Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kur´an bilgisi.. (1 Kullanıcı)

nurukübra

Kayıtlı Kullanıcı
Alemlere Rahmet olarak Allah (c.c.) tarafindan seçilen Peygamberimiz Muhammed Mustafa (S.A.V.)' e vahiy edilen en son Ilahî Kitap Kur'âni Kerim en çok hangi konulardan, kavramlardan ve sözcüklerden bahsediyor?

Bu yapmis oldugum küçük arastirmayi sizleri sunmak istiyorum.

Bu arastirmayi neden yaptim? Temel hedefim hayat nizamimiz olan Kur'an-i Kerimi daha iyi anlamaya tesvik etmek ve mesajlarini hayatimiza aksetirmeye calismaktir. Müslümanlar olarak Kitabimizi cok iyi bilmemiz gerekiyor. Allah (c.c) bizlerden neler istiyor? Bizlere ibret almamiz icin neler anlatiyor? Geçmis kavimlerin basina gelenlerin bizim de basimiza gelmemesi icin Allah (c.c.) bizlere hangi ögütleri veriyor? Iste bu sorularin hepsine Kur'an-i Kerim'den cevaplar bulabiliriz.

"Ben, cinleri ve insanlari yalnizca bana ibadet etsinler diye yarattim," (Zarriyat Suresi, 56)

Allah bütün insanlari bu dünya hayatinda O'na kulluk etsinler diye yaratmistir. Kulluk etmek isteyenler için de bir rehber olarak Kuran'i indirmistir:

"(Bu Kuran,) Ayetlerini, iyiden iyiye düsünseler ve temiz akil sahipleri ögüt alsinlar diye sana indirdigimiz mübarek bir kitaptir." (Sad Suresi, 29)

Kuran yalnizca haramlari ve helallari kapsayan bir kitap degildir. Içinde güzel ahlagi, çesitli insan karakterlerini, meydana gelebilecek tüm olay ve durumlari, dünya hayati ve ahiret hayati ile ilgili bilgileri, Allah korkusu ve sevgisini, Allah rizasini nasil kazanilacagini, kisacasi Yaratan'in yarattigina gönderdigi, gerekli olan tüm bilgiyi anlatan ve kiyamete kadar geçerli bir kitaptir.

Kuran'i tanimiyanlar ve önyargiyla bakanlar onun sadece geçmis dönemler icin geçerli oldugunu ve pratikte hiç bir geçerliligi olmadigini zannederler. Oysa Kuran bazilarinin sandigi gibi sadece 1400 sene önceki olaylardan bahseden bir kitap degil, her dönemde karsilasilan olaylari ve bunun yaninda dünya hayatini sona erdiren kiyamet gününü, ahireti ögreten bir kilavuzdur.

Kuran'in, insanlarin hayatindaki önemini ve gerekliligini farkeden müslümanin Allah'a geregi gibi kulluk etmesi ve bütün hayatini Kuran'a göre yasamasi için çok iyi bir Kuran bilgisine sahip olmasi gerekir.

Arastirmada bir Kur'an-i Kerim meali kulanilarak icindeki fihristedeki konular, kavramlar ve sözcükler ayet sayisina göre siralandi. Böylelikle Allah (c.c.) en çok hangi konulardan Kuran'inda bahsettigini görebiliriz ve Allahualem konularin ne kadar önemli oldugunu anlayabiliriz.

_YUSUF_

Yönetici
Selamün Aleyküm
Allah razı olsun

Küfre sapanlar, dediler ki: "Kıyamet-saati bize gelmez." De ki: "Hayır, gaybı bilen Rabbime andolsun, o muhakkak size gelecektir. Göklerde ve yerde zerre ağırlığınca hiç bir şey O'ndan uzak (saklı) kalmaz. Bundan daha küçük olanı da, daha büyük olanı da, istisnasız, mutlaka apaçık bir kitapta (yazılı) dır." (sebe suresi 3)

Gaybın anahtarları O'nun katındadır, O'ndan başka hiç kimse onu bilmez. Karada ve denizde olanların tümünü o bilir, O, bilmeksizin bir yaprak dahi düşmez; yerin karanlıklarındaki bir tane, yaş ve kuru dışta olmak üzere hepsi (ve her şey) apaçık bir kitaptır. (enam suresi 59)

Senin içinde olduğun herhangi bir durum, onun hakkında Kur'an'dan okuduğun herhangi bir şey ve sizin işlediğiniz herhangi bir iş yoktur ki, ona (iyice) daldığınızda, biz sizin üzerinizde şahidler durmuş olmayalım. Yerde ve gökte zerre ağırlığınca hiç bir şey Rabbinden uzakta (saklı) kalmaz. Bunun daha küçüğü de, daha büyüğü de yoktur ki, apaçık bir kitapta (kayıtlı) olmasın.(yunus suresi 61)

Selametle

mustafa11

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.mobilyaonarim.com
Alemlere Rahmet olarak Allah (c.c.) tarafindan seçilen Peygamberimiz Muhammed Mustafa (S.A.V.)' e vahiy edilen en son Ilahî Kitap Kur'âni Kerim en çok hangi konulardan, kavramlardan ve sözcüklerden bahsediyor?

Bu yapmis oldugum küçük arastirmayi sizleri sunmak istiyorum.

Bu arastirmayi neden yaptim? Temel hedefim hayat nizamimiz olan Kur'an-i Kerimi daha iyi anlamaya tesvik etmek ve mesajlarini hayatimiza aksetirmeye calismaktir. Müslümanlar olarak Kitabimizi cok iyi bilmemiz gerekiyor. Allah (c.c) bizlerden neler istiyor? Bizlere ibret almamiz icin neler anlatiyor? Geçmis kavimlerin basina gelenlerin bizim de basimiza gelmemesi icin Allah (c.c.) bizlere hangi ögütleri veriyor? Iste bu sorularin hepsine Kur'an-i Kerim'den cevaplar bulabiliriz.

"Ben, cinleri ve insanlari yalnizca bana ibadet etsinler diye yarattim," (Zarriyat Suresi, 56)

Allah bütün insanlari bu dünya hayatinda O'na kulluk etsinler diye yaratmistir. Kulluk etmek isteyenler için de bir rehber olarak Kuran'i indirmistir:

"(Bu Kuran,) Ayetlerini, iyiden iyiye düsünseler ve temiz akil sahipleri ögüt alsinlar diye sana indirdigimiz mübarek bir kitaptir." (Sad Suresi, 29)

Kuran yalnizca haramlari ve helallari kapsayan bir kitap degildir. Içinde güzel ahlagi, çesitli insan karakterlerini, meydana gelebilecek tüm olay ve durumlari, dünya hayati ve ahiret hayati ile ilgili bilgileri, Allah korkusu ve sevgisini, Allah rizasini nasil kazanilacagini, kisacasi Yaratan'in yarattigina gönderdigi, gerekli olan tüm bilgiyi anlatan ve kiyamete kadar geçerli bir kitaptir.

Kuran'i tanimiyanlar ve önyargiyla bakanlar onun sadece geçmis dönemler icin geçerli oldugunu ve pratikte hiç bir geçerliligi olmadigini zannederler. Oysa Kuran bazilarinin sandigi gibi sadece 1400 sene önceki olaylardan bahseden bir kitap degil, her dönemde karsilasilan olaylari ve bunun yaninda dünya hayatini sona erdiren kiyamet gününü, ahireti ögreten bir kilavuzdur.

Kuran'in, insanlarin hayatindaki önemini ve gerekliligini farkeden müslümanin Allah'a geregi gibi kulluk etmesi ve bütün hayatini Kuran'a göre yasamasi için çok iyi bir Kuran bilgisine sahip olmasi gerekir.

Arastirmada bir Kur'an-i Kerim meali kulanilarak icindeki fihristedeki konular, kavramlar ve sözcükler ayet sayisina göre siralandi. Böylelikle Allah (c.c.) en çok hangi konulardan Kuran'inda bahsettigini görebiliriz ve Allahualem konularin ne kadar önemli oldugunu anlayabiliriz.

s a kardeşim eline sağlık güzel bir paylaşım...

ishakyakup

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm..
elbette kur'anın türkçe mealinide(ehli sünnet alimlerinin yazmış oldukları mealleri okuyacağız..dinde raform yapmak isteyenlerin mezhepsiz ve sünnet düşmanlarının değiilll) rabbimiz ne buyuruyor.., anlamak için okuyabiliriz..

ama asla okuduğumuz kur'andan (mealden) hüküm çıkarmayacağız...kur'anın mealine bakıpta; "şu farzdır", "şu haramdır" yada "bu kur'anda yokk" gibi kendi kendimize müctehit kesilmeyeceğiz....

müctehit imamların kur'an ve sünnetten çıkardığı hükümler ile amel edeceğiz....

nasıl ki; hasta olduğumuz zaman, tıp kitaplarını karıştırmayıp, bu işte uzman olmuş iyi bir doktorun verdiği ilaçları kullanarak tedavi oluyorsak,,, islami bir meseleyide kendi başımıza kur'ana ve sünnete vurmadan, bu işte uzman olmuş ve her meseleyi kur'an ve sünnetten çıkardıkları deliller ile hükümleştirmiş olan mezhep imamlarına tabi olacağız... bazı beyinsizler buna taassub der ve reddederler bilinmelidir ki; onlar gerçekten zavallılardır....

sizde böyle düşünüyorsunuz değil mi..?

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt