Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

KORKUYORUM (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
--------------------------------------------------------------------------------

KORKUYORUM:(:(:(:(

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
RE: KORKUYORUM

KORKMAYAN VARSA HABER VERSİN :(:(:(

erkan1453

Kayıtlı Kullanıcı

:) Korkunun eceli bir faydası olmadığı kanıtlanmıştır.

makinaci06

Kayıtlı Kullanıcı

BENDE KORKUYORUM BİR ÇOK ŞEYDEN:(

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı

BENDE KORKUYORUM :|

by_cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

niye ya anlamadı m şimdi durduk yerden niye herkes korkmaya başladı

hatice-e

Kayıtlı Kullanıcı

by_cansuyu yazdı:
niye ya anlamadı m şimdi durduk yerden niye herkes korkmaya başladı

aynen sana katiliyorum Fatih
insanda durduk yere korkmaz, vardir bir bildikleri ki; korktuklarini söyleme geregi duymuslar!;)

by_cansuyu

Kayıtlı Kullanıcı

biri neden korktuğunu anlatsı yaaaa

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Evet güzel insan inan bende korkuyorum. Geçen günlerin hesabını hesap sahibine verememekten korkuyorum. Bu anlamsız yaşamımızdan almamız gereken dersleri almamanın bedelini ödemekten korkuyorum ve en önemlisi de kul hakkından çok korkuyorum.
Rabbim bizleri affetsin.
Selam ve dua ile.

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

EVET HAKLISINIZ BENDE KORKUYORUM
KORKMAYIN BIRISINI BULMAK BIRAZ ZOR IS YANI DIYE DÜSÜNÜYORUM
ALLAHTAN KORKMAYAN KUL UTANMIYANIDA ALLAH ISLAH ETSIN NE DIYIM

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

NOT Arkadaşlar bügün yazılarımla ilgilenemedim çok sevdiğimiz bir arkadaşımızı kaybettik yazının devamını yazamadan bıraktım kusura bakmayıın :(:(:(

Korkuyorum Allah’ım hesabımdan,

zalimlerden ve insanlara haksızlık yapanlardan, OLMAKTAN

YA RÂB! YOKMU BU KARANLIK GECELERİN NURLU SABAHI?

YOKSA MAHŞERDEMİ, BİÇARELERİN FELÂH-I?

“Yemin olsun, Biz Musa’yı mucizelerimizle ve açık bir delil ile, Fir’avn’a, Haman’a ve Karun’a gönderdik. Onlar (Musa için) “bu bir sihirbaz, bir yalancı!” dediler. Bunun üzerine Musa, onlara, tarafımızdan hakkı getirince, “onunla beraber iman edenlerin oğullarını öldürün de, karılarını sağ bırakın!” dediler. Ama kafirlerin hilesi, ancak yok olmaya mahkumdur. Fir’avn, “bırakın beni, Musa’yı öldüreyim. O Rabbine dua etsin. Çünkü ben, onun, sizin dininizi değiştireceğinden, yahut yeryüzünde fesat çıkararacağından (anarşistlik yapacağından) korkuyorum.” dedi. Musa da, “ben hesap gününe inanmayan her kibirliden, benim de sizin de Rabbimiz olan Allah’a sığındım” dedi. (El-Mü’min, 23 - 27)

Bir gün Hz: Musa ibadetini bitirdikten sonra bir ağacın altına oturur.

Hemen yakınındaki çeşmeyi seyrederken atlı bir savaşçının çeşmeye geldiğini görür.

Savaşçı su içmek için eğildiğinde boynundaki altın kesesi ıslanmasın diye çıkarır çeşme başına bırakır.

Suyunu içtikten sonra altın kesesini unutur ve yoluna devem eder.

Hemen arkasından hoplaya zıplaya bir çocuk gelir. tam su içecekken altın kesesin fark eder ve hiç düşünmeden alır ve uzaklaşır.

Çocuğun arkasından çok yaşlı bir ihtiyar inleyerek su içmeye gelir. Bu arada altın kesesini su başında unutan savaşçı keseyi almak için çeşmeye doğru yaklaşır.

Fakat çeşme başında hiç bir şey bulamaz. Yanındaki yaşlı adamın boğazına sarılır ve altın kesesini vermesini ister ihtiyar ne kadar ben almadım dese de savaşçıyı ikna edemez. İyice sinirlenen savaşçı kılıcını çeker ve yaşlı adamı oracıkta öldürür.

Olan biteni gören Musa “Ey rabbim bu nasıl bir adalettir” der ben hiç bir şey bilmiyorum. Senin işine sual olmaz ama ben anlamadım der.

Bu isyana benzer açıklıkta ki sözlere karşılık rab şöyle seslenir. “Ey Musa ben sana benim işlerimi anlayacak kadar akıl vermedim ki sen benim hakkımda yorum yapıyorsun. Ama kalbinin yatışması için gerçek şudur.

Savaşçı o küçük çocuğun babasının malını yağmalamıştı. Ölen ihtiyar ise gençliğinde çok güçlü bir adamdı ama bir hiç uğruna bir köylüyü öldürmüştü. O ihtiyarı öldüren savaşçı işte o köylünün oğludur.”

Ey benim gafil kulum şimdi tövbe et çünkü benim adaletim işte bu kadar açıktır.

“Ey Musa! Korkma; çünkü benim huzurumda peygamberler korkmaz. Ancak, kim haksızlık eder, sonra, işlediği kötülük yerine iyilik yaparsa, bilsin ki ben (ona karşı da) çok bağışlayıcıyım, çok merhamet sahibiyim.”

Yani, Ey Musa, korkma, ben varım. Özgürce sorumluluklarını yerine getirmek üzere görevlendirilen peygamberler benim huzurumda korkmazlar…

Ancak haksızlık edenler, zulmedenler, dinimin yükselişinin, dindar kullarımın ilerlemesinin önünü kesme planları yapıp uygulayanlar korkar.

Zulümden, haksızlıktan sonra, kötülüğün peşinden, onun yerine iyilik yapıp tövbe etmiş olan da bilsin ki, ben çok bağışlayıcı, engin merhamet sahibiyim. Neml suresi/10

Biz öyle mahlûklarız ki, bazen melekler insan yaratılmadıklarına üzülür; bazen de şeytanlar bizden olmadıklarına şükrederler. Hz. Mevlânâ

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

by_cansuyu yazdı:

bakın neden korktuğumuzu anlatıyorum okuyun

yazıyı okuyunca güldüm nedenini yazmaya fırsatım kalmamıştı :p:p:p

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

by_cansuyu yazdı:

bakın neden korktuğumuzu anlatıyorum okuyun

yazıyı okuyunca güldüm nedenini yazmaya fırsatım kalmamıştı :p:p:p

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

YA RÂB! YOKMU BU KARANLIK GECELERİN NURLU SABAHI?
S.A B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt