Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Kul hakkı sayılır mı?? (1 Kullanıcı)

fatma14

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm herkese. Ben birşey sormak istiyorum. Kendim işin içinden çıkamadım.Sorum şu:

Bazen sınavlarda bilemediğimiz sorularda arkadaşlarımla birbirimize yardım ediyoruz. Tabi öğretmenimiz görmeden bunu yapıyoruz. Acaba kul hakkına girmiş oluyor muyum???

Eğer cevap yazarsanız sevinirim.Selam ve dua ile kalın....Şimdiden teşekkürler.

Luvi

Kayıtlı Kullanıcı
Rahman ve Rahiym olan ALLAH'ın adıyla,
Bizim bir öğretmenimiz vardı. (Benim dersimde kopya çekebilene bir not fazla veriyorum) der, gerçekten kopya çekene bir not fazla verirdi. Sebebini sorduğumuz zaman, (Bütün dikkatlerime rağmen, kopya çekebilen, yetenekli demektir. Her öğrenci bunu başaramaz. Hayatta başarılı olma ihtimali de fazladır) derdi. Yani kopya çekeni takdir ederdi. Yapabilen için, kopya çekmek günah değildir, kul hakkı da olmaz. (www.dinimizislam.com'dam alıntıdır)

Ama (benim okuduğum okul gibi) çan eğrisi sistemini uygulayan okullarda kul hakkına girer mi onu bende bilmiyorum. O yüzden kul hakkı gibi bir riski almamak için en iyisi kopya çekmemek :)

Hem emek etmeden de alınan bir not ne kadar doğrudur o da ayrı bir konu. İnşallah diğer kardeşlerimiz bizi bilgilendirecektir.

Selam ve dua ile...

zrrtt

Yasaklı Kullanıcı
Kul hakkıdır kardeşim.
kul hakkı olmazmı hiç?
luvi kardeşimde neye dayanarak bu örneği vermiş anlamadım.

hayri07

Kayıtlı Kullanıcı
okul döneminde hepimiz yaptık RABBİM affetsin.

kardelele

Kayıtlı Kullanıcı
"selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü"

çalışarak her zorluğun üstesinden gelinir.kopya çekmeye gerek yokki.sınavda değilde sınav öncesi yardımlaşsanız daha iyi olur konuları pekiştirmek adına...selametle kalın .başarılar diliyorum.

fatma14

Kayıtlı Kullanıcı
hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar.hemen cevaplayamadığım için üzgünüm.sınavlarda yardımlaşma işini de yapmamaya şalışacağım inşallah. Allah'a emanet olun...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt