Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

kulun rızası (1 Kullanıcı)

H

hado77

selamün aleyküm ve rahmetullahi ve berakatuhu

ALLAH(cc) ün kulundan razı olması hali. bir insan yaradan ve onu rızıklandıran eksiğini bırakmayan ALLAH(cc) o kuldan nasıl razı olur. ana baba bir çocuk yetiştirir ALLAH(cc) o çocuğa olan rızasını anlatır. insanın yaratılışı ancak ona muadil bir yaratışla rıza kazanır. yani insan da ALLAH(cc) bir kul hediye etmelidir.

bu bakımlardan rıza ona imanla anlamlı olur. yani ya kendisini ya da evladını adam etmeye çalışan insan rıza peşindedir. ya da taştan topraktan adam yapmaya çalışan münkir. esasen kulun kendini razı ettirme çalışması kibrin bir hali olarak ondan başka yaratıcı olmadığını söylemenin mefhum -u muhalifidir. her seferinde bir kayaya çarpar.

çarpan da kendisi zanneder halbuki ben ALLAH(cc) ten başka rab tanımam diyen münkirin ruhudur ses veren kişi bedeniyle inkar etse de. ben inanmam diyen şey ALLAH(cc) ün desteklediği ruhtur ki ondan başka ilahlık iddiasında olan bir nefis görmüştür. ve o nefse kendine şahit olarak amelin olarak sen yetersin der. kendi kabrinde diliyle kendini sokar.

bu açıdan ALLAH(cc) E muhalif her söz bana rıza göster diyen kulun çığlığıdır ki şeytanın çığlığı olarak tevil edilse de nihayetinde HZ.CİBRİL(as) ın azaba vesile sesidir.

kulun ALLAH(cc) ten rızası munis bir yüzdür sevgiyle bakan refika, ALLAH(cc) isterki cemalullahı görmeden ev ocak sahibi ol. yoksa bu kapıdan ayrılamazsın da dünya mümmine zindan olur. ALLAH(cc) rızası denen hale yakın olan kul artık neşveyi unutur da sen sen der. meczup olur. ben böyle bir şey görmedim diyen kula başka nazarlar sürur vermez olur.

kulun rızası ona(CC) tastamam bir insan hediye etmektir ve ALLAH(cc) bu hediyeyi insan nevinden kabul etmiş kendine gelen her taş yürekli değeri de içinden ırmaklar akacak mecralara yöneltmiştir. gülerek eğlenene kendine zulmedene, ağlayarak bir yol göstermiş ve yaptığın küfürle zulmunu kardeşine bunu sen yaptın ve sen suçlu olduğunu itiraff edeceksin diye ona olan gönülsüzlüğü anlatır.

ALLAH(cc) DİLLE ANLATILAMAYANIN LİSANIDIR. O BİR KALP SIKIŞIDIR Kİ İŞTE SENİ SEVİYORUM DENEN İKLİMDE DEĞİL SEVGİNİn TA KENDİSiYİM İFADE ETMEK ANCAK YAŞAMAM DEMEK YAŞAT BENİ ALLAHIM(cc) demektir.

kulun rızası ALLAH(cc) ile olan muhabbette onun ihsanına tam karşılık olması bakımından kendi kulluğunu hediyesidir. baba ana ve herkes artık ona kurban için nefsinin kötülüğünü sunar, o da alışverişi hayırlı kılar da o nefse bir cennet verir.

ALLAH(cc) bizlerden razı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt