
Malzemeler:
* yarım litreden biraz fazla süt
* 125gr tereyağı
* 3 adet yumurta
* 3 yemek kaşığı kakao
* 1 paket kekun, sade (yoksa gözkararı un + kabartma tozu, normal kekten biraz daha sıvı olacak şekilde)
* 1,5 veya 2 su bardağı toz şeker
Hazırlanması:
1. Süt ile yağı, yağ eriyene kadar ısıtın. 3 yumurtayı şekerle çırpın, kakaoyu ekleyin ve bu karışıma sütü azar azar ilave edin.
2. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın. Geriye kalana kekunu ekleyin. İyice çırpıp yağlanmış dikdörtgen bir fırın kabına boşaltın. 175C fırında pişirin.
3. Kürdan batırarak piştiğini kontrol edin. Pişince fırından çıkartıp 1 bardak sütlü karışımı yavaşça üzerine gezdirin.
4. Soğuduktan sonra isteğe göre meyve, antep fıstığı ve krem şanti ile süsleyin.
:a45: