Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kur'an Efendimizi özlüyor... (2 Kullanıcı)

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
KURAN’I AZİMÜŞŞAN seni okuyordum bir gün. Kalbime nur, gözüme şifa, hayatıma rehber ol diye. Ama birden seni hakkıyla okuyamadığımdan, seni hakkıyla anlamaktan ne kadar da uzak olduğumu anladım. Seni bir köşeye bıraktığım, aylarca yüz sürmediğim vakitler geldi aklıma. Utandım sana bakmaya, utandım senden.

Ey Kuran’ı Kerim Sen RABBİM’in katındaydın. Bekliyordun. Âlemlere rahmet Efendimizin gelmesini bekliyordun. O’nunla kavuşacağın anı bekliyordun. Ve ALLAH’ın izni ile Efendim geldi dünyaya. Ama sen hala bekliyordun. Ve 40 yıl daha beklemen gerekecekti. Hasretle bekledin değil mi?

Ve ALLAH ilk ayetinle “OKU” diyerek seni Efendimizle buluşturdu. Sen ayet ayet RABBİM’in katından Efendimize koşuyordun. Cebrail (as) o kadar hızla geliyordu ki ARŞ’tan dünyaya hem senin hasretini gidermek için hem de kendisinin Efendimize olan özlemini gidermek için. Bir an önce buluşmak için sevgiliyle hızla geliyordu.
Peygamber Efendimizi özlüyorsun değil mi Ey KURAN Seni hiç kimse Onun gibi okuyamaz, seni hiçbir kimse Onun gibi anlayamaz bunu biliyoruz. O’nu bizde çok özlüyoruz Ey Yüce KİTAP. O’na olan özlemimizi azaltmak için bazı geceler SEN’i okuyoruz.

Ve sen beklemiştin RABBİM’in katında Efendimizin gelişini. Tam 23 yıl onunla idin. Seni okudukça mutlu oluyordun değil mi? Efendimizin seni okuması çok hoşuna gidiyordu değil mi?
Ve artık Efendim yoktu. Tekrar RABBİM’in katına çıkmıştı. Ve bize emanet olarak en büyük hediyeyi yani SEN’i bıraktı. Efendimden sonra Ashab_ı Güzin Efendilerimiz vardı. Seni durmadan okuyan, SENi hayatlarına rehber kılan. Bir nebze olsun Efendimize olan hasretini gideriyordu belki ama SEN hala Peygamberimizi özlüyordun. O ne güzel de okurdu seni değil mi?

ABDULLAH b. MESUD’u da özlüyorsun değil mi. Hani seni Kabe’de Kureyşlilere karşı açıktan ilk kez okuyan sahabi. Ne güzel okurdu seni. Efendim ondan seni dinlemeyi pek severlerdi. Seni dinleyince gözyaşları mübarek sakallarını ıslatırdı. Biz hiç seni dinlediğimizde ağlayamadık.

Sen varsın odada diye sabahlara kadar yatmayan OSMAN GAZİ’leri de özlüyorsun değil mi. Onlar ki sana hak ettiği saygıyı gösteren Efendimizin ahlakıyla süslenen müstesna insanlardı. Seni hayatlarından hiç çıkarmazlardı. Hep seninle idiler.
Sabahlara kadar seni okuyan, RABBİM’in sözlerini okuyup da gözyaşı dökenleri de özledin.

Ey Yüce Kitap, Efendimizden bizlere ulaşan hadisler var. İçimizi ısıtan, bizleri mutluluğa uçuran;

Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki : "Aziz ve celil olan Allah buyurmuştur ki: "Kulum, beni andığı ve dudakları benim için kımıldandığı an ben kulumla beraberim."

Ebu Saidi'l-Hudrî radıyallahu anh anlatıyor: "Resülullah aleyhissalatu vesselâm buyurdular ki: "Kur'an ehli (yani onu okuyan, onunla amel eden) cennete girdiği vakit, kendisine: "Oku ve yüksel!" denilir. O da okur ve yükselir. Her ayet için bir derece verilir. Böylece o bildiği ayetleri sonuna kadar okur (ve her biri için bir derece alır)."

Ve hadislerin ışığında sonunda bizlere ulaştın. Asırları geçerek. Ama bizler SENi okumaktan, anlamaktan ne kadar da uzağız. SENi çoğu zaman unutuyoruz. Hâlbuki sen beni okusalar da Kıyamette onlara şefaatçi olsam diye bekliyorsun. Beklediğini görüyoruz EY RABBİM’in sözlerini asırlar öncesinden bize ulaştıran Yüce Kitap.

ALLAH’ım KUR’AN’ı hakkıyla okuyanlardan eyle, hakkıyla anlayanlardan eyle. O’nu kalbimize nur eyle, gözümüze şifa eyle, hayatımıza rehber eyle. O’nu çokça okumamızı bize nasip eyle. Kıyamette bizlere şefaatçi eyle.

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
Ey mukaddes Kitap, ey ezelî nûr,
Ey iklimi ziyâ, etrafı huzûr;
Son demde bir kere daha ne olur,
Ağar, ışık karanlığı boğarken
selamün aleyküm
emegine saglık kardeşim çok güzeldi
kimse onun efendimiz(sav) gibi okuyamaz ...
rabbime emanet sizniz
hayırla kalın

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Ey mukaddes Kitap, ey ezelî nûr,
Ey iklimi ziyâ, etrafı huzûr;
Son demde bir kere daha ne olur,

Ağar, ışık karanlığı boğarken
selamün aleyküm

emegine saglık kardeşim çok güzeldi
kimse onun efendimiz(sav) gibi okuyamaz ...
rabbime emanet sizniz

hayırla kalın

Aleykümselam kardeşim. ALLAH razı olsun. sizin şiirinizde çok güzel, emeğinize sağlık...beğendiğinize sevindim...ya bir türlü açılmadı site sonunda...ALLAHa emanet olunuz...

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
17983.jpg

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
allahım kuran-I KERIMI HAKKIYLA OKUYANLARDAN NASIP EYLE,HAKKIYLA ANLAYANLARDAN EYLE AMIN
ELLERINE SAĞLIK ÖĞRETMENIM COK GUZEL VE ANLAMLI BIR PAYLAŞIM
ASLINDA HAYATI IBADET DOLU VE GUZEL YAŞAMAK O KADAR KOLAY KI TEK YAPMAMAIZ GEREKEN ALLAHIN KITABINA UYMAK DEĞIL MIDIR?

ALLAHA EMANET OL
SELAM VE DUA ILE KAL

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
allahım kuran-I KERIMI HAKKIYLA OKUYANLARDAN NASIP EYLE,HAKKIYLA ANLAYANLARDAN EYLE AMIN
ELLERINE SAĞLIK ÖĞRETMENIM COK GUZEL VE ANLAMLI BIR PAYLAŞIM
ASLINDA HAYATI IBADET DOLU VE GUZEL YAŞAMAK O KADAR KOLAY KI TEK YAPMAMAIZ GEREKEN ALLAHIN KITABINA UYMAK DEĞIL MIDIR?

ALLAHA EMANET OL
SELAM VE DUA ILE KAL

Ve aleykümselam gülnisa öğreetmenim Dualarınıza en içten samimiyetle amin amin diyorum...ALLAH razı olsun...kesinlikle haklısınız ALLAHın kitabına tam olarak uyduğumuz takdirde iki cihanda mutluluk bizimle olacaktır. inşallah..

ALLAHa emanet olunuz...selam ve dua ile...

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı
esselamun aleykum kardeşim

Rahman razı olsun.. emeğinize sağlık çok güzeldi..dua ile ...

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
esselamü aleyküm kardeşim..Mevla Teala razı olsun..
Çok güzel ve etkileyici bir anlatımdı gerçekten..Emeğinize sağlık olsun, Rabbimiz c.c ecrinizi versin inşaAllah hocam..
Allah'a emanet olunuz..selam ve baki dua ile..

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
esselamü aleyküm kardeşim..Mevla Teala razı olsun..

Çok güzel ve etkileyici bir anlatımdı gerçekten..Emeğinize sağlık olsun, Rabbimiz c.c ecrinizi versin inşaAllah hocam..

Allah'a emanet olunuz..selam ve baki dua ile..

Ve aleyna aleykümselam kardeşim. ALLAHu TEALA cümlemizden razı olsun.
Amin kardeşim....
Hayatı KUR'AN tadında yaşamak dileğiyle...

RAHMANa emanet olunuz...selam ve dua ile...

yurtlu

Kayıtlı Kullanıcı
Allahim Ne Büyüksün şükürler Olsun Senin Kullariniz

Allah Razi Olsun Kardeşim Senden Rabbime Emanet Ol
Hayirli Geceler....

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
Allahim Ne Büyüksün şükürler Olsun Senin Kullariniz

Allah Razi Olsun Kardeşim Senden Rabbime Emanet Ol
Hayirli Geceler....

Ne kadar şükretsek azdır..
KULLUĞUM SULTANLIĞIMDIR...
ALLAH sizden de razı olsun kardeşim...ALLAHa emanet olunuz...
Hayırlı geceleriniz olsun...

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeşim

İslam'a uyan kimse, anladım olur şadüman,
Ne yazık, ömrü uçurdum, yeis çöktü, her taraftan,
Keşke, Kur’ana uysaydım; olurdum, ebedi sultan,
Dünyaya malik olsa da; kalmıyor insan bi payan!

Im_muslim

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun kardeşim

İslam'a uyan kimse, anladım olur şadüman,
Ne yazık, ömrü uçurdum, yeis çöktü, her taraftan,
Keşke, Kur’ana uysaydım; olurdum, ebedi sultan,
Dünyaya malik olsa da; kalmıyor insan bi payan!

RAHMAN sizden de razı olsun kardeşim...emeğinize sağlık

HAYATI KUR'AN TADINDA YAŞAMAK DİLEĞİYLE

çağrı91

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm Allah razı olsun harika paylaşım.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt