Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kur-an`a Mektup (1 Kullanıcı)

tuba_m

Kayıtlı Kullanıcı
Kur-an`a Mektup

Kumları savuran deli rüzgarlarla, hızla çarpan kalp atışlarıyla, diz üstü çöktüren ağırlığınla girdin dünyama. Güzelliğinle kendimden geçtim. İnsanca yaşamayı öğrendim. Yumuşadı yüreğim, ruhum aydınlandı varlığınla. Sakladım sevgimi, sonra haykırdım aşkımı. Vurdular beni. Sadakatin, teslimiyetin ve saygının sınırlarında tanıdım seni. Yasaklarında, tavsiyelerinde ve emirlerinde en muhteşemini yaşadım itaatin.

Yağmur gibi sözlerin kum tanelerinden inci yapacak kadar güçlü, kararmış yüreğimi temizleyecek kadar duruydu. Fakirdim, seninle zengin oldum; zengindim, senin için fakir oldum. Senin uğrunda terk ettim, terk et dediklerini. Sen sev deyince, sen nefret et deyince, sen bırak deyince; sevdim, nefret ettim ve bıraktım. İçtiğim su oldun, yediğim ekmek. Ardıma bakmadan yürüdüğüm yol sendin. Her adımımda adını sayıkladım, her baktığım yerde senin bana söylediklerini hatırladım.

Ben sana yeterim dedin, yettin. Benden başkasını gözün görmesin dedin, görmedi. Ne güzeldi seni satır satır anlamak, ne güzeldi her anladığımda sana tutulmak ve tutunmak. Ağladığımda senin gibi ağladım, yakarmayı senden öğrendim. Aklımdan çıkmayan sözlerin vardı, yüreğime işleyen kelimelerin… Gülüşüm sendin, hüznüm sen; bir çölün ortasında gerçek olan rüyadan uyanmak istemeyen ben; senden isimler verdim çocuklarıma.

Ahh elifim, benim narin güzelim.. Ve ya sinim; iki evladın. Diğerleri. Bir çiçek kadar güzel, bir su kadar berrak çocukların. Bu çocuklardan oluşmuş binlerce aile; hepsi senin, hepsi benim; bizim. Kimi kızgın, kimi huzur veriyor. Korkutuyor bazısı, şefkatle sarıyor diğeri. Akıl vereni de var, yasak koyanı da. Terzisi var giydiriyor, aşçısı var yediriyor. Ders veriyor tarihçisi, umut veriyor kevseri. Görmediğim, bilmediğim, duymadığım yerlerden haber salıyor bana çocukların. Senin çocukların kıyıyor hayatla nikahımı. Senin çocukların cezalandırıyor beni. Kanatlandırıyorlar ruhumu geçmişin gerçeğine, geleceğin gizemine…

Hiç yaşlanmadın sen, hala ilk tanıştığımızdaki gibisin. Kimseler seni değiştiremedi, kimse sana dokunamadı, seni taklit edemedi ve senin gibi olamadılar. Her gün yeni bir güzelliğini keşfediyorum. Binlerce kez duyduğum sözlerini yine ve yeniden duymak istiyorum. Biliyorum ki, her seferinde beynimi delen şimşekler gibi yeni açılımlara gebesin.

Haberlerin, hesapların, detaycılığın, kendi kendini açıklayan sözlerin, etkileyici mucizelerin ve muhteşem bir uyumla birbiriyle dans eden kelimelerinle beni her seferinde kendine hayran bırakıyorsun. Lafını esirgemeyen, en zoru en kolay anlatan uslubunla çoğu zaman apaçık ama bazen beynimin kıvrımlarını zorlayacak kadar da sırlarla dolusun.

Ve sayıların… Matematikçileri kendinden geçiren sayılarınla bir kez daha vuruyorsun ve seni gönderene hamd ettiriyorsun. Ve ben…ve biz… Yüzyılların günahıyla geliyoruz sana. İhanetimizi hoşgör, rahmet ayetlerinle bizi kuşat. Sana ortak koştuğumuz kitapların kötülüklerinden bizi arındır. Satır satır, temizle ve sayfa sayfa arındır bizi…

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm Tuba kardeşim.
Emeğinize sağlık olsun inşallah.. Kur'an'a yazılmış güzel duygu salınımlarıydı.. Kelimeleri kifayetsiz bıraktırır bu güzel mektup.. Hamd olsun, o nimetle Nimetlendiren'e..
Rabbimiz c.c, güzelliklerine gark olmayı nasip etsin inşallah.. Allah c.c razı olsun kardeşim. Selam ve Dua ile.

tuba_m

Kayıtlı Kullanıcı
allah hepinizden razi olsun asil sizler paylastiklarimi okumaya zaMan ayairdiginiz icin ben tesekkur ederim ..hakkinizi helal edin ....

mir_erhan

Moderator
selamün aleyküm..
evet kardeşim okadar güzel yazılmış ki bir çırpıda başımı kaldırmadan okudum..
ne güzel duyguları dile getirmek
ve ne güzel, güzel olana en güzel olana güzelliği ile güzel hitab edebilmek..

Ellerine yüreğine ve kalemine sağlık..
Allah senden razı olsun inşallah çok güzel bir paylaşım...

selam ve dua ile.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt