arkadaşlar bilmeyenler için yazıyorum. kadayıf bir saç üzerinde hamur olarak ince ince dökülür.saç döner devamlı tabi altı ısıtılıyor.birkaç saniye sonra alınır ordan ve bu şekline çiğ kadayıf denir. burada bir dükkan var bende oradan gördüm sizinle paylaşayım istedim.tarif şöyle (6 kişilik)
-üç su bardağı şeker ve iki su bardağı suyu kaynatıyoruz çok yoğun bir şerbet olmasına gerek yok soğumak üzere bırakıyoruz.
-yarım kg çiğ tel kadayıfı ince ince kıyıyoruz. bir su bardağı kadar tereyağını eritip kadayıfın üzerine döküyoruz harmanlıyoruz
-bir teflon tavaya kadayıfın yarısını koyuyoruz tabakla bastırıyoruz kadayıfın üzerine lor,dil peyniri yada kaşar peyniri koyuyoruz ben lorla (bir su bardağı kadar lor)yapıyorum yanlız tatlı olacak. kalan kadayıfı da peynirin üzerine koyuyoruz iyice bastırıyoruz. sonra ocağa koyuyoruz her tarafının kızarmasını sağlıyoruz. yani çevire çevire pişiriyoruz. tahta spatulayla bakıyoruz arada piştiyse bir servis tabağı yardımıyla diğer tarafını pişiriyoruz aynen çevire çevire. yanlız başından ayrılmayın yanar. ocağın altını kapatıyoruz soğuyan şerbeti sıcak tatlımıza döküyoruz sıcak veya ılık servis yapıyoruz.
hamileyken çok canım istemişti her tarafta aradık yoktu. sonradan öğrendim bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum doğrusu.
-üç su bardağı şeker ve iki su bardağı suyu kaynatıyoruz çok yoğun bir şerbet olmasına gerek yok soğumak üzere bırakıyoruz.
-yarım kg çiğ tel kadayıfı ince ince kıyıyoruz. bir su bardağı kadar tereyağını eritip kadayıfın üzerine döküyoruz harmanlıyoruz
-bir teflon tavaya kadayıfın yarısını koyuyoruz tabakla bastırıyoruz kadayıfın üzerine lor,dil peyniri yada kaşar peyniri koyuyoruz ben lorla (bir su bardağı kadar lor)yapıyorum yanlız tatlı olacak. kalan kadayıfı da peynirin üzerine koyuyoruz iyice bastırıyoruz. sonra ocağa koyuyoruz her tarafının kızarmasını sağlıyoruz. yani çevire çevire pişiriyoruz. tahta spatulayla bakıyoruz arada piştiyse bir servis tabağı yardımıyla diğer tarafını pişiriyoruz aynen çevire çevire. yanlız başından ayrılmayın yanar. ocağın altını kapatıyoruz soğuyan şerbeti sıcak tatlımıza döküyoruz sıcak veya ılık servis yapıyoruz.
hamileyken çok canım istemişti her tarafta aradık yoktu. sonradan öğrendim bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum doğrusu.