Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kunut duası unutulursa (1 Kullanıcı)

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı
Kisi vitir namazini eda ederken kunut`u unutup ruku`a vardiginda tekrar kiyama dönüp ve kunut duasini okuyup namazini tamamlayip ve sehv secdesi etse,namazi sahih(hatasiz-saglam) olur mu?

Cevap:Sahih olur.(ibni Nüceym,9)

Kisi vitirde sehven (dalginlikla) kunutu terkedip sonra rukudan kalktiginda hatirlasa,kunutu okur mu yoksa sehv secdesi mi eder?

Cevap:Sehv secdesi eder.(Behce,23)

Kaynak:Mülteka El-Ebhur tercümesi..

Unutmuş olduğu, vitrin Kunut'u ise ve bunu rükûdayken hatırlarsa, artık Kunut'u okumak için kıyam hâline dönmek gerekmez. Ama sehiv secdesi yapmak vâcib olur. Geri dönüp Kunut'u okuduğu takdirde rükûu geçerliliğini korur. Ama yine sehiv secdesi yapması gerekir.

Abdurrahman el-Ceziri -- Dört Mezhebe Göre İslâm Fıkhı

Vitir namazında rüküdan sonra Kunut duasının unutulduğu hatırlanmış olsa, artık onu okumak için geri kıyama dönülmez. Rükudan sonra okunması da gerekmez. Çünkü yeri kaçırılmıştır. Rüku halinde hatırlandığı halde de okunması gerekmez. Sahih olan rivayet böyledir. Bununla beraber okunsun veya okunmasın, her iki halde de sehiv secdeleri gerekir.

Kunut tekbirini unutup yapmamak, bir görüşe göre sehiv secdesi gerektirir, bir görüşe göre de gerektirmez.

Büyük İslam İlmihali Ömer Nasuhi Bilmen

Bir kimse vitirde Kunut duasını okumadığını rükûdan sonra anlasa, secde­den önce veya sonra olması farketmez, dönüp Kunut duası okumaz; namazın sonunda sehiv secdesi yapar. Kunut okumadığını rükû esnasında hatırlasa sa­hih olan rivayete göre dönüp Kunut okuması gerekmez. İster dönüp Kunut okusun, isterse dönmeyip namazına devam etsin, sehiv secdesi gerekir.

Kunut tekbirinin terkinden dolayı sehiv secdesi gerekip gerekmediği ko­nusunda imamlardan rivayet olmadığı için kimi âlimler Kunut tekbirinin terkedilmesi durumunda sehiv secdesi gerekmediğini, kimileri de bayram namazına kıyasla sehiv secdesi gerekeceğini söylemişlerdir.

Diyanet İşleri Başk. İlmihali

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
RE: kunut duası unutulursa

s.a.
ALLAH c.c. verdiğin aydınlatıcı bilgilerden dolayı senden raazı olsun.
Çok güzel bi şekilde açıklamışsınız.
k.s.e.o.

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

mtekik yazdı:
s.a.
ALLAH c.c. verdiğin aydınlatıcı bilgilerden dolayı senden raazı olsun.
Çok güzel bi şekilde açıklamışsınız.
k.s.e.o.

a.s ecmain inşallah.saolasın muhterem faydalıysak ne mutlu bize
s.a

by-cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun peki kişi kunut duasını bilmezse ne okumalıdır

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

by-cansuyu yazdı:

selamun aleyküm eğer kunut duası bilinmiyorsa 3 defa ihlas suresi"kulhuvallah" okunmalıdır.en kısa zamanda kunut duaları ezber edilmelidir.s.a

by-cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

AHSEN-I FIGAN yazdı:
by-cansuyu yazdı:

selamun aleyküm eğer kunut duası bilinmiyorsa 3 defa ihlas suresi"kulhuvallah" okunmalıdır.en kısa zamanda kunut duaları ezber edilmelidir.s.a

allah razı olsun imam dan saygılar

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

by-cansuyu yazdı:
AHSEN-I FIGAN yazdı:
by-cansuyu yazdı:

galiba imamsın beni denemek istedin heralde neyse allah cümlemizden razı olsun inşallah

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN

sevgi dinc

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun bilgilendiginiz için emeginize saglık

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı

AHSEN-I FIGAN yazdı:
Kisi vitir namazini eda ederken kunut`u unutup ruku`a vardiginda tekrar kiyama dönüp ve kunut duasini okuyup namazini tamamlayip ve sehv secdesi etse,namazi sahih(hatasiz-saglam) olur mu?

Cevap:Sahih olur.(ibni Nüceym,9)

Kisi vitirde sehven (dalginlikla) kunutu terkedip sonra rukudan kalktiginda hatirlasa,kunutu okur mu yoksa sehv secdesi mi eder?

Cevap:Sehv secdesi eder.(Behce,23)

Kaynak:Mülteka El-Ebhur tercümesi..

Unutmuş olduğu, vitrin Kunut'u ise ve bunu rükûdayken hatırlarsa, artık Kunut'u okumak için kıyam hâline dönmek gerekmez. Ama sehiv secdesi yapmak vâcib olur. Geri dönüp Kunut'u okuduğu takdirde rükûu geçerliliğini korur. Ama yine sehiv secdesi yapması gerekir.

Abdurrahman el-Ceziri -- Dört Mezhebe Göre İslâm Fıkhı

Vitir namazında rüküdan sonra Kunut duasının unutulduğu hatırlanmış olsa, artık onu okumak için geri kıyama dönülmez. Rükudan sonra okunması da gerekmez. Çünkü yeri kaçırılmıştır. Rüku halinde hatırlandığı halde de okunması gerekmez. Sahih olan rivayet böyledir. Bununla beraber okunsun veya okunmasın, her iki halde de sehiv secdeleri gerekir.

Kunut tekbirini unutup yapmamak, bir görüşe göre sehiv secdesi gerektirir, bir görüşe göre de gerektirmez.

Büyük İslam İlmihali Ömer Nasuhi Bilmen

Bir kimse vitirde Kunut duasını okumadığını rükûdan sonra anlasa, secde­den önce veya sonra olması farketmez, dönüp Kunut duası okumaz; namazın sonunda sehiv secdesi yapar. Kunut okumadığını rükû esnasında hatırlasa sa­hih olan rivayete göre dönüp Kunut okuması gerekmez. İster dönüp Kunut okusun, isterse dönmeyip namazına devam etsin, sehiv secdesi gerekir.

Kunut tekbirinin terkinden dolayı sehiv secdesi gerekip gerekmediği ko­nusunda imamlardan rivayet olmadığı için kimi âlimler Kunut tekbirinin terkedilmesi durumunda sehiv secdesi gerekmediğini, kimileri de bayram namazına kıyasla sehiv secdesi gerekeceğini söylemişlerdir.

Diyanet İşleri Başk. İlmihali

EVET KARDEŞİM DOĞRUDUR. KUNUT DUALARINI OKUMAK VACİPTİR. BİLİYORUZ Kİ VİTİR NAMAZIDA VACİPTİR. VACİBİN YERİNE GİTİRİLMEMESİ SEVH SECDESİ GEREKTİRİR. ALLAH C.C. RAZI OLSUN KARDEŞİM GÜZEL BİR KONU ALLAH RAZI OLSUN. PAYLAŞIMIN İÇİN TŞKLER.

iremsu

Kayıtlı Kullanıcı

a.s Allah razı olsun sizden :p

Zinnire

Kayıtlı Kullanıcı

s.a. allaha razı olsun kardeşim paylaşımın için....

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun...B)B)B)

by-cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

AHSEN-I FIGAN yazdı:
by-cansuyu yazdı:
AHSEN-I FIGAN yazdı:
by-cansuyu yazdı:

galiba imamsın beni denemek istedin heralde neyse allah cümlemizden razı olsun inşallah

estagfurullah kimseyi denemek gibi bi ehliyetim yok biliyordum fakat yazmak yerine sadece seni araştırmaya teşvik etmek için sordum sen yazmasaydın ben yazacaktım tabiki yoksa senin yazdığın gibi öyle deneme meneme yok yani kardeşim allah hepimizden razı olsun sende bana sor ki bende araştırayım ben memnun olurum ve senin beni denediğini de düşünmem allah hepimisden razı olsun inşallah

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

ooo bende soru bol sen bene baş edemzsin hocam

by-cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

AHSEN-I FIGAN yazdı:
ooo bende soru bol sen bene baş edemzsin hocam

sorunuzu alalım isterseniz kardeşim benim sende soru bol bende zaman öyleyse bi ucundan başlayalım
tamam mı belki sayende bişeyler öğreniriz beraber de birilerinin de bişeyler oğrenmesine vesile olursak bu bana da sanad a yeter

evet beklilyorum seni

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt