Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Korku nasıl kokuyor dersiniz? (1 Kullanıcı)

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com

Korku nasıl kokuyor dersiniz?

5180.jpg

Bu araştırma korktuğumuzda farklı bir koku salgıladığımızı ortaya koydu.
Dusseldorf Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre kişi korktuğunda farklı bir kimyasal koku salgılıyor. Doktor Bettina Pause, araştırmada 49 öğrencinin koltuk altına pamuk yerleştirdi.

Öğrencilerin bir kısmı yazılı sınava girerken diğer bölüm ise bisiklete bindi. Pamuklar üzerinde yapılan incelemede korkan öğrencilerin farklı bir koku salgıladığı tespit edildi. Doktor Bettina, 28 öğrencinin pamukları kokladığını fakat farkı algılayamadıklarını söyledi.

ANLAMADILAR

Bettina, “Öğrenciler farkı anlamadı. Fakat beyin taramasında ise öğrencilerin beyinleri korku kokusunda farklı tepki verdi. Korku kokusunu koklayan öğrencilerin beyinlerinin duygusal bölümü aktif hale geldi” dedi. Bettina korku kokusunu koklayan öğrencilerin beyinlerinin duygusal bölümünün aktif hale geldiğini tespit ettiklerini ifade etti.

atris

Kayıtlı Kullanıcı
korkunca sırf kokunun deyıldır heralde ornegın goz bebeklerının, surat ıfadesının,hepsının degısıklıklerı olur.......... ama yınede bılım nelerı arastırıyor....

kaniirfan

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir konu yakalamışsın...koku olayını senden öğrenmiş oldum...bir gün bir kaldırımda yuruyorum .yan tarafımdakı bahcenın tel orgulerının içerisinde bir doberman köpeği tel örügün diğer tar<afından beni takip ediyordu.ben köpeği fark etmedim bir süre sonra sağa sola bakınırken köpeğin tamda yanımda oldugunu anladıgım an köpekle göz göze geldik ..aşa yukarı 30 saniye bakıştık..o 30 saniye içerisinde köpek hiç bir tepki vermedi ..birden tüylerim diken diken oldu tam o anda köpek saldırıya geçti..yani manyetik bir durum bu ..ve senınde belirtigin gibi korkunun KOKUSUDA vardır

Gülüşü Yaralı

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.facebook.com
çok güzel bir konu yakalamışsın...koku olayını senden öğrenmiş oldum...bir gün bir kaldırımda yuruyorum .yan tarafımdakı bahcenın tel orgulerının içerisinde bir doberman köpeği tel örügün diğer tar<afından beni takip ediyordu.ben köpeği fark etmedim bir süre sonra sağa sola bakınırken köpeğin tamda yanımda oldugunu anladıgım an köpekle göz göze geldik ..aşa yukarı 30 saniye bakıştık..o 30 saniye içerisinde köpek hiç bir tepki vermedi ..birden tüylerim diken diken oldu tam o anda köpek saldırıya geçti..yani manyetik bir durum bu ..ve senınde belirtigin gibi korkunun KOKUSUDA vardır

evet çoktandır bildiğim bişey var ki..

"köpeklerden korkunca bir salgı salgılarım ve köpek peşimi bırakmaz.."

bu şekilde bilirdim... ama sonra sonra daha geniş öğrendim.. sizlerle paylaştım B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt