1-Bir kimse Allah veya K.Kerim ve mütevatir sünnetle sabit olan Allahın isimlerinden birini inkarr ederse yahut Allahın emirlerinden biriyle alay ederse küfre düşer.
2-Bir kimse ben Allah falan tanımam, Allah bana zulmediyor, yahut buada beni Allah bile göremez derse küfre düşer.
3-Bir kimse, falan adam gaybı bilir veya kalbinden geçen şeyleri bilir gibi laflar etmek.
4-Bir kimse Allahın cennetle mükafatlandıracağı ve cehenneemle azap edeceğine dair vaadlerini inkar ederse küfre düşer.
5-Bir kimse şu işe Allahın bile gücü yetmez veya Allahta gelse seni elimden alamaz yahut buranın Allahı benim,ben bunun Allahını yaparım.
6-Allahın ortağı,oğlu-kızı vardır veye allah yukardadır,Allah aşağıdıdır gibi laflar etmek
7-Bir kimse yapyığı bir iş için''Allah biliyorki ben bu işi yapmadım''yada ben bu işi yapmış isem kafir olayım gibi sözler
8-Bir kimse ''Allah bana bu işi emretseydi yine yapmazdım veya onun hakkından Allah bile gelemez ben nasıl geleyim gibi laflar küfre girer.Devamı olacaktır inşallah