da dediği gibi akıl yaşta değil baştadır...kuran öğrenme isteğiniz beni ziyadesiyle mutlu etti...bu konuda fazla bilgim olmamakla birlikte size yardımcı olmak isterim...öncelikle elinize elif-ba alarak başlayabilirsiniz kuran öğrenmeye...lakin bu yeterli olmaz bir bilinden yardım almanızı tavsiye ederim...

ben de izmir konak'ta ikamet ediyorum ablacım isterseniz size yardımcı olabilirim ister kardeşiniz kabul edin beni ister oğlunuz...
ve sitede de izmirden olan bayan kardeşlerimiz de var onlarda size yardımcı olacaklardır İnşAAllah...
selametle kalın...

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. kardeşim sabırlı olursan niyetinde ciddiysen buradaki bütün arkadaşlar sana yardımcı olurlar yalnız bu sitede karşılıklı sohbet ve adres vermek yasak sen sabırlı ol inşallah kardeşlerimle yaziştıkça seni daha iyi tanıdıkça sana inş yardımcı oluruz yeterki sen kuran öğrenmek iste rabbim senin önüne öyle güzel fırsatlar çıkartırki sende şaşarsın selametle inşAllah Allah'a emanet ol.B)

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

Rasûlüllah Sallallâhü Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur.

''Ameller niyetlere göredir. Herkese ancak, niyet ettiği şey vardır. Her kimin hicreti Allah'a ve Rasûlü'ne müteveccih ise hicreti Allah'a ve Rasûlü'ne olmuştur. Kim de nâil olacağı bir dünya veya nikâh edeceği bir kadından dolayı hicret etmiş ise hicreti (Allah'ın ve Rasûlü'nün rızası için değil), hicretine sebeb olan şeye olmuştur.''

(Buhâri, Kitâbü'l-İmân: 50)

a.s.
ya neden insanların niyetine göre muamele edilmez...nedense aklımdan geçti şimdi çıkar biri muhalefet olur diye...ben adresimi açık mı yazdım...isterseniz daha açıkta yazarım...sende de istanbul yazıyo dikkat et bende o da yazmıyor...ben öğretirim demedim yardımcı olurum dedim...bazı bayan kardeşlerimiz var dedim her gün ders görebilecek dershaneler tavsiye edebilirlerdi...selametle kalın...cevap yazmayın cevap hakkı doğmasın...

hülyam melek ablam Allah c.c. yar ve yardımcınız olsun pc ortamında öğrenirsiniz ama ne kadar sürer ve ne kadar sağlam olur bilmiyorum...çünkü kuran da bazı kelimeler vardır ki yanlış okunursa mana bozulur...üstüne basarak söylüyorum birinden yardım alın...s.a...

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

ferit yazdı:
Rasûlüllah Sallallâhü Aleyhi Vesellem şöyle buyurmuştur.

''Ameller niyetlere göredir. Herkese ancak, niyet ettiği şey vardır. Her kimin hicreti Allah'a ve Rasûlü'ne müteveccih ise hicreti Allah'a ve Rasûlü'ne olmuştur. Kim de nâil olacağı bir dünya veya nikâh edeceği bir kadından dolayı hicret etmiş ise hicreti (Allah'ın ve Rasûlü'nün rızası için değil), hicretine sebeb olan şeye olmuştur.''

(Buhâri, Kitâbü'l-İmân: 50)

a.s.
ya neden insanların niyetine göre muamele edilmez...nedense aklımdan geçti şimdi çıkar biri muhalefet olur diye...ben adresimi açık mı yazdım...isterseniz daha açıkta yazarım...sende de istanbul yazıyo dikkat et bende o da yazmıyor...ben öğretirim demedim yardımcı olurum dedim...bazı bayan kardeşlerimiz var dedim her gün ders görebilecek dershaneler tavsiye edebilirlerdi...selametle kalın...cevap yazmayın cevap hakkı doğmasın...

hülyam melek ablam Allah c.c. yar ve yardımcınız olsun pc ortamında öğrenirsiniz ama ne kadar sürer ve ne kadar sağlam olur bilmiyorum...çünkü kuran da bazı kelimeler vardır ki yanlış okunursa mana bozulur...üstüne basarak söylüyorum birinden yardım alın...s.a...
SELAMÜNALEYKÜM FERİT KARDEŞİM SEN BENİM YAZDIKLARIMI YANLIŞ ANLADIN İNANKİ YAZARKEN BENDE SİZİN GİBİ DÜŞÜNDÜM ACABA YANLIŞ ANLAŞILIRIMMI DİYE HATTA YAZDIKLARIMIN BİR KISMINIDA BU YÜZDEN SİLDİM BENİM NİYETİM SİZE MUHALEFET OLMAK DEĞİL AKSİNE SİZİN YAZDIKLARINIZA İSTİNADEN HÜLYAMMELEK KARDEŞİM SİZE BİLMEDEN ADRES YAZAR BANLANIR DİYE BU UYARIYI YAPTIM ÇÜNKÜ BENDE O KARDEŞİM GİBİ BANA KURANI KERİMİ ÖĞRETECEK KARDEŞİMİ PC ORTAMINDA BULDUM SABIRLI OLURSA KENDİSİNE BELKİ YARDIMCI OLABİLİRİM BU YÜZDENDE BANLANMASINI İSTEMEDİM CEVAP YAZMA DEMİŞSİN FAKAT NİYETİMİ YANLIŞ ANLAYIP BELKİ GÜNAHIMI ALMIŞSINDIR BU DÜNYADAYKEN HELALAŞALIM ÖBÜR TARAFA İŞİMİZİ BIRAKMAYALIM BİLİYORSUNUZKİ ORADA HESAP ÇOK ÇETİN BEN HAKKIMI HELAL EDİYORUM SİZDE HAKKINIZI HELAL EDİN ALLAH'A EMANET OLUNB)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt