Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kur'an-ı Kerim'den Cennet İsimleri (1 Kullanıcı)

vaktileyl

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Tem 2008
Mesajlar
2,887
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
42
Web Sitesi
www.vaktileyl.com
Kur’ân’da geçen sekiz Cennet ismi şöyle zikredilmektedir:
Firdevs Cenneti: “Şüphesiz ki îman edip sâlih ameller işleyenlere gelince, onlar için bir ağırlama yeri olarak Firdevs Cennetleri vardır.” (1)


Adn Cenneti: “Allah, mü’min erkeklere ve mü’min kadınlara, altlarından ırmaklar akan, içinde ebedî olarak kalıcı oldukları Cennetler ve Adn Cennetleri’nde güzel meskenler va‘d etti.” (2)

Me’va Cenneti: “And olsun ki, onu (Cebrâil’i aslî sûretinde) diğer bir inişte de (Mi‘râc gecesi), Sidretü’l-Müntehâ’nın yanında (iken) gördü. Ki Cennetü’l-Me’vâ onun yanındadır.”(3)

Naîm Cenneti: “Beni naîm cennetinin varislerinden kıl!”(4)

Huld Cenneti: De ki: “(Başınıza gelmesi muhakkak olan) bu (netîce) mi hayırlıdır, yoksa takvâ sahiplerine va‘d edilen (ni‘metleri aslâ kesilmeyecek olan) Huld Cenneti mi? (Orası) onlar için bir mükâfât ve bir varış yeridir.” (5)

Karar Cenneti: “Ey kavmim! Bu dünya hayâtı ancak (geçici) bir menfaattir; doğrusu âhiret ise, Dârü’l-Karar (asıl kalınacak yer) dir.” (6)

Dârü’s-Selâm: “Onlar için Rableri katında Dârü’s-Selâm (Cennet) vardır ve O (Allah), yapmakta oldukları (sâlih ameller) sebebiyle onların dostudur.” (7)


Dârü’l-Mukâme: “O (Rab) ki, lütfundan bizi (asıl) Dârü’l-Mukâmeye (Cennete) yerleştirdi. (Artık) orada bize ne bir yorgunluk dokunur, ne de orada bize bir usanç dokunur.” ( 8 )

1-Kehf, 107
2-Tevbe, 72
3-Necm, 13-15
4-Şuara, 85
5-Furkan, 15
6-Mü’min, 39
7-En’âm, 127
8-Fâtır, 35

Rabbim bizlere de cennetini ve Cemalini görmeyi nasip eylesin...
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt