Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Küçüktü Önemsemedim Büyüdü Halledemedim (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
KÜÇÜKTÜ ÖNEMSEMEDİM, BÜYÜDÜ HALLEDEMEDİM

Herbir günah, insan bünyesini tehdit eden, zehirleyen ve zamanla öldüren bir akrep ve bir yılan gibidir. Şu kadar ki, akrep ve yılan insanın maddi bünyesini, günahlar ise insanın mahiyet ve hüviyetini yani aklını, ruhunu ve kalbini öldürmekte ve ebediyyen mahvetmektedir.

Öyle ise insan akrep ve yılandan, küçük büyük demeden sakınmasından ziyade, günah ve hatalardan küçük büyük demeden kaçınmalı ve onlardan uzak durmalıdır.

Ebu Hureyre şu hadimseyi naklediyor:

Muaz bin Cebel hıçkırıklar içinde Rasullah'ın (sav) huzuruna girdi.

Rasullullah (sav):
-Ya Muaz niçin ağlıyorsun? diye sorduğunda, muaz bin Cebel (r.a.) şöyle dedi.
-Ya Rasullallah kapıda cesedi ter-ü taze, rengi pırıl pırıl, elbisesi tertemiz, şemaili gayet güzel bir delikanlı var, çocuğunu kaybeden lbir annenin ağlayışı gibi gençliğine ve gençlik yüzünden başına gelenlere ağlıyor. Ve yanınıza girmek istiyor.

Rasulullah (sav) şöyle buyurdular:
-Ey Muaz, delikanlıyı içeriye al. Onu kapıda bekletme.
Hazreti Muaz delikanlıyı içeriye alınca Rasulullah o delikanlıya:
-Ey delikanlı niçin ağlıyorsun? Seni böyle ağlatan nedir? diye sorduğunda, delikanlı şöyle cevap verdi.
-Ya Rasulallah nasıl ağlamayayım. Ben öylesine günahlar irtikap ettim ki, onların birisi yüzünden bile hesaba çekilecek olsam o tek günah dahi beni cehennemde uzun bir müddet bırakır. Hem de öyle zannediyor ve korkuyorum ki herhalde ben hesaba çekilecek ve muaheze edileceğim...

Bu cevaptan sonra delikanlının başka bir şey demeye mecali kalmadmı. Oradan ağlayarak çıktı. Medine dağlarından birine gitti. Gözden kayboldu, eski bir yün elbisesi giyip elini boynuna demir kelepçeyle bağladı ve niyaza ve yalvarmaya başladı:
-Ey benim ilahım, Seyyidim ve Mevlam olan Allah'ım, işte şu boynu tasmalı, eli kelepçeli ve ayağı prangalı olan yani bir esir ve yakalanan bir kaçak gibi demirler içinde huzurunda bulunan BEHLÜL BİN ZEEYB, günahlarını itiraf etmektedir.

Hiç mümkün müdür ki, kul, Mevlasına böylesine samimi ve ibret verici mahiyetle günahını itiraf etsin, afv ve merhamet dilensin de, Yüce Mevla kuluna merhamet etmesin.

Kanaat ve imanımız, Yüce Mevlanın böylesine ciddi ve samimi itiraf ve itirazları baışlayacağı merkezindedir.

Fitne ve fesadın, küfür ve isyanın her tarafta gayet yaygın olduğu zamanımızda, pek çok müslüman genç kardeşlerimiz, elinde olmadan, nefsine veya hissiyatına mağlup olarak irtikab ettiği bir kusur ve isyanın ağırlığı ve sorumluluğunu vicdanında hissetmekte ve iki büklüm olmaktadır. Bilhassa islam ve itaatten ibaret nurani, sade ve safi bir hayata ve çevreye alışmış şuur ve idraki yerinde olan bazı kardeşlerimiz, ellerinde olmadan göz, kulak, hayal ve zihinlerine takılan bazı nahoş manzaralarlar safiyetlerinin bozulduğu zannına ve telaşına kapılıp günlerce Yüce Mevladan ve ruhanilerden hicab duymakta ve vicdan azabı çekmektedirler.

ZATEN BÖYLE OLMAK LAZIM DA...

Zira insan büyük günahları, küçük günahlara ehemmiyet vermeyip onlara alışmakla irtikab etmeye başlar.

Öyle ise yılanın başını küçükken ezmek lazım. Yoksa insanın hali küçükken önemsemedim, büyüdü halledemedim diyenlerin haline benzemiş olur.

İnsanın kurbiyeti ve marifeti nisbetinde mesuliyyeti artar. Başkasının attığı taşları gülerek karşılayan kimse, eziyyet maksadıyla dostu tarafından atılan bir gül karşısında, hıçkıra hıçkıra ağlamaya başlar.

Afva gelince, hiçbir teminata sahip değliz.

Bütün bunlarla beraber, şimdi farkında olamadığımız, fakat yarın karşımıza çıkıp yüzümüzü yere baktıracak o kadar çok durumlarla karşılaşırız ki, ne yapacağmızı şaşırıp kalırız.

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Küçüktü Önemsemedim Büyüdü Halledemedim

ALLAH RAZI OLSUN EMEGINE SAGLIK HAFIZE ABLAMB)B)B)

avdan

Kayıtlı Kullanıcı

HAFİZE ANNE BU YAZIYI OKUYUNCA KURBAN AREFESİNDE TV,DE İZLEDİĞİM BİR DELİKANLI GELDİ AKLIMA NE DİYORDU HEM İÇKİMİ İÇERİM HEM KURBAN ETİNİ YERİM KİM NE DİYEBİLİRKİ DEMİŞTİ.
ALLAH RAZI OLSUN HAYIRLI CUMALAR HAFİZE ANNEMB)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

seher vakit yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN EMEGINE SAGLIK HAFIZE ABLAMB)B)B)

Allah sizden de razı olsun inş cumanız mübarek olsun B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

YORUMLARI EVE GELİNCE CEVAPLIYACAM İNŞ B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

CENNET GULU yazdı:
Allah hepimizin günahlarını affetsin.
Çünkü ALLAH(c.c.) hiç kimseye kaldıramayacağı yükü vermez.
AMA SABRETMEDİKTEN SONRA...
:(

Rabbim affeder diyoruz ama günahlara dalmaya devam ediyoruz S.A

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

avdan yazdı:
HAFİZE ANNE BU YAZIYI OKUYUNCA KURBAN AREFESİNDE TV,DE İZLEDİĞİM BİR DELİKANLI GELDİ AKLIMA NE DİYORDU HEM İÇKİMİ İÇERİM HEM KURBAN ETİNİ YERİM KİM NE DİYEBİLİRKİ DEMİŞTİ.
ALLAH RAZI OLSUN HAYIRLI CUMALAR HAFİZE ANNEMB)B)B)

Kimse birşey diyemez ama :( Rabbim doğru yoldan kimseyi şaşırtmasın B)

evindar

Kayıtlı Kullanıcı

selamünaleyküm ablacım,

bu yazı beni çocukluk yıllarıma götürdü o kadar asi bir çocuktum ki babam ve annem benimle baş edemediler.28 yaşına kadar günahkar bir kul olarak yaşadım çok şükür Rabbimize 2 yıldır O'na layik bir kul olabilme adına herşeyi yapmaya çalışıyorum.Rabbimizin şükrümüzü arttırması duası ile.

selamünaleyküm

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun hafize anne..eline yüreğine saglık...allah a emanet olunuz...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

evindar yazdı:
selamünaleyküm ablacım,

bu yazı beni çocukluk yıllarıma götürdü o kadar asi bir çocuktum ki babam ve annem benimle baş edemediler.28 yaşına kadar günahkar bir kul olarak yaşadım çok şükür Rabbimize 2 yıldır O'na layik bir kul olabilme adına herşeyi yapmaya çalışıyorum.Rabbimizin şükrümüzü arttırması duası ile.

selamünaleyküm

Ve Aleykümselam EVİNDAR Rabbim o kadar büyük ki her istediğimiz anında olmuyor ama anne ve baba doğruları yanlışları evlatlarına gösterip yaptıramıyosa bir zaman sonra her şey yoluna giriyor ben buna çok inanıyorum küçük kızım liseden sonra namazına başladı büyük kızıma namazına başlamasını çok istiyordum her namazımda dualar ediyordum çok şükür şimdi kızımda oğlumda namaz kılıyorlar ama şimdi lise sonda bir oğlum var Cenabı Allahım inş onunda kalbine namaz aşkını verecek inanıyorum selam ve dua ile :D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:

MUAZ adını okuyunca sahabelerde bu isim çok geçiyor ya seni hep onunla kıyaslıyorum sana yakışıyor Allaha emanet ol oğlum hayırlı geceler :p:p:p

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
m_muaz yazdı:

MUAZ adını okuyunca sahabelerde bu isim çok geçiyor ya seni hep onunla kıyaslıyorum sana yakışıyor Allaha emanet ol oğlum hayırlı geceler :p:p:p

allah razı olsun anne...onlar gibi olamayız...teşekkur ederım benzetmen için.. ama hep dualarımdasın allah razı olsun...senden..selametle kalın inş..B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

herkeze günaydın gününüz aydın olsun iyi pazarlar :D

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

ay bu gün kimse okumamış :(:(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt