Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kur-an öğreten varmı? (1 Kullanıcı)

Rabia-Adeviye

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleykum.Acaba aranızda kuran hocalığı yapan varmı?
Bir sorum olacak;
Kızım 5 yaşında bu hafta kuran öğretmeye başladım.
5 yaş ve üzeri için hazırlanmış bir kitaptan çalışıyoruz.Harfler bitmek üzere .
İnce .kalın,peltek harfleri konu almışlar burayı geçip heceye başlasam çünkü karıştıracak gibi hecede nasılsa doğru teleffuzla ayırt eder diye düşünüyorum.
Öğretmek te bir teknik işi acaba nerden devam etmeliyim
Yardım ederseniz sevinirim.Allah (c.c)cümlenizden razı olsun

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
BN SÜBYAN HOCALIĞI YAPIYORUM İNŞ
SİZE ÖNCE İnce .kalın,peltek harfleri
ÖĞRETİN DERİM
KİTABA GÖRE GİDİN
SLM WE DUA İLE
MEWLAM YARDIMCINIZ OLSUN

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Bir sorum olacak;
İnce .kalın,peltek harfleri konu almışlar burayı geçip heceye başlasam çünkü karıştıracak gibi hecede nasılsa doğru teleffuzla ayırt eder diye düşünüyorum.

Selamün Aleyküm değerli ablacım.

Ben de 5 yaş ve üzeri öğrencilere veriyorum.. Benim birkaç senedir uyguladığım teknik şu.. Çoğunlukla da başarılı sonuçlar verdi.. Tavsiyem, kalın, peltek ve ince harfleri daha önce öğretirseniz çok daha iyi olur inşallah.. Çünkü harflerin mahreçleriyle ağızdan çıkması çok önemli..Bir harfin, orjinal şekliyle okunmaması çok farklı manalara gelebiliyor, ve kelimenin tüm anlamını değiştirebiliyor..Bu da Kur'an için günahı, vebali büyük olan bir durum.. Ben birçok kişinin mahreçlerde çok zorlandıklarını gözlemliyorum birkaç yıldır.. Bence bu çok önemli bir nokta.. .. Küçük yaşlarda telaffuzları benimseyebilirse, tecvit bilgilerinde de zorlanmayacaktır.. Ablam, siz geciktirdikçe, hecelere de bildiği gibi başlarsa, sonradan onları mahreçleriyle okumakta güçlük çekebilir.. Acizane önerim budur inşallah..Rahman c.c miniğimize zihin açıklığı versin, muvaffak kılsın inşallah..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve baki dua ile.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Bir sorum olacak;
aleyküm selam maşallah o yaştaki çocuk öğrenebilirmi kuranı? 2004 doğumlu oğlum hiç sanmam başına oturupta öğrenmeye çalışacağını bir dk yerinde durmuyor.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
hatta ben oğluma bir tane sesli alfabe aldım öyle basıyor oyun gibi o kadar bir sf yırttı. şekillleri filan nasıl ezberleyebilir hiç zannetmiyorum gerçekten.

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kadeşim bende yeni kurana geçtim çok şükür yeni yeni okuyorum internetten sesli kuran okuma programları var çocuklar için istersen adresini veririm hem eğleniphem öğrenir

Rabia-Adeviye

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm değerli ablacım.

Ben de 5 yaş ve üzeri öğrencilere veriyorum.. Benim birkaç senedir uyguladığım teknik şu.. Çoğunlukla da başarılı sonuçlar verdi.. Tavsiyem, kalın, peltek ve ince harfleri daha önce öğretirseniz çok daha iyi olur inşallah.. Çünkü harflerin mahreçleriyle ağızdan çıkması çok önemli..Bir harfin, orjinal şekliyle okunmaması çok farklı manalara gelebiliyor, ve kelimenin tüm anlamını değiştirebiliyor..Bu da Kur'an için günahı, vebali büyük olan bir durum.. Ben birçok kişinin mahreçlerde çok zorlandıklarını gözlemliyorum birkaç yıldır.. Bence bu çok önemli bir nokta.. .. Küçük yaşlarda telaffuzları benimseyebilirse, tecvit bilgilerinde de zorlanmayacaktır.. Ablam, siz geciktirdikçe, hecelere de bildiği gibi başlarsa, sonradan onları mahreçleriyle okumakta güçlük çekebilir.. Acizane önerim budur inşallah..Rahman c.c miniğimize zihin açıklığı versin, muvaffak kılsın inşallah..Rabbimize emanet olunuz..Selam ve baki dua ile.

Teşekkür ederim cevabın için aliye.. Peygamberimiz diyorya ''Ya öğreten ol,ya öğrenen ,üçüncüsü olma helake gidersin''Sanırım ben tembelim biraz:( sonuna kadar öğrenciliği seçtim
Öğretmek nekadar güzel helede kur-an'sa öğrettiğiniz ne mutlu sizlere.Bir kerede olsa bu sevabı alayım diye kızıma öğretmeye başladım.inşallah sonunu getirebilirim.Harika bir duygu rabbim kat kat vesin sevabınızı.

Rabia-Adeviye

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküm selam maşallah o yaştaki çocuk öğrenebilirmi kuranı? 2004 doğumlu oğlum hiç sanmam başına oturupta öğrenmeye çalışacağını bir dk yerinde durmuyor.

Allah(c.c)bağışlasın oğlunuzu,rabbim güzel evlatlar vermiş güzel yetiştirmeyi nasip etsin.Kızım 2003 11.ay doğumlu.Sanırım kızlar daha uslu oluyor.Beni özledikçe bahaneside var artık ders yapalım diye gün boyu eteğimi çekiştirip duruyor.Diğer kızım ve oğlum 9 yaşında öğrenmişti ama bu yaşta erken değilmiş bence öğrenecek gibi.Erkek çocukları hareketlidir ama daha hızlı kavrarlar çoğu zaman.:G

Rabia-Adeviye

Kayıtlı Kullanıcı
hatta ben oğluma bir tane sesli alfabe aldım öyle basıyor oyun gibi o kadar bir sf yırttı. şekillleri filan nasıl ezberleyebilir hiç zannetmiyorum gerçekten.

Sizinki ilk çocuk sanırım.Benimki der çalışan abi , abla olunca onlarada özeniyo dersim var diye çok seviniyo.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Teşekkür ederim cevabın için aliye.. Peygamberimiz diyorya ''Ya öğreten ol,ya öğrenen ,üçüncüsü olma helake gidersin''Sanırım ben tembelim biraz:( sonuna kadar öğrenciliği seçtim
Öğretmek nekadar güzel helede kur-an'sa öğrettiğiniz ne mutlu sizlere.Bir kerede olsa bu sevabı alayım diye kızıma öğretmeye başladım.inşallah sonunu getirebilirim.Harika bir duygu rabbim kat kat vesin sevabınızı.

Selamün Aleyküm, değerli ablacım.
Ne mutlu, sizin adınıza çok sevindim.Rabbimiz c.c sizi ve evladınızı muvaffak kılsın, yar ve yardımcınız olsun inşallah.. Katılıyorum ablacım.. Her şeyi öğretmek bir yana, Rahman c.c'nin kelamını öğretmek de, öğrenmek de çok güzel..Rahman c.c cümle kullarının sevabını yazsın, kelamını yaşamada ve öğretmekte yardımcısı olsun inşallah..Selam ve baki dua ile inşallah ablacım..Hayırlı ve bereketli geceler dilerim.B)

Rabia-Adeviye

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kadeşim bende yeni kurana geçtim çok şükür yeni yeni okuyorum internetten sesli kuran okuma programları var çocuklar için istersen adresini veririm hem eğleniphem öğrenir

Ben aradım ama büyüklere hitap ediyordu.çok iyi olur ablam ya verirsen sevinirim.Sınıf ortamı olmayınca aynı sayfayı fazla tekrar etmek sıkıyo bazan hemen diğerine geçmek istiyo.Ben yeniden şekillendirip yazıp resimliyorum falan zor oluyor biraz.Birazda ordan tekrar yapardık değişiklik olur .

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm wwwaltınçocuk.com elifba oyunu ben indirdim kızım hem eğleniyor hem öğreniyor benim kızım daha 3 yaşında yanlış olunca ötüyor zaten umarım faydalanırsınız dua ile kalın

cerennurum

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm wwwaltınçocuk.com elifba oyunu ben indirdim kızım hem eğleniyor hem öğreniyor benim kızım daha 3 yaşında yanlış olunca ötüyor zaten umarım faydalanırsınız dua ile kalın

birde islam pınarı var orasıda çocuklara uygun

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
http://img177.imageshack.us/img177/4470/1c78ae718buf4.swf
burda var belki ilgilenir benimki iki yapıyor bırakıyor çünkü tüm harfleri bir anda öğretmeye çalışıyr biraz zor tabi ilk önce beş harf olsaymış mesela anlasaydım da bilgisayardan bir program yapsaydım keşke. evet bu işi yapan arkadaşlar çocuklarımıza kısa duaları ve elifbayı nasıl onlar sıkılmadan öğretebiliriz taktik bekliyoruz.

Rabia-Adeviye

Kayıtlı Kullanıcı
http://img177.imageshack.us/img177/4470/1c78ae718buf4.swf
burda var belki ilgilenir benimki iki yapıyor bırakıyor çünkü tüm harfleri bir anda öğretmeye çalışıyr biraz zor tabi ilk önce beş harf olsaymış mesela anlasaydım da bilgisayardan bir program yapsaydım keşke. evet bu işi yapan arkadaşlar çocuklarımıza kısa duaları ve elifbayı nasıl onlar sıkılmadan öğretebiliriz taktik bekliyoruz.

birde islam pınarı var orasıda çocuklara uygun

Teşekkür ederim alakanız için .Baktım programlara tüm harfleri öğrendikten sonra tekrarlarda çok faydası olur sanırım.Çünkü karışık soruyor .
selametle

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt