Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kuran insan için konuştu-güzel düşünüp güzel davranmak 10. BÖLÜM (1 Kullanıcı)

ozdenozgur

Kayıtlı Kullanıcı
18-GÜZELLİK SERGİLEMEK,GÜZEL DÜŞÜNÜP GÜZEL DAVRANMAK,ERMİŞ OLMAKTAN DAHA BÜYÜK BİR MERTEBE.

İman ettik,kimse hakkında kötülük düşünmüyoruz iyilikler yapıyoruz,kavgadan değil barıştan yanayız .Ayrıca barış için kavgalar veriyoruz,horlanıyor çileler çekiyoruz.hayırlar yapıyoruz.Fakirlere yetimlere çaresizlere yardım ediyoruz.Yolda kalmış olanlara koşuyoruz.İyi bir yolda koşarak ilerliyor ve yolumuzun kirlenmemesi için elimizden geleni yapıyoruz.Yani imanımızın gereğini yerine getirmek için temiz bir yürekle bilgi sahibi olmak için de çaba harcayarak okuyor yazıyoruz.İbadetleri ayetlerin anlamını da bilerek yerine getiriyoruz.Bidatlardan kaçınıyoruz.Kur’an’ı rehber edinmişiz.Mealden her gün ayetler okuyor derin derin düşünüyoruz.
Daha da ileri giderek takva sahibi oluyoruz.Artık çok büyük bir sorumluluk altındayız .Her sözümüzü her hareketimizi ölçüp tartmak zorundayız.Hata payımız yok denecek kadar az olmalı,Bedenimizi ve ruhumuzu ayrık otlarından (Gurur , kibir,büyük görme,küçük görme,hırs kin nefret,şan şöhret,haset fesat,acelecilik,küfür,cehalet,öfke,oburluk,para mal altın gümüş tutkusu,ben davası gütmek,egomuzu yenememek,şeytanın farkına varamamak,Allahı unutmak,Kur’an peygamberini bilmemek yerine melek peygamber yaratmak,insanları zorlamak,güleryüz yerine asık suratlı olmak,onu bunu azarlamak,uykuyu terk edememek,ölümü unutmak,dönüşün Allah’a olacağını unutmak,İbadetleri huşu içinde değil de alışkanlık olarak yapmak,camide namazdan sonra birbirini tebrik ederek namazı heder etmek.)temizlemeliyiz.Ben bunlardan birkaçını paranteze aldım.Hepsini yazmaya kalksak kitaplara sığdıramayız.
Tamam bunları da yaptık.İmanda kamil olduk.İnsanlar bize saygı duyuyor.Herkes sizden sitayişle saygıyla söz ediyor.İşte insan böyle iman sahibi olmalı diye söyleniyorlar.İşte bundan sonrası çok zor.Artık şeytanın en nefret ettiği insanlar arasındasınız.Şeytanda tuzak çok.Karşınıza binbir engel çıkaracaktır.İmanınızdan kuşkulanmaya bile başlayabilirsiniz.Yolunuzdan geri dönmek isteyebilirsiniz.Birden öyle olaylar yaşarsınız ki her şeyden vazgeçip bir mağaraya sığınmak isteyebilirsiniz.İhanetler eziyetler işkenceler hem fiziksel hem ruhsal olarak sizi yıpratabilir.Ama siz hala güzel düşünüp güzel davranmaya devam edebiliyorsanız ,yüceler yücesi Allah bakın ne diyor: sonra takvaya sarılıp
imanda kemale erdikleri, sonra bir mertebe daha korunup güzellikler sergiledikleri takdirde, daha önce tatmıs olduklarından ötürü
hiçbir günah yoktur. Allah, güzel düsünüp güzel davrananları sever.
Bütün dikkatinizi veriniz şimdi.Güzel düşünüp güzel davranmak,İman edip takva sahibi olmaktan , giderek imanı kamil olmaktan daha değerli Allah’ın sözünde.Her şey dönüp dolaşıp güzel düşünüp güzel davranmaya bağlanıyor.Maide suresi 93. ayette bu bağlantıyı çok net görebiliyoruz.

Maide 93. İman edip hayra ve barısa yönelik isler yapanlara; bundan böyle korunup iman ederek iyi isler yaptıkları, sonra takvaya sarılıp imanda kemale erdikleri, sonra bir mertebe daha korunup güzellikler sergiledikleri takdirde, daha önce tatmıs olduklarından ötürü hiçbir günah yoktur. Allah, güzel düsünüp güzel davrananları sever. 19-YOLLARA ULAŞMAK AMA NASIL

Allah’a ulaşmanın yolları çeşit çeşittir.Her insan bu yollardan yeteneğine ,inanç gücüne göre ,birkaçını azını ya da çoğunu dener.Bazısı hızla yolları aşar Bazısı dikenli yollarla karşılaşır ,yan yollara saparak ana yolu bulmaya çalışır.Ama bunlardan en güzelleri yollarına çıkan engelleri olağanüstü çaba harcayarak ortadan kaldırarak ,yılmadan usanmadan yollarına devam edenlerdir.Bu insanları toplumda ya da çevremizde zaten fark eder onları hayranlıkla izleriz.
Bu insanların ortak özelliklerine baktığımızda çok çalışan ,çok çabalayan,ama asla şikayet etmeyen,ayrıca tok gözlü hayırsever insanlar olduklarını görürüz.En belirgin özellikleri ise hem bedenen hem akıl olarak hem de ruh olarak birlikte bir çaba içinde olmalarıdır.
Bu dünya için çabalar olarak anlattıklarımız ,Allah için de güzel şeylerdir.Bir koşulla ki Karun olmaya karar vermeyelim.Yani bu çabaların Allah için yapıldığını O’nun yolunda çaba harcandığını düşünürsek,yani her anımız Allah’la iletişim için olursa,ne güzel bir yola girmiş oluruz.Burada bir tehlikeye dikkat çekelim.Allah yolunda olmak ,Allah’la bir çeşit manevi iletişim içinde bulunmak,yaşarken dünyayı terk etmek,insanları unutup inzivaya çekilmek değildir.Allah’a giden yolda devamlı insanlar yoksa o yol tam doğru yol olmayabilir.Yani Allah’a insan ile olan ilişkilerimizden geçerek varacağız.Aksi takdirde nasıl karne alacağız öğretmenden.Hani ufak çocukların davranış notları var ya.Allah söz konusu olduğunda ,büyükler için davranış notları büyük önem taşımaktadır.
Oturduğu yerden birden ermiş olanlara derviş olanlara rastlarsınız.Dikkat ediniz onlar için takke,sarık,şalvar,tesbih,tekke,medrese,kişileri kutsallaştırma,el etek öpme,kendini çok mütevazi göstermeye çalışma ama aslında ben ayrı bir varlığım kutsallarla doluyum sizden farklıyım demek istemektedir.Zaten insanların arasında olmaktan çok,kutsallaştırdığı sarıklı cüppeli dedeler yanında olmak ister,Onların her dediklerini hiç sorgulamadan dinler ,kabul eder.Soru sormak ne haddine.Bir de sarığını caminin içinde göstere göstere sarar.Demek ister ki bakın marifet bu sarıktadır,hani sizin sarığınız bakayım.Sizin tarikatınız bile yok.Tarikatı olmayanın dini de olmaz.Yani sizler şu anda dinsiz birer kulsunuz ,rehberiniz bile yok,oysa bizim efendi size neler anlatır bizim tarikata girseniz.
Ben bunlara cami içinde şahit oldum.Bir tanesi de yine camide önünden geçen şeyhinin eteklerini öpüyordu.Tam da yanımda oturuyordu.Seneler evvel bir milletvekili olan M.K P nin elini öpmek için köylü sıraya dizilmişti Ankara’nın bir köyünde stajımı yaparken.Köylü ayrıca para altın toplayıp hazrete vermişti.Sorduğumuzda bu paralarla Kur’an basıyor dediler.Vah benim Allah’la aldatılan köylüm vah demiştim o zamanlar.Şimdi Allah’la aldatma açıktan gazeteler ve şirketler tarafından yapılıyor.Müşteriler de köylerde değil şehirlerin varoşlarında…
İşte bu tür insanlar da irşat ediyoruz ,mürşidiz diyerek insanların içinden ama menfur bir yoldan yüryor ama arkalarından aklını kullanmayıp bu yola baş koyan nice Allah ile aldatılmış zavallılar bırakıyorlar.Ne yazık ki uyanmaları asırlarca sürecek.Hele bir de çocuklarını bu fesat yuvalarına yollayan anne babalar var.Daha sonra bu çocukların kendilerine bile ne eziyetler ettiklerini görerek pişman oluyorlar ama iş işten geçiyor.Onları kurtarma işine soyunan çocuklarından maddi manevi eziyetler görüyorlar.Kurban kesmeyi kutsal sayan bir mürit,annesi babası yoksul olduğu için kurban kesemeyince kendisini asmıştı.Bıraktığı notta MADEM KURBAN KESEMİYORSUNUZ BEN KENDİMİ KURBAN EDİYORUM yazıyordu.Dikkat ediniz farz bile olmayan hele hele yoksula hiç sorumluluk yüklemeyen kurban yüzünden Allah’ın verdiği cana kıyan bu çocuk ,cana kıymayı yasaklayan Allah’tan habersizdi.Tarikat kurban derilerini kendilerine toplamak amacı ile ona kurban kesmeyi yoksula bile farz diye öğretmişti.Bugün yoksulların neredeyse hepsi kurban keser duruma gelmiştir.Hatemi öğretmenlerin kurbanda katliam yapılıyor sözlerine yürekten katılıyorum.İşte bu kurban olayı da Allah’la aldatmanın en somut örneklerinden biridir.Kurban bayramlarında bakın,ne kadar çok yoksul kurban kesiyor.
İşte Allah’a varan yollardan yürürken böyle aldatmalarla da karşılaşılacaktır .Kim ki aklını işletir de bu zalimlere uymazsa ,Allah ona yolların en güzelini bulmada yardımcı olacaktır.Kim ki aklını işletmez de bu zalimlere uyarsa Yunus suresi 100. ayette denildiği gibi: (yunus 100. Allah'ın izni olmadıkça hiçbir benlik iman edemez. Allah, pisligi, aklını kullanmayanlar üzerine bırakır.) olacaktır.O zaman yine döndük dolaştık aynı yere geldik.Allah kendi yolunda çaba harcayanlara yardım edecektir ama bir şartı vardır –GÜZEL DÜŞÜNECEK GÜZEL DAVRANACAKSIN-İşte ispatı ,Ankebut suresi 69. ayet

Ankebut 69, Bizim ugrumuzda didinenleri biz, yollarımıza elbette ulastıracagız. Allah, güzel düsünüp güzel davrananlarla mutlaka beraberdir.

DEVAMI VAR
İSMAİL UYSAL ÖZDEN ÖZGÜR
ANTOLOJİ.COM ŞAİRİ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt