Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kulluğum Sultanlığımdır! (1 Kullanıcı)

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Hatırlıyorum, bir tanıdığım 'Niçin namaz kılıyorsun?' diye sormuştu da hemen cevap vermek yerine, başka bir soruyla mukabele etmiştim: 'İlletini mi öğrenmek istiyorsun, hikmetini mi?' Şaşırmış, 'bu ne demek oluyor' demişti. Şöyle bir açıklama yapmıştım: 'İllet, hakiki sebep demektir. Hikmet ise, gözetilen fayda ve menfaat.'
'Şu halde illeti nedir?'
'İlâhî emir, sadece emredildiği için kılıyorum.'
'Ya hikmeti?'
'Saymakla bitmez. Ben, hemen aklıma gelenleri söyleyeyim. Herşeyden önce, cehennem ateşinin kalkanı, kabir azâbının siperi ve cennet kapılarının anahtarıdır. Ebedî saadet, onun sonsuza uzanan bir meyvesidir.
Namaz kalbe gıda, rûha şifa, bedene sıhhat, vicdana ölçü, akla istikâmet, iradeye kuvvet ve duygulara intizam verir.
Namaz, hayatı disiplin altına alır, günahtan korur, manevî kirleri temizler. Ruh, onunla nefes alır, huzur bulur, sükûna erer, Rabbine yönelir. Mânevî yükselişin merdivenidir namaz; bütün ibadetlerin özüdür.
Ancak bunların hiçbiri olmasaydı bile ben namazımı yine kılacaktım. Çünkü, faydalar teşvik edici olabilir, fakat asla hakiki sebep olamaz. Önce istenilmez, belki sonra verilir.'
O zaman söyleyemedim, dostuma şunları da söylemek isterdim:
'Namaz îmânımın ifadesidir, acizliğimin, zayıflığımın, çaresizliğimin, kısacası kulluğumun itirafıdır.
Namaz gözümün nuru, gönlümün gözbebeğidir. Dünyam onunla aydınlandı, hakikatı onun ışığıyla gördüm, diğer varlıkların ibadetlerini onun ilhâmıyla bildim.
Secdedeki zilletimde izzetimi bulmuşum. Allah'a baş eğişim, başkasına baş eğmeyeceğime dair yeminimdir. Alnım yeri öperken, rûhum da beni sayısız ni'metlerle yaşatan rahmet elini öpmektedir.
Namazda ben âlem olurum, âlem de ben olur. Yüce divanda kâinatın sözcülüğünü ederim. Dilsiz varlıklar benim dilimde dile gelir. Seccade tahtım, secde saltanâtım... ve kulluğum sultanlığımdır
alıntı

lutfiyenigun

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun kardeşim.allah namazlarimizi hakkiyla kilanlardan eylesin.
Selam ve dua ile.

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH sizdende razı olsun...amin kardeşim..selam ve dua ile

hislerimm

Kayıtlı Kullanıcı
Evet RABBİM hakkıyla kılanlardan eylesin

minoug

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm ve Rahmetullah emeğinize sağlık çok güzel.
Allah(C.C)cümlemize namazımızla ve en önemlisi son nefesimizi KELİMEİ ŞEHADETLE vermeği nasip Eylesin AMİN!

akinkaradag

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razı olsun paylaşımınızdan dolayı.Allah hepimizi kendini hakkıyla zikredenlerden eylesin.aminn.........

Emanet

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm ve Rahmetullah emeğinize sağlık çok güzel.
Allah(C.C)cümlemize namazımızla ve en önemlisi son nefesimizi KELİMEİ ŞEHADETLE vermeği nasip Eylesin AMİN!

ve aleyküm selam...RAHMAN razı olsun sizden...amin kardeşim.

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
3000000000370012.gif

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt